Zimmet davasında beraat

Zimmet davasında beraat

Gülay Aslıtürk, belediye işlemlerinde usulsüzlük iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

Eski Şişli Belediye Başkanı Gülay Çokay (Aslıtürk), belediyenin bazı işlemlerinde usulsüzlük yapıldığı ve zimmetine para geçirdiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi, yaklaşık 9 yıldır süren davayı karara bağladı. Söz konusu kararda, Gülay Çokay'ın 5 Haziran 2002 tarihli iddianamede yer alan ''zimmet'' suçunu işlemediğinin belirlendiğini ifade eden mahkeme heyeti, sanığın beraatını kararlaştırdı.

Görülmekte olan dava dosyasında yer alan 3 Nisan, 1 Haziran ve 9 Temmuz 1998 tarihli iddianamelerde Çokay'ın, ''resmi kuruma ait malın satışına fesat karıştırmak suretiyle irtikap'' ve ''ihtilasen zimmet'' suçlarından cezalandırılmasının istendiği hatırlatılan kararda, sanığın bu suçlamalara ilişkin eyleminin ''görevi kötüye kullanmak'' suçunu oluşturduğu anlatıldı. Kararda, ''görevi kötüye kullanmak'' suçu yönünden zaman aşımı süresi dolduğundan, davanın ortadan kaldırılmasına hükmedildi.

Davanın diğer 34 sanığı hakkında ise beraat kararı ya da haklarındaki davanın ortadan kaldırılması ile düşürülmesi yönünde çeşitli kararlar verildi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.