Türkiye'de güzel şeyler de oluyor

Türkiye'de güzel şeyler de oluyor

Şişli Belediyesi "Yaz Tatili Kitap Kampanyası" başlattı. Kampanyanın amacı her çocuğa kitap okuma alışkanlığı kazandırmak.

TÜRKİYE'DE GÜZEL ŞEYLER DE OLUYOR..



Şişli Belediyesi, yaz tatilini evde geçiren ilköğretim öğrencilerinin evlerine kitap servisi yapıyor.Düzenlenen kampanyanın amacı çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak.

Şişli Belediyesi, eğitime destek olmak, yaz tatilini evlerinde geçiren ilköğretim öğrencilerini okumaya teşvik etmek ve yaz tatillerini daha anlamlı, oyalanarak geçirmeleri amacıyla çocuklar için kitap okuma kampanyası başlattı.

Belediyede yaz döneminde staj yapan üniversite öğrencilerinden oluşturulan bir ekiple istekli ve belediyeye başvuran öğrenciler için kitaplar bizzat evlerine yollanıyor.

Şişli Belediyesi’ne telefon açan öğrenciler istedikleri kitap türünü ve adreslerini belirterek yetkililerle iletişim kurduktan sonra kitaplarını beklemeye başlıyorlar. En geç bir gün içerisinde kitapları ellerinde oluyor.

Böylece çocuklar çeşitli roman ve hikayelerden, Türk ve yabancı yazarların kitaplarından oluşan birçok kitabı okuma olanağına kavuşuyorlar. Çocuklar okudukları kitapları bitirdikten sonra başka kitaplarla değiştirme olanağına da sahipler.

Kampanyayla ilgili olarak Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de bir açıklama yaparak;

“ Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı şimdiden aydınlatmak bizim elimizde. Aydınlık bir gelecek de ancak kitap okumakla ve çocuklarımızın ufkunu geliştirmekle olur. Buradan yola çıkarak bu yaz döneminde çocuklarımıza, en azından ilköğretim öğrencilerimize bir temel hazırlamayı görev bildik. Lütfen çocuklarımız bizi arayıp kitap istesinler” dedi.

Bir zamanlar evlerin tek tek basılıp kitap arandığı, evinde kitap bulunduğu için; suçlandığı Türkiye'de güzel şeyler olmadığını kim iddia edebilir?

Mahkeme kararlarıyla romanların yakılarak imha edildiği Türkiye'de küçük çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırılabilmesi için;Şişli Belediye Başkanlığı'nın düzenlediği "Yaz Tatili Kitap Kampanyası" ile kapı kapı kitap dağıtılıyor olması, Türkiye'de güzel şeylerin de gerçekleşebildiği gerçeğini gözler önüne sermiyor mu?

Karamsar, umutsuz olmak mı yoksa, geleceği parlak bir Türkiye için çalışmak mı? Sizce hangisi daha doğru ve gerçekçi?

Türkiye gelişip büyürken, yanlışlarından arınmış olarak emin adımlarla yarınlara yürüyor..











HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.