"Rootkit" (Kök Kullanıcı) adı verilen virüsün bulaştığı bilgisayarlarda, Windows XP işletim sistemi için son güvenlik güncellemelerinin yapılamadığı uyarısı geldi.
Uzmanlar, rootkit virüslerinin, sistem dosyalarını değiştirerek dışardan erişim yapılmasına olanak sağlayan ve kendini gizleyen programlar olduğunu belirterek, son güncellemelerin, sistem "Alureon" rootkit virüsü bulaşmışsa bunu fark edebildiğini ve kurulumu durdurduğunu kaydettiler.
Güvenlik güncellemelerinin yapılamamasını incelemeye aldığını bildiren Microsoft yaptığı açıklamada, Şubatta yayımlanan benzer güncellemelerin de Alureon rootkit virüsü bulaşmış bilgisayarlarda kurulamadığına işaret etti.
Windows için 16 Nisanda yayımlanan son güncellemelerden bazıları, rootkit virüslerinin saklandığı işletim sisteminin çekirdek ve merkezindeki sorunları gidermeye yönelikti.
Alureon bulaştığında, virüs internet trafiğini izliyor ve kullanıcı isimleri, şifreler ve kredi kartı numaralarını kaydederek, hackerlara zemin hazırlıyor.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Hyaluronik Asit Nedir Ve Cilt Bakımında Neden Bu Kadar Popüler?
Sunay Akın’dan Ekrem İmamoğlu Davalarına Trabzon’da Tutuksuz Yargılama Çağrısı
Dalisdukkani ile Sualtı Tutkusuna Profesyonel Dokunuş
Beylikdüzü’nde Avukat Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Güvenilir Toptan Kozmetik Alışverişinde Yeni Nesil Yaklaşım