11 yil hapsi isteniyor

Çukurova Holding'in sahibi Mehmet Emin Karamehmet'in de aralarında bulunduğu 5 yönetici hakkında 11 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Çukurova Holding'in sahibi Mehmet Emin Karamehmet'in de aralarında bulunduğu 5 yönetici hakkında, Superonline Uluslararası Elektronik Bilgilendirme ve Haberleşme Hizmetleri A.Ş. aracılığı ile Mayıs 2004-Mart 2005 arasında, Türk Telekom'un bilişim sistemlerini bozup 95 bin 104 YTL haksız kazanç elde ederek devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle, 3 yıl 9 aydan 11.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ANLAŞMA DIŞINA ÇIKTI:

Türk Telekom'un avukatları, iki yıl önce aboneleri olan Superonline'ın bilişim sistemlerini bozup haksız kazanç elde ettiği ve devleti dolandırdığı gerekçesiyle Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık hukuki itilaf gerekçesiyle soruşturmaya takipsizlik kararı verdi.

Türk Telekom'un itirazı üzerine dosyayı inceleyen Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi dava açılması yönünde karar verdi. Kadıköy Cumhuriyet Savcısı Altan Günaydın tarafından hazırlanan iddianamede, Mehmet Emin Karamehmet ve 4 kişinin yönetici ve sorumlusu olduğu Superonline şirketinin Türk Telekom'un haberleşme araçlarının abonesi olduğu belirtildi. İddianamede, Superonline'ın abonelik anlaşması dışına çıkarak VOIP yöntemi ile internet üzerinden ses taşıdığı ve data hatları üzerinden ses geçirdiği anlatıldı.

NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK:

Firmanın bir bilgisayar ağı üzerinden uluslararası ve şehirlerarası görüşmelere ilişkin ses sinyallerinin formatını bozduğu anlatılan iddianamede, veri paketleri şekline dönüştürülen görüşmelerin data hatları üzerinden taşınarak Türk Telekom'un santraline uğramasına engel olunduğu belirtildi.

Şehirlerarası ve uluslararası görüşme yapılmasına rağmen sadece şehiriçi telefon görüşmesi ücreti tahakkuk ettirildiği söylenen iddanamede, firmanın Mayıs 2004 -Mart 2005 tarihleri arasında yapılan bu işlemle devleti 95 bin 104 YTL zarara uğrattığı anlatıldı. iddianamede, sanıkların TCK 158/1 e-f maddesinde yer alan "Nitelikli dolandırıcılık" ve TCK'nın 244/2-3 maddesinde yer alan "Bilişim sistemlerini bozmak" suçundan 3 yıl dokuz aydan 11.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmaları istendi. Karamehmet ve diğer yöneticiler Mehmet Turgut Alpar, Fikri Şadi Gücüm, Mehmet Kurtoğlu ve Mustafa Savaş Ünsal önümüzdeki günlerde Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacak. 

Mutlu Koser/Hürriyet



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Magazin Haberleri