5 Yıldızlı İslami Oteller

Günümüzde İslami kurallar çerçevesinde hizmet veren çeşitli otel konseptleri bulunuyor.

Günümüzde İslami kurallar çerçevesinde hizmet veren çeşitli otel konseptleri bulunuyor. Özellikle her kesimden kişinin son derece rahat bir şekilde tatillerini yapabilmelerine yardımcı olan bu konseptteki oteller Türkiye’de de oldukça popüler bir hale geldi. Dünyanın her yerinden oldukça yoğun şekilde ilgi gören İslami otel konseptinde hizmet veren oteller, Türkiye’nin her noktasında geniş kapasiteleri ile çok daha yüksek sayılardaki kitlelere hizmet veriyor. Bu yüzden de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde tercih edilen islami oteller özelikle de tüm yıl boyunca yoğun çalışma ve yaşam temposunda karşı karşıya kaldığı stres ve yorgunluk gibi olumsuz durumların fiziksel ve ruhsal yönden yaratmış olduğu etkilerden tamamen kurtulabilmek için özellikle yaz tatili döneminde kentten uzaklaşarak, tatil yörelerine kaçmayı tercih ediyor. Bu kapsamda da yaz aylarının yaklaşması ile birlikte yaz tatili için yapılan tatil hazırlıkları da hız kazanmaya başladı. Yaz tatili için yapılan tatil planlamalarında en önemli maddeyi elbette ki tatil bölgesinde ortaya çıkan konaklama ihtiyacı oluşturuyor.

 

Bu gibi etkenler dolayısı ile yaz tatilinde İslami kurallara uygun standartlarda ve ailecek rahat bir şekilde konaklama ihtiyacının karşılanabilmesine yardımcı olan oteller tercih ediliyor. Bu noktada özellikle islami oteller ön plana çıkıyor. En üst kaliteye sahip olan bu İslami oteller sayesinde artık ailece yapılan tüm tatilleri son derece rahat ve konforlu bir şekilde gerçekleştirebilme şansına sahip olunabiliyor. Özellikle ailece yapılan tüm tatillerde her zaman karşı karşıya kalınan en temel sorunlardan birisi olan aile mahremiyeti ve rahatlığı İslami oteller ile birlikte artık sorun olmaktan çıkıyor. Doğrudan İslami inanç kurallarına uygun şekilde yaşam alanlarında olduğu gibi rahat ve özgür bir şekilde hareket etme imkanına sahip olunmasını sağlıyor ki bu Müslüman ve Türk ahlak anlayışı çerçevesinde özellikle ailelerin son derece rahat bir tatil geçirebilmelerine yardımcı oluyor.

 

Son yıllarda oldukça popüler bir hale gelen ve aynı zamanda da son derece geniş kitlelere hitap eden islami oteller 5 yıldız kalitesini müşterilerine sunuyor. 5 yıldız otel hizmetleri kalitesini İslami kurallar çerçevesinde rahatlıkla deneyim edebilme şansı sunan bu tip otel konseptleri başta yaz turizminin hareketli olduğu tatil yöreleri olmak üzere tüm Türkiye genelinde her noktada hizmet veriyor. Bu şekilde yaygın şekilde 5.sınıf otel hizmetleri kalitesini müşterilerine sunan İslami otellere yönelik olarak daha pahalı olduğu konusunda yanlış bir kanı bulunuyor.

 

Türkiye’de yaygınlaşan muhafazakar oteller aslında düşünüldüğü gibi tatilciye ek bir maliyet yaratmıyor. Son derece ekonomik ve cazip fiyatlarının yanı sıra erken rezervasyon ve tur programları ile birlikte her bütçeye uygun bir standarda ulaşıyor ki bu durumda son yıllarda oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmasında doğrudan etkilerde bulunuyor. İslami otel kavramında helal kılınan yemekler, içecekler, giysi ve mekan tasarımının ön planda olduğu özellikleri, ön plana çıkıyor.

 

Bu tip özelliklerinin yanı sıra domuz eti katkı maddesi gibi sözü bile geçmemesi gere konularda büyük dikkat ve titizliğe ek olarak alkolsüz içecek hizmetleri dışında herhangi bir içecek hizmetine yer verilmiyor. Bu sayede de günümüzde muhafazakar tatil yapmak isteyen herkesin bu gayesi çerçevesinde son derece rahat ve özgür bir şekilde hareket edebilmesine olanak sağlanıyor. Ailece, bireysel veya kurumsal olarak gerçekleştirilecek her türlü tatil organizasyonunda yüksek maliyetler ile karşı karşıya kalmadan son derece fonksiyonel bir şekilde tatil gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri