Yasal süre doldu, Doğan Grubu'nun teminat gösterme ve haciz ettirme suretiyle teminattan kurtulma taktikleri tutmadı. 914 milyon liralık para, teminat mektubu, Hazine bonosu veya gayrimenkul teminat gösteremeyen Doğan yayın Holding'in tüm varlıklarına her an el konulabilir.
Daha önceki teminat girişimleri kabul edilmeyen Doğan'ın sontaktiği de Vergi Dairesi'nce kabul edilmedi. DYH borsaya gönderdiği açıklamada 'Teminat olarak gösterdiğimiz söz konusu DTV Haber Görsel Yayıncılık A.Ş hisse senetleri ile Işıl Televizyon Yayıncılık A.Ş hisse senetleri, Halkalı Vergi Dairesi
Müdürlüğü'nden geri alınmaktadır' açıklamasını yaptı.
Yazıda, 'Kamuya açıkladığımız üzere Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü, şirketimiz tarafından teminat olarak gösterilen ve yukarıda adı geçen hisse senetlerinin 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Usulü hakkında Kanun'un 10'uncu maddesi çerçevesinde teminat olarak kabulünün uygun görülmediğini, gayrimenkullerin ise teminat olarak kabul edilmesinin mümkün olmakla birlikte konuya ilişkin çalışmaların halen devam ettiğini, şirketimize yazılı olarak bildirmiştir. Bu çerçevede, teminat olarak gösterdiğimiz söz konusu DTV Haber Görsel Yayıncılık A.Ş hisse senetleri ile Işıl Televizyon Yayıncılık A.Ş hisse senetleri Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğünden geri alınmaktadır.' denildi.
Şimdi Doğan'a tanınan resmi süre dolduğundan evvelce alınmış olan ihtiyati haciz kararı her an uygulanıp, DYH'nin tüm varlıkları haczedilebilir.
İlk yorum yazan siz olun
Güncel Haberleri
Modern Tasarımlarıyla Ankara'nın Dijital Yüzü Web Mimarisi Farkı
Halkalı Bölgesinde Güvenilir, Profesyonel ve Hızlı Anahtarcı Hizmeti
Fuar Bütçenizi En Doğru Şekilde Yönetmek İçin Wawa Fuar Uzmanlığına Başvurun
Şişhane Avizeciler Çarşısında Modern Aydınlatmanın Adresi: Lumiana
Sultangazi Hurdacı – Turna Hurdacılık ile Güvenilir ve Hızlı Hurda Alımı