Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Türkiye-Irak hudut hattında bir sınır bölüğüne düzenlenen hain saldırı sonrası Türk jetler Irak’ın kuzeyinde tespit edilen hedeflere bomba yağdırıyor.
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde Türkiye-Irak hudut hattında bir sınır bölüğüne düzenlenen hain saldırı sonucu 8 asker şehit düşmüş, 14 askerde yaralanmıştı. Saldırıya karşılık veren Mehmetçik 12 teröristi de etkisiz hale getirmişti. Bölgede operasyonlar devam ederken, Kuzey Irak sınırına ilerleyen F 16’lar tespit edilen hedeflere bomba yağdırıyor.
Hain saldırı sonucu bölgeye çok sayıda takviye kuvvet gönderildiği bildirildi.
Saldırıdan sonra bölgeye insansız hava uçakları Heron'ların yanısıra taaruz helikopterleri, cobra ve süper copra helikopterleri de gönderildi. Operasyon yer yer sınırın Irak tarafına da kayarak devam ediyor. Bölgeye çok sayıda bordo bereli özel kuvvetler birlikleri gönderildi.
İstihbarat birimleri son saldırıda PKK'nın İran kolu PEJAK'ın da yeraldığı konusunda şüpheler bulunduğunu belirtiyor.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Modern Tasarımlarıyla Ankara'nın Dijital Yüzü Web Mimarisi Farkı
Halkalı Bölgesinde Güvenilir, Profesyonel ve Hızlı Anahtarcı Hizmeti
Fuar Bütçenizi En Doğru Şekilde Yönetmek İçin Wawa Fuar Uzmanlığına Başvurun
Şişhane Avizeciler Çarşısında Modern Aydınlatmanın Adresi: Lumiana
Sultangazi Hurdacı – Turna Hurdacılık ile Güvenilir ve Hızlı Hurda Alımı