TÜSİAD:

TÜSİAD:

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Yalçındağ, cumhurbaşkanı adayı Gül'ün, kendilerinin beklediği aday olmadığını söyledi. Yalçındağ, bir uyarı da kadrolaşma konusunda yaptı.

TÜSİAD Başakanı Arzuhan Yalçındağ, tek renk tek ses üzerine bir kabine olmamasını beklediklerini söyledi.

NTV'de canalı yayına katılan TÜSİAD Başkanı Arzuhan Yalçındağ, cumhurbaşkanının uzlaşma ile seçilmesinden yana olduklarını belirtti ve bu çerçeveden baktıklarında Abdullah Gül'ün istedikleri aday olmadığını söyledi. Gül'ün aday olarak ortaya çıkmasından sonra ise kendilerinin yapacak bir şeyi bulunmadığını belirten Yalçındağ, "Bundan sonrası için bizim kültürümüz hayırlı olsun demekten ibarettir" dedi. Haber7

Sanayi Bakanlığı için adı geçen Zafer Çağlayan'ın ismine sıcak baktıklarını belirten Yalçındağ, genel anlamda kadrolaşma konusunda endişelerini sürdürdüklerini ifade etti.

Hükümetin mikro uygulamalara ağırlık vermesi gerektiğinin zamanının geldiğini dile getiren Yalçındağ şunları söyledi:

"Hükümet enerji girdi fiyatlarını düşürmeli. Özelleştirmeleri hızlandırmalı.
Vergi reformu ve kayıt dışı ile mücadele önemli. İstihdam üzerindeki vergi yükü çok yüksek buna ilişkin ivedilikle adım bekliyoruz.

Hükümet kurulur kurulmaz bir takvim açıklanmalı. İlk 6 ayda bunlar süratle yapılmalı. Sosyal güvenlik reformu ilk sırada yer almalı." Haber7

Yalçındağ anayasa değişikliği ile ilgili de şunları söyledi:

"Anayasa 12 kez değişti. Biz TÜSİAD olarak yıllardır söylüyoruz. Seçim Yasası, parti içi demokrasinin işletilmesi, bunların başında geliyor. Başlanacak yer ise Atatürk ilkeleri değil."


Haber7



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.