Büyükanıt'tan miting yorumu

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, hiç kimsenin vatanını seven insanları yadırgamaması gerektiğini söyledi. Büyükanıt, "Yadırgayanlar yanlış yoldadır"dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Türk insanının vatansever olduğunu belirterek, ''Hiç kimse ama hiç kimse hangi duygu ve düşünceye sahip olursa olsun, milletini seven insanları, vatanını seven insanları yadırgamasın. Çünkü bu insanlar (yadırgayanlar) yanlış yollardadır'' dedi.

TSK Mehmetçik Vakfı'nın 25. kuruluş yıldönümü, Anatolia Gösteri ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen geceyle kutlandı. Kutlama etkinliğine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve eşi Filiz Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney, Ankara Valisi Kemal Önal, üst düzey komutanlar ve eşleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vakfın tanıtıldığı sinevizyon gösterisiyle süren etkinlikte daha sonra anı ve ödül töreni düzenlendi. Vakıf genel müdürü emekli tümgeneral Melih Tunca'nın elinden 25. yıl anısını alan Orgeneral Büyükanıt, yaptığı konuşmada, Mehmetçik Vakfı'nın kurulduğu günleri çok iyi hatırladığını, kurulurken ''böyle bir vakfın yaşamayacağının'' söylendiğini bildirdi.

Büyükanıt, ''Ama bugün geldiğimiz noktada Türk milletinin Mehmetçiğe ve Mehmetçiğin bize yadigar olarak bıraktıkları insanların duygusunu o zamanlar belki iyi değerlendirmemiştik'' dedi. Mehmetçik Vakfı'nın çok özel bir vakıf olduğunu, canlarını bu ülke için veren vatanseverlerinin geride bıraktıklarına yardım etmek amacıyla kurulduğunu belirten Büyükanıt, bu vakfın giderek geliştiğini görmenin, şu anda hizmette olan komutanları ve emekli komutanları mutlu ettiğini dile getirdi.

-''MEHMETÇİK VAKFI GÜCÜNÜ GİDEREK ARTIRACAK''-

Kimilerinin, ''Silahlı kuvvetlerin bu vakfı kime hizmet ediyor'' diye düşündüğünü belirten Büyükanıt, ''Bu vakıf sadece Mehmetçiklerimize hizmet ediyor. Onların bize emanet ettiği ailelerine, eşlerine, çocuklarına hizmet ediyor. Başka bir amacı yok. Hepimiz, silahlı kuvvetlerde hizmet görenler, bu vakıfa bağış yapar. Ama hiçbir personel bu vakıftan yararlanamaz. Sadece Mehmetçiklerimizin'' diye konuştu.

Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün Mehmetçik için söylediği sözleri hatırlatan Büyükanıt, şunları kaydetti:

''Gerçekten, Mehmetçiği yakından tanıdığınızda yüreğinizde büyük bir sevgi ve büyük bir hayranlığın dolmaması mümkün değil. Türk insanına mahsustur Mehmetçik. Şehit olanların aileleri, çocukları, gazi olanların kendileri ve aileleri, Mehmetçik Vakfı'nın şemsiyesini üzerine örttüğü kişilerdir. Şüphesiz, onların ihtiyaçlarının hepsini karşılamamız mümkün değil. Mehmetçik Vakfı, güçlü olduğu kadar onlara yardım etmeye çalışmaktadır. Ama en azından birşeyler yapmaya çalışmaktadır. Ümit ediyorum Mehmetçik Vakfı gücünü giderek artıracak ve o yardımlarını da artıracak. Bundan en büyük mutluluğu milletimizin duyması lazım. Onlar milletimizin evlatlarıdır.''

-''TÜRK İNSANI VATANSEVERDİR''-

Büyükanıt, Türk insanının vatansever olduğuna dikkati çekerek, ''Yaşadığı toprakları sever. Türk insanı milliyetseverdir. Milletini sever, o topraklar üzerinde yaşayan insanları sever. Hiç kimse ama hiç kimse hangi duygu ve düşünceye sahip olursa olsun, milletini seven insanları, vatanını seven insanları yadırgamasın. Çünkü bu insanlar yanlış yollardadır'' dedi.

Daha sonra emekli tümgeneral Tunca, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı temsilen geceye katılan Mehmetçiklere de birer anı sundu.

Etkinlik, koreografisini Uğurkan Erez'in yaptığı modacı Faruk Saraç'ın Ulu Önder Atatürk'ün üniforma ve sivil giysilerinden esinlenerek tasarladığı giysilerden oluşan ''Sarı Zeybek'' defilesiyle sürdü. Atatürk'ün fotoğraf ve görüntüleri eşliğinde sahnelenen defile, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Cem Yılmaz'ın gösterisinin ardından, sanatçı Muazzez Ersoy da aralarında Büyük Önder Atatürk'ün sevdiği şarkıların da yer aldığı repertuardan oluşan Türk Sanat Müziği konseri verdi. Konser, komutanların da katılımıyla, 10. Yıl Marşı'nın hep bir ağızdan Türk Bayrakları eşliğinde söylenmesiyle sona erdi.

-TSK MEHMETÇİK VAKFI-

TSK Mehmetçik Vakfı, vatanın ve ulusun güvenliği, huzuru ve refahı için canlarını hiçe sayarak şehit olan veya herhangi bir nedenle yaşamını yitiren Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü olduğu yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere sosyal ve ekonomik destek sağlamak, çocuklarına öğrenim yardımı yapmak amacıyla 17 Mayıs 1982 tarihinde kuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde yaptığı vatan hizmeti sırasında şehit olan veya herhangi bir nedenle yaşamını yitiren Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü oldukları yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere belirlenen esaslara göre ölüm ve maluliyet yardımı yapan vakıf, gazi ve engelli Mehmetçiklere sürekli bakım yardımında bulunuyor.

Söz konusu Mehmetçiklerin çocuklarına bakım ve öğrenim desteği de sağlayan vakıf, yardım planına dahil Mehmetçik ve aileleri ile bağışçılara yönelik sosyal destek programları uyguluyor. Vakfın gelir kaynaklarını, vatandaşların taşınır ve taşınmaz bağışları ile TSK mensuplarının gönüllü bağışlarının yanısıra ortağı ya da iştirakçisi olduğu şirketlerden, özkaynakların değerlendirilmesinden ve kurban kesiminden elde edilen gelirler oluşturuyor.

Vakıf, 25. kuruluş yılı dolayısıyla da 17 Mayıs'tan itibaren kısa mesaj yoluyla bağış kabulüne başladı. Bu kapsamda, Turkcell faturalı hat kullanıcıları mobil telefonlarından 2582'ye boş mesaj göndererek, 10 YTL nakdi bağış yapabiliyor.

AA


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Ticaretinize Değer Katan Akyapı Ticarethane Projeleri
İstanbul Sünnet Organizasyonları
E-posta ve SMS OTP ile Güvenli ve Kolay Doğrulama ve Müşteri Deneyimi
Spor ve Eğlence Tutkunları İçin: İkisini Bir Arada Yaşayın
Uluslararası Pazarlara Yön Veren Ünlü Ağrılı İş Adamları...