Başta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olmak üzere Alevi örgütlerinin kaldırılması için yıllardır mücadele verdiği Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin, aslında uygulamalı din eğitimi olduğuna dair bir kanıt da Ankara’da Sincan’da bulundu.
Sincan Yenikent’te İlksan İlköğretim Okulu’nda 6. sınıf öğrencilerine sömestri tatilinde verilen ödev oldukça ilginç… Öğrencilere dağıtılan “Ben bir için bir yaprağı yeşile boyamaları isteniyor. Ödevde, büyük dallar bir haftayı, küçük dallar bir günü, her bir yaprak da bir vakit kıldıkça yaprakları yeşile boyuyor kazaya kalan ların kılınması halinde ise öğrencinin “bir kırmızı elması” oluyor. Ödev notunda şu ifadeler dikkat çekiyor:
:( bir vakit ın kazaya kaldı
Bir yaprağım sarardı
:)) Bugün
tüm kıldırıldığını ifade eden Gümüş, zorunlu din derslerinin inanç özgürlüğüne aykırı olduğuna dair açılan davaların Alevilerin lehine sonuçlandığını anımsattı. Gümüş, “Gündelik yaşamda karşılaştığımız örnekler, zorunlu din derslerinin kaldırılması konusunda verdiğimiz mücadelenin haklılığını ortaya koyuyor. Yenikent’teki öğretmenin öğrencilere böyle bir ödev vermesi kabul edilemez. Öğretmen, bu ödevle ibadeti, iyi not almanın aracına dönüştürmüştür ve açıkça suç işlemektedir. Öğretmen, inanç özgürlüğüne, laikliğe aykırı davranmaktadır” dedi.
'Ben bir namaz ağacıyım' laik eğitimde!
Hükümetin ve aynı zihniyetteki çevrelerin din kültürü ve ahlak bilgisi dersini savunurken, “dinler hakkında bilgiler veriliyor” şeklinde savunma geliştirdiğini, Türkiye’nin dörtbir yanında Alevi öğrencilerin yaşadığı olayların bu savunmayı çürüttüğünü söyledi.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Modern Tasarımlarıyla Ankara'nın Dijital Yüzü Web Mimarisi Farkı
Halkalı Bölgesinde Güvenilir, Profesyonel ve Hızlı Anahtarcı Hizmeti
Fuar Bütçenizi En Doğru Şekilde Yönetmek İçin Wawa Fuar Uzmanlığına Başvurun
Şişhane Avizeciler Çarşısında Modern Aydınlatmanın Adresi: Lumiana
Sultangazi Hurdacı – Turna Hurdacılık ile Güvenilir ve Hızlı Hurda Alımı