Yeni evlenecekler bunu mutlaka okumalısınız..!

Yeni evlenecekler bunu mutlaka okumalısınız..!

Düğünde nelere dikkat edilmeli?

Herkese Merhaba…

Size bu yazımda organizasyon genel olarak nedir, Bir etkinlik nasıl organize edilir gibi konular hakkında bilgi vermeye çalışacağım.

Öncelikle organizasyonun kelime anlamıyla başlayalım.

TDK Güncel Türkçe Sözlük – Organizasyon, belli bir hedefe ulaşmak için bir araya gelmiş bireylerin yapılanma şeklini, bu bireylerin tamamını veya bir kurum, kuruluş ya da teşkilatı belirtebilir.  
Peki bizde işler nasıl organize oluyor biraz da bu konudan bahsedelim..

İlk önce müşterinin ihtiyaçlarına, hayallerine ve yılın trendlerine göre ön hazırlık çalışması yapılır.

Sonrasında ise mekan; tarih ve içeriğe göre planlama aşamasına geçilir… En önemli evrelerden biri de planlama evresidir. Çünkü hayatınızın en önemli anlarında ufak bir hataya bile yer yoktur. Yapılan ya da yapılacak hataların bir daha geri dönüşü yoktur,bu yüzden planlama kısmına büyük bir önem veririz. Planlama aşaması bittikten sonra ise sıra gelir gerekli olan malzeme,ekip ve ekipmanı bir araya getirmek için gerekli girişimleri yapmaya…

Nedir bu girişimler derseniz... Mesela bir düğün organizasyonuna hazırlanıyoruz ve içerikte orkestra, mekan seçimi ve süslemesi, görsel şovlar, dj şov; ses, ışık ve sahne sistemleri, çocuklarınız için animasyonlar ve havai fişek gösterileri var. Bu ve benzer içerikler için öncelikle ekiplerimiz ile irtibata geçer onlarında fikirlerini alıp günü ya da geceyi nasıl unutulmaz hale getirebiliriz onu tartışıyoruz, sonrasında belirlenen tarih için bütün ekip notlarını alır ve o güne hazırlanmaya başlar. Ekipman bölümünde ise içerikteki malzemeler elimizde var mı yoksa tedarik usulü ile mi temin edilecek ona bakılır. Gerekli kontrollerden sonra gerekli malzeme ve ekipmanlar bir araya getirilir ve günler öncesinden hazır edilir.

Tabi bu arada genel planlama müzik seçimi ve renkler ile ilgili müşterilerimiz ile sürekli görüşmelerimiz devam etmektedir.

41d000_20dc096a9561311c0cfd915ae965467a.png 

Gelelim görsel şovlara… Bu bölüm başlı başına iyi bir planlama, dikkat, emek ve özveri isteyen bir bölümdür. Çünkü görsel şovlarda kullandığımız malzemeler ya yanıcıdır; ya da patlayıcıdır. Bu yüzden ekstra güvenliğe önem veririz.

Gerekli planlamalar yapıldıktan sonra mekandaki konumlar etki alanlarına göre belirlenir. Fotoğraf ve videoların unutulmayacak bir şekilde ölümsüzleştirilebilmesi için de gerekli önemler alınır. Bütün hesaplamalar yapıldıktan sonra sıra gelir bütün bu planların hazırlanmasına...

Hazırlık aşamasında bazen aynı günün sabahı bazen 3 gün önceden gece gündüz demeden hazırlıklarımız yapar ve çalışmalara başlarız. Organizasyon hazırlığı da ayrı bilgi, beceri ve tecrübe gerektiren bir bölümdür. Çünkü her ne kadar en ince detaylarına kadar planlamaları yapsak da, sahada işler ortam şartlarına göre değişiklik gösterebilir. Bu durumda evdeki hesabın çarşıya uymaması durumunu oluşturabilir, bu gibi oluşabilecek aksaklıklara karşı da her an hazırlıklı olunmalıdır. Yoksa küçük bir hata bütün organizasyonun ve hazırlıkların heba olmasına sebep olabilir.

Hazırlıklar kısmı da tamamlandıktan sonra artık sıra gelir organizasyonu uygulama kısmına…

Asıl önemli ve dikkat edilmesi gereken kısım tam da burasıdır. Çünkü bu ana kadar olan  her şeyin geri dönüşü vardır ama uygulamaya geçtikten sonra artık geri dönüş yoktur. Bütün ekipler yerini almış düğünün giriş seremonisi için hazır bir şekilde beklemektedirler. Bir düğün organizasyonun da en önemli bölümler ilk giriş, ilk dans ve pasta merasimidir; Ve genellikle bütün görsel şovlar ve gösteriler bu bölümde icra edilir.

Gelin ve damadımız yolun başında gözükmeden önce gerekli koordinasyonlar sağlanıp anonslar yapıldıktan sonra kareograifiyi oluşturduğumuz şarkımız başlar; gelin ve damat yolun başında gözükür işte tam o anda planladığımız görsel şovlar devreye girer. En iyi görüntüleri yakalayabilmek için planladığımız görsel şovları uzaktan kumanda ile faaliyete geçiririz..

dugun-organizasyonlari-fethiye-mugla.jpg

Giriş yapıldı ve sıra geldi ilk dansa… Bu bölümde bizim önerimiz gelin ve damat dansa geçmeden önce misafirlere bir hoşgeldin konuşması yapması hoş duran bir harekettir. Sonrasında ilk dansa geçilmesi daha uygundur. İlk dans esnasından o büyülü bakışların arasında biz yine görsel şova başlarız, tabi her başlangıçtan önce gelin ve damat ve misafirlerin kullanılacak malzemelerden zarar görmemesi için tekrar tekrar kontroller yapılır. Oluşturulan kareografiye göre görsel şovu icra ederiz ve akabinde pasta merasimiyle birlikte havai fişek gösterisi ile finali yapıp misafirlerimizden “Vay be!” diye bir tepki alırız genellikle. :) Sonrasında zaten hepimizin bildiği gibi eğlence zamanı gelmiştir, orkestramız size unutulmaz bir gece yaşatmak için hazırdır, başlasın eğlence deriz..

Son bölümde ise alana getirilen malzemelerin tekrar geri toplanması ve yerlerine nakliye işlemi başlar.

Sonuç olarak organizasyon tek bir kelimedir, fakat bir şey organize etmek istediğiniz de kısmen bu başlıklar çıkar karşınıza, tabi bu başlıklar ile birlikte bir çok aksilik de... Ama eglendiriyoruz.com olarak gururla söylemek gerekirse aksiliklere karşı daima bir B planımız vardır.. 

Eğer siz de hayallerinizdeki düğünü veya organizasyonunuzu gerçeğe dönüştürmek istiyorsanız, eglendiriyoruz.com ailesi olarak her bütçeye uygun bir şekilde yanınızda yer alıp sizi hayallerinizle buluşturuyoruz. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.