Yine Sarıgül yine tehtid yine suç duyurusu!

Yine Sarıgül yine tehtid yine suç duyurusu!

Şişli Belediyesi’nde Hayri İnönü ve Mustafa Sarıgül’ün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarındaki etkinlik yapma yarışında yaşanılan olaylar nedeniyle Emir Sarıgül hakkında tehdit ve hakaretten savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Savcılığa intikal eden bu olay; aynı belediye içerisinde, konsept olarak aynı etkinlik yarışında ve de Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gerekçesiyle gerçekleşmesi tarihte bir ilk oldu.

Bu olaya; Şişli'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında, Şişli Belediyesi bünyesinde kurulan, bütçesi de yine Şişli Belediyesi tarafından oluşturulan ve başkanlığını da Sarıgül’ün yakın adamı olan Yavuz Meriç’in yaptığı Şişli Kent Konseyi’nin adıyla düzenlediği konser ile Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü tarafından gerçekleştirilen konser yarışı neden oldu.

AYNI BELEDİYEDE İKİ FARKLI KONSER

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir konser düzenleme kararı alıyor. Şişli Kent Konseyi Başkanı Yavuz Meriç’te bir gün önceden, Şişli Belediyesi’nin konser yapacağı yerde konser yapma kararı alıyor.

Şişli Kent Konseyi Başkanı Yavuz Meriç’in organize ettiği konserde Mustafa Sarıgül şov yapmıştı. Bu organizasyonu Yavuz Meriç ile beraber de Emir Sarıgül gerçekleştirmişlerdi.

TARİHE GEÇECEK KAVGA NEDENİ!

Bu tarihe geçecek kavganın nedeni; Meriç ve Sarıgülllerin bu konser organizasyonu için kurulan platformun konser bitiminden sonra, Şişli Belediyesi’nin bir gün sonra aynı yerde ve aynı amaçla, yani Cumhuriyet Bayramı kutlaması için yapılacak olan konser için kaldırılmasının istenmesi. Böylesi komik bir nedenle başlayan tartışma savcılığa taşındı.

KENT KONSEYİNİN DE BELEDİYENİNDE PARASI YOK!

Etkinlik nedeni aynı, konser aynı, yer aynı, sadece çıkan sanatçılar farklı. Ama platform kaldırılıyor ve yeniden bir platform kuruluyor. Bir platformun kurulum maliyeti ortalama 70.000 lira. Sanatçılara ve organizasyon firmalarına ödenen bütçeler hariç. Bir taraftan Şişli Kent Konseyi ikamet edecek yeri dahi yok iken diğer taraftan da belediye ekonomik sıkıntı çekerken iki ayrı platform kurularak iki farklı ödeme yapılması da bir başka çelişki. Aynı belediye aynı gün iki farklı platform kuruluyor ve sonucunda da bu yarış savcılığa intikal eden tehdit ve hakaret olayına dönüyor. 

PLATFORMUN KALDIRILAMAYACAĞI SÖYLENİYOR

Şişli Belediyesi Kültür Müdürü Hacı Kuru konserin yapılacağı alana gidiyor. Organizasyonu yapan şirkete konser bitiminde sonra platformun kaldırılmasını ve hemen akabinde de kendilerinin de platform kuracağını söylüyor. Firma yetkilileri bu platformun bu kadar sürede kaldırılmasının mümkün olmadığını söylüyor.

Şişli Belediyesi yetkilileri devreye giriyor. Bu platformun kaldırılması için ne gerekiyorsa yardım ve destek verebileceklerini söylemelerine rağmen firma yetkilisi bir türlü kabul etmiyor. Bunun  üzerine konu Emir Sarıgül’e intikal ettiriliyor.

Emir Sarıgül’de Hacı Kuru’yu arıyor ve telefonda tehdit ve hakaret etmeye başlıyor. Bu telefon konuşmasından sonra da Emir Sarıgül tarafından Şişli Belediyesi Kültür Müdürü Hacı Kuru kendisine tehtidden Hayri İnönü’ye de hakaretten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurunda bulunuyor.

SARIGÜL: ‘NE HABER HAYRİ..’

Emir Sarıgül gündüz gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi töreninde de Hayri İnönü’ye ‘Ne haber Hayri’ ekibine de ‘Hayri’ye iyi bakın. Ona sahip çıkın’ gibi laf atarak hakaret ettiği gerekçesi de suç duyurusuna ekleniyor.

SUÇ DUYURUSUNDA ŞAHİTLER DE VAR

Suç duyurusunda; Emir Sarıgül'ün Şişli Belediyesi Kültür Müdürü’nü arayarak tehtid edip, ağır küfür ve hakaretlerde bulunduğuna dair bir çok sahit isimler de tanık olarak yazılıyor.

SARIGÜL VE İNÖNÜ'NÜN ADAYLIKLARI TEHLİKEDE

Siyasi kulislerde; yerel seçimlere kısa bir süre kala, böylesi komik nedenlerle ve böyle bir günde bu olayların yaşanması, aday adayı olan Mustafa Sarıgül ve Hayri İnönü'nün CHP'den aday olmalarının tehlikeye gireceği konuşuluyor.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum