SOFUOĞLU AİLELERİ BULUŞTU

SOFUOĞLU AİLELERİ BULUŞTU

Türkiye'nin en kalabalık ailelerinden olduğu öne sürülen ve yakın bir süre önce dernek çatışı altında toplanan Sofuoğlu ailesi, 1.Buluşmalarını gerçekleştirdi.

 Kısa bir zaman önce kurulan “ SOFUOĞLU AİLELERİ DERNEĞİ’NİN” organize ettiği ve Türkiye’nin değişik illerinde yaşayan SOFUOĞLU ailesine mensup akrabalar 14 Nisan Pazar günü bir kahvaltı programı ile bir araya geldi.


Yaklaşık 800 kişinin katıldığı programa İs
tanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU, Ak Parti İstanbul Milletvekili Dr. İsmail SAFİ, Beykoz Belediye Başkanı Yücel ÇELİKBİLEK, Ardeşen-Tunca Belediye Başkanı Ahmet TOPAL, Marmara Üniversitesi Rektörü M. Zafer GÜL, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas TEKİN, STK temsilcileri, sanatçılar ve iş dünyasından birçok temsilci katıldı.



İstanbul Beykoz-Kavacık’ da bulunan Aşşrom Beytahtı salonunda gerçekleştirilen 1. SOFUOĞLU Aileleri buluşmasına ilgi beklenenden daha yoğun oldu. Buluşma kahvaltı programı ile başladı. Kahvaltının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı Nazım ARDIŞEN; “ 4 ay gibi kısa bir zamanda Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşayan SOFUOĞLU ailesine mensup akrabalarımıza ulaştık ve bu akrabalarımızı bir dernek çatısı altında topladık. Amacımız ayrışmak değil, birleşmektir. Birleşerek cennet vatan ülkemize faydalı bir STK olma amacındayız” dedi.


Birlik, beraberlik ve kardeşlik olgularına değinerek, mensubu olduğu akrabalarına bir selamlama konuşması da Ak Parti İstanbul Milletvekili Dr. İsmail SAFİ yaptı. Ardından Sofuoğlullarına seslenen İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU;” Ailelerimizle vakit geçirmemiz ve zaman zaman aynı sofraya oturmamız gerektiği sosyologlar tarafından her daim dile getiriliyor. Siz Sofuoğulları küçük bir aile yerine büyük ailenizle bu gün aynı sofradasınız ve lokmalarınızı paylaşıyorsunuz. Bu oluşum ve birliktelik takdire şayan bir çalışmadır.Emeği geçen ve bu kadar kalabalığı bir sofra etrafına toplamayı başarın Dernek başkanını ve yöneticilerini tebrik ediyorum.” dedi.


Program Osmanlı Arşiv Uzmanı Muhammet SAFİ’nin SOFUOĞLU aileleri tarihçesi sunumunun ardından yapılan dualarla sona erdi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.