TDH İlçe başkanlarından Sarıgül’e rest

TDH İlçe başkanlarından Sarıgül’e rest

Türkiye Değişim Hareketi’nin (TDH) kurucusu Mustafa Sarıgül’ün CHP’den İBB başkan adaylığından sonra tekrar CHP’den milletvekili aday adayı olarak ön seçime girme kararından sonra TDH ilçe başkanlarının restiyle karşılaştı.

TDH’nin kurulduğu günden bu yana ilçelerinde teşkilatlarını açık tutabilmek için tüm maddi ve manevi imkânlarını seferber eden İstanbul’un TDH ilçe başkanları sonunda isyan bayrağını çekti.

TDH’LİLER SARIGÜL’ÜN OFİSİNDE REST ÇEKTİLER

TDH’nin Fatih İlçe Başkanı Abuzer Yıldız, Esenler İlçe Başkanı Cengiz Boztepe ve Silivri İlçe Başkanı Doğan Filiz’in katıldığı, geçtiğimiz Pazar günü Mustafa Sarıgül’ün Nişantaşı Topağacı’ndaki ofisinde saat 13.00’te büyük tartışmaların yaşandığı ve restleşmeye varan hararetli bir görüşme oldu.

‘SARIGÜL TDH’Yİ PAZARLIK UNSURU OLARAK KULLANDI’

Mustafa Sarıgül’ün 2010 yılında kurduğu ve iki dönem sonra iktidar sözü verdiği TDH’nin bu kadar geçen süre içerisinde partileşememelerine rağmen sürekli gündemde tutulmasının perde arkasında Sarıgül’ün sürekli sıkıştığında TDH’yi ortaya koyarak bir pazarlık aracı olarak gördüğü yorumlarına neden olmuştu.

SARIGÜL’ÜN CHP’DEN ADAYLIĞI TDH’Yİ KARIŞTIRDI

Mustafa Sarıgül’ün son olarak CHP’den milletvekili aday adayı olarak ön seçime girmek kararından sonra TDH’nin ilçe başkanları da isyan bayrağını çekti.  TDH’nin İstanbul’daki önemli isimleri Mustafa Sarıgül’e karşı olacaklarını yüzüne karşı ifade ettiler.

TDH İLÇE BAŞKANLARI: ‘SİZ LİDER OLAMAZSINIZ’

TDH İlçe başkanları Mustafa Sarıgül’e ‘Siz örgütünüze sahip çıkamadınız. Bu kararınızdan sonra sizi lider olarak tanımıyoruz. Siz lider olamazsınız. Biz asla sizi desteklemeyeceğiz ’dediler.

TARTIŞMA BÜYÜYÜNCE ODANIN KAPILARI İÇTEN KİLİTLENDİ

Sarıgül’ün ofisinde toplantının yapıldığı odanın kapıları içten kilitlendi. Konuşmaların hararetin artmasıyla Sarıgül’ün korumaların kapıya yönelerek zorlamalarından sonra olay daha fazla büyümeden önlendi.

YEREL SEÇİMLERDE CHP’DE RAHATSIZ OLMUŞTU

Bu durumlardan CHP üyeleri de rahatsız. Yerel seçimlerden sonra Ankara adayı Mansur Yavaş’ın mücadele edip seçimlere itiraz etmesine rağmen Mustafa Sarıgül üç gün evinden çıkmayarak yazılı açıklama ile yenilgiyi kabul ederek Kadir Abisi’ni tebrik etmişti. Bu durum CHP Üyeleri arasında hezeyana yol açmıştı.

CHP ÜYELERİ SARIGÜL’Ü ÇİZECEKLER

Milletvekili ön seçimlerinde 2. Bölge’deki CHP Üyeleri gerek geçmişte gerekse de bu günlerde yaşananları göze alarak Sarıgül’ün adaylığını istemeyecekleri ve üstünü çizeceklerini ifade ediliyor. Bu durumda Mustafa Sarıgül’ün ön seçinde ilk beşe girme ihtimalinin çok zor olduğu iddia ediliyor.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum