Ağzı burnunun üstünde

Bu buzağı görenleri hayrete düşürüyor. Çünkü ağzı burnunun üstünde.

Bartın'da, ağzı burnunun üzerinde dünyaya gelen bir buzağı, görenleri hayrete düşürüyor.

Bartın merkezde 35 yıldır hayvancılıkla uğraşan Zehra Çatık'a (49) ait inek, ağzı, burnunun üzerinde olan bir buzağı dünyaya getirdi. Nefes almakta bile güçlük çeken buzağı, sahipleri tarafından biberonla besleniyor.

Dünyada ender görülen bir doğum gerçekleştiğini belirten Veteriner Hekim Tamer Okur, "Cheilognathopalatoschisis buzağı" adı verilen bu tür doğumun daha önce Türkiye'de görülmediğini söyledi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Okur, "Üst çene, damak ve alt çene yarığı denilen bu tür, daha önce Türkiye'de görülmedi. Dünyada ender örnekleri var. Ama tüm olumsuzluklara rağmen, buzağı beslenebildiği sürece yaşayacaktır" dedi.

10 ineği bulunan, dili ile ağzı burnunun üzerinde ve kuyruğu olmadan dünyaya gelen buzağının sahibi Zehra Çatık ise, "Ben hayvancılık yaptığım sürece ne böyle bir olay gördüm ne de böyle bir şey duydum. Şu an şaşkınız ve ne yapacağımızı bilmiyoruz. Ama buzağıyı kesmek gibi bir düşüncemiz yok" diye konuştu.


Köylüler ise ağzı, burnunun üzerinde olan buzağının dünyaya gelmesi ile ilgili olarak, "Allah'ın bir takdiri" şeklinde yorum yaptı. Buzağıyı dünyaya getiren inek ise, yavrusunu bir an olsun yalnız bırakmazken, tüylerini yalayarak temizlemeye çalışıyor.
 
internethaber
 
 
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri

Çamaşır Makinesi Pompa Kapağı Açılmıyor
Türkiye’nin Euro 2024’teki Kaptanı Hakan Çalhanoğlu Olacak
Koltuk Takımı Modelleri Koltuk Takımları
Kimono Modelleri ve Uzun Yelek Modelleri: Rahatlığın ve Şıklığın Buluşması
Çelik Hasır Fiyatları Hasır Demir Fiyatı