Abdullah Gül'ün Köşk için kararı

Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı adaylığı için kararını açıkladı: "Benim kararım meydanların işaretini görmezden gelmemek yönündedir. Bunu görmezlikten gelemem."

Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı adaylığı için kararını açıkladı. Gül, "Benim kararım meydanların işaretini görmezden gelmemek yönündedir. Bunu görmezlikten gelemem. Aday değilim diye bir şey sözkonusu değildir." diyerek adaylığının devam ettiğini açık bir şekilde ifade etti.

Abdullah Gül, AK Parti'nin yüzde 47 oranında oy aldığını hatırlatılması üzeri ne şu yanıtı verdi. "İki kişiden birinin oyunu almış bir partiye yüzde 53'ün oyunu alamadınız demek doğru değildir. Hangi parti halkın tamamının oyunu alabilmiştir."

Türkiye'yi seçime götüren üçüncü etken olduğu yönündeki soruyada Anayasa ve kanunlar neyi emrediyorsa o olacaktır. Bunun dışında hiç bir şey sözkonusu değildir.

Bunun dışında bir sıkıntı ne olabilir. Herşey ortadayken. demokrasi diyoruz. Demokrasi dışında bir şeyin olabileceğini düşünmüyoruz.

Halkın iradesinin dikkate alındığı ölçüde bu süreç o kadar hızlanır.

Irak'tan bir heyet bekliyoruz. Başbakan Maliki'nin de içinde bulunduğu bir grup kısa bir süre sonra Ankara'ya gelecek. Tarihin netleşmesini bekliyoruz.

Türkiye reform sürecine devam edecektir. Hem ekonomik hem demokratik süreç devam edecektir. Avrupa ile ilgili ilişkiler güçlü tutulmaya devam edecektir.

AYRINTILAR GELECEK


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri