Büyükanıt'tan ABD'ye yanıt!

Genelkurmay Başkanı Büyükanıt, Ankara'daki ABD Savunma Bakanı Robert Gates ile yaptığı görüşme ile ilgili konuştu.

Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt,TSK'nın Kuzey Irak'a yaptığı kara harekatına ilişkin olarak, 'Kısa süre izafi bir kavramdır. Bazen bir gün bazen bir sene olabilir' dedi.

Orgeneral Büyükanıt, ABD Savunma Bakanı Robert Gates ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere bilgi verdi. Büyükanıt, 'Süre konusunda bilgi verdim, anlayışla karşılandı. ABD de Afganistan'da uzun süredir terörle mücadele ediyor' şeklinde konuştu.

ABD'li Bakan Gates, dün Türkiye'ye gelmeden önce yaptığı açıklamada, "Türklerin bu operasyonu mümkün olduğunca kısa sürede yapması ve sonra ayrılması çok önemli. Irak'ın egemenliğine önem vermeliler" demişti.

Operasyonun süratle bitirilmesini isteyen Bakan Gates, "süratle"den kastının "aylar" değil, "bir ya da iki hafta" olduğunu ifade etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Hyaluronik Asit Nedir Ve Cilt Bakımında Neden Bu Kadar Popüler?
Sunay Akın’dan Ekrem İmamoğlu Davalarına Trabzon’da Tutuksuz Yargılama Çağrısı
Dalisdukkani ile Sualtı Tutkusuna Profesyonel Dokunuş
Beylikdüzü’nde Avukat Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Güvenilir Toptan Kozmetik Alışverişinde Yeni Nesil Yaklaşım