Zileli: Şişli kazanacak halk kazanacak

Zileli: Şişli kazanacak halk kazanacak

İşçi Partisi Şişli Belediye Başkan Adayı Ümit Ertaç Zileli'nin düzenlediği akşam yemeğine birbirinden değerli konuklar katıldı. İlerleyen saatlerde Zileli'nin Şişli'de artık değişimin geldiğini ve yolsuzluklara son vereceklerini belirtti.

 İşçi Partisi Şişli Belediye Başkan Adayı Ümit Ertaç Zileli'nin düzenlediği dayanışma yemeği, dün akşam Taksim Elite World Otel'de gerçekleşti. Süheyl Batum, Soner Yalçın, Salih Güney, Celal Pir, Selçuk Ural, Levent Kırca, Mehmet Ali Güller, Rafet Ballı, Zeynep Küçük, Şule Perinçek, Çağdaş Cengiz, Barbaros Şansal ve daha birçok önemli ismin katıldığı yemekte, Türkiye'de bu düzenin artık değişmesi gerektiği, İşçi Partisi'nin gücüyle halkçı belediyelerin kurulmasının zamanın geldiği vurgulandı.  
 Gülgün Feyman'ın sunuculuğunu yaptığı dayanışma yemeğini açılış konuşmasını İşçi Partisi Şişli Belediye Başkan adayı Ümit Zileli yaptı. Zileli'nin konuşmasından önemli kesitler ise şöyle:
 
"Bana devrimciliği öğreten o yiğit insanlardır"
 "35 yıldır gazeteciyim, bu kadar haysiyetsiz bir iktidar görmedim. Gidiyorlar, yıkılıyorlar, fakat farkında değiller. İstedikleri kadar zulmetsinler, işleri bitmiştir. Bunların gitmeleri her şeyi çözer mi? Hayır. Onların yerine ancak millici hükümet gelirse sorun çözülür. Bizler bu kavganın önünde giden neferleriz. Önemli olan Misakı Milli sınırları içindeki halk cumhuriyetidir. Yerel seçimlere oyların bölünmesi kaygısından arınmış bir şekilde gireceğiz. Aramızda bulunan tek CHP'li milletvekili Süheyl Batum'a da teşekkürlerimi iletiyorum. Buradan bütün tutsakhanelerde görev yapan tüm devrimcilere, bilim insanlarına, Doğu Perinçeklere, Tuncay Özkanlara önlerinde minnetle eğildiğimizi belirtiyorum. O yiğit insanlardır bana devrimciliği öğreten. Bunu da bütün dünyaya iletmek benim boynumun borcudur. Arkamda müthiş bir parti, İşçi Partisi var. Beni bu adaylıkla onurlandırdıkları için çok teşekkür ediyorum."
 Ümit Zileli'nin konuşması konuklardan büyük alkış alırken, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek konuşmasına şöyle devam etti:
 "Şişli'yi İstanbul'un başkenti yapacağız"
"Türkiye'de ilk kez böyle bir şey yaşayacağız. Cumhuriyetin belediyelerinin nasıl olduğunu göstereceğiz. Şişli'yi İstanbul'un başkenti yapacağız. Altındaki koltuğun iplerini iktidar kemirir. Oraya oturmadan önlemini almak gerekir. Çok çalışmamız lazım."
.Yemek programı 49/51 Film'in oluşturduğu, Gezi Direniş'ini konu alan ünlü "Başlangıç" belgeseli gösterimi ile devam etti. 
    Yemeğin ilerleyen saatlerde, İşçi Partisi İstanbul Belediye Başkan Adayı Levent Kırca da, Ümit Zileli'yi yalnız bırakmayanlardandı. Salona kol kola giren Ümit Zileli ve Levent Kırca bütün salondan büyük alkış aldı. Levent Kırca'nın konuşmasından önemli kesitler ise şöyle:
"Keşke Benim de Kasedeim olsaydı"
     "Benim kasetimin olmaması beni çok üzdü. Keşke olsaydı. Biz dürüst, namuslu, halktan yana olan insanlarız. Güvenilir bir partinin mensuplarıyız. Türkiye bugünkü durumunu İşçi Partisi'ne borçludur. Bu ülkede artık çok şeyin değişmesi gerekiyor. Biz kendimize inanıyoruz. En büyük şansımız İşçi Partili olmak. Umarım ben bir dahaki konuşmamı İstanbul Belediye Başkanı olarak, Ümit de Şişli Belediye Başkanı olarak yapacağız." Kırca'nın espriyle söylediği "Ümit'in yakışıklılığıyla benim komikliğim birleşecek." sözleri ise herkesi mutlu etti.
     Yemekte ayrıca Ümit Zileli'nin yazdığı ve basımı henüz biten "Cumhurun Trajedisi-Karşı Devrimin Kısa Tarihi" isimli kitabı tüm konuklara armağan edildi. 
      







Haber ve Fotoğraf:Özhan Kılıç

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.