Web Tasarımın Amacı

Web Tasarımın Amacı

Web Tasarımın Amacı

Web Tasarımın Amacı

Web sitesini görsel olarak daha çekici ve kullanımı kolay hale getirmek için web sitesi düzeni yaparak tasarlama işlemidir. Kullanıcı ara yüzü ve diğer görsel etkenler gibi estetik faktörlere odaklanan bir web sitesi oluşturma aşamasıdır. Web tasarım istenen görünümü ve düzeni elde etmek için çeşitli programların kullanımını da içermektedir. İlgi çekici bir tasarım oluşturabilmek için tasarımcının hedef kitleleri, sitenin amacını ve görselliğin çekiciliğininim ön planda olması gerekmektedir.

Bir web sitesinin istemci tarayıcıda başarıyla görüntülenmesi için belli bir dilin kullanılması gerekmektedir. HTML etiketleri ise her sayfa için sitenin içeriğini göstermelidir. Sonrasında ise her sayfanın genel görünümünü ifade etmek için CSS kullanılmalıdır. İstenen çıktı bu ögelerin kombinasyonuna bağlı olarak çalışmaktadır. Web Tasarımlarınızla ilgili ajans360 adresinden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Web Tasarım Uygulaması

Bir web sitesi yayınlanmadan önce planlı olarak birden çok aşamadan geçmektedir. İlk olarak Projenin Belirlenmesi ön plandadır. Kurumsal kimlik çalışması, grafik tasarım çalışması, Web Sayfalarının Kodlaması, İçerik yönetim sistemi entegrasyonu, Web sitesinin test süreci, web sitesinin yayınlanması aşamalardan geçerek oluşturulmaktadır. Proje belirlenirken ihtiyaçlar göz önünde bulundurulur. Web sitesinin yapılış amacı, kişi ya da kurumları tanıtmak olabildiği gibi firmanın ticari faaliyetlerini ön plana çıkarmak da olabilmektedir. Bu noktada kapsamlı rakip firma analizleri yapılır.

Proje belirlenirken web sitesinin yapılış amacı ve web sayfası içeriklerinin neler olacağı netlik kazanmaktadır. Kurumsal web tasarımında; Kurumsal kimlik çalışması, web tasarım projesi hayata geçmeden önce tamamlanması gereken çalışmalardandır. Örneğin; firma logosu kurumsal kimlik çalışmasının bir parçasıdır. Web sitesinde kullanılan renkler firmanın kurumsal renkleri ile doğru orantılı olması gereklidir. Logo, renk, slogan, vb. kurumsal kimlik öğeleri web tasarımında kullanılan en önemli unsurlar arasındadır.

Grafik Tasarım Çalışmaları

Grafik tasarım çalışmalarında, kurumsal kimlik çalışmaları esas alınır. Adobe Photoshop gibi piksel tabanlı resim ve fotoğraf düzenleme programları kullanılarak web sayfalarının görsel tasarımları yapılabilmektedir. Web sayfalarında kullanılacak resim, fotoğraf, grafik ve tanıtım filmi gibi görseller özenle hazırlanarak uygun ve doğru yerlerde konumlandırılır. Tasarımda ilgili video ve ses uyaranları kullanıcıların kolay ve hızlı bir şekilde anlayış geliştirmesine, bilgileri kavramasına yardımcı olarak yönlendirmektedir. Tanıtım filmi bu uygulama sayesinde yapılabilmektedir.

Bu durum web sayfasında daha fazla vakit geçirmeleri için ziyaretçileri teşvik edebilir. Web sayfalarının kodlaması sürecinde HTML, CSS, JavaScript, SQL, PHP, Python ve ASP gibi çeşitli programlama seçenekleri kullanılmaktadır. Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera veya Internet Explorer gibi internet tarayıcılarının web sitelerini görüntüleyebilmeleri için web sayfalarının bu dillerde kodlanması gerekmektedir. Grafik tasarımı, web sayfalarının kodlaması ve web sayfası içeriklerinin oluşturulması sonucunda web sitesinin genel yapısı ve görünümü ortaya çıkmaktadır.

Web Tasarım Türleri Nelerdir?

Kurumsal Web tasarım hizmetini kapsamı, süreçleri ve maliyetleri açısından 5 ayrı kategoride ele alabilmek mümkündür. Kurumsal Web Tasarım; Markaya ve şirkete özel kurumsal web tasarım hizmetleri yaklaşık 4-6 hafta arası sürmektedir. Hazır Web Tasarım; Hazır web tasarım hizmetlerinde çizim ve kodlama süreçleri olmadığı için maliyetleri kurumsal web tasarıma göre çok daha uygundur. Mikro Site Web Tasarım; Mikro ya da micro web site olarak adlandırılan hizmetler belirli bir ürün ya da hizmet odaklı yapılan görsel ağırlıklı web tasarım projeleridir. Mikro web site tasarım projeleri şirketin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmakta ve fiyatlandırma belirlenmektedir.

Hazır Web Tasarım Kurulumu

Hazır web tasarım kurulumu; Hazır web tasarım kurulumları en uygun maliyetli web tasarım çözümleri arasındadır. Bu hizmette şirkete domain, hosting ve web site kurulum hizmetleri verilebilmektedir. Bu hizmetler 1 gün içerisinde tamamlanmaktadır. E-ticaret Web Sitesi Tasarımı; E-ticaret web sitesi tasarımları e-ticaret alt yapılarında hazır ya da konsept tasarım kullanmak istemeyen firmalar için en iyi çözümü sunmak için verilmektedir.

 E-ticaret web tasarım projeleri özel tasarım hizmetleridir. Şirketin ve markanın ihtiyaçları doğrultusunda proje süresi, tasarımı ve fiyatları değişmektedir. Katalog tasarımı müşterilerinizin ve hedef kitlenizin, markanız, ürünleriniz ya da portföyünüz hakkında bilgi sahibi olması için tasarlanmış görsel ve metin elementlerinden oluşan tasarımlar bütünüdür. Katalog tasarımı ise bu tasarımların ve metinlerin hazırlanması, düzenlenmesi ve yayımlanması işlemine verilen adlardır.  Web tasarım işlemleriniz için ajans360 adresinden bilgi alabilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.