Emir Sarıgül’ün 'istifası' babasına mesajdı

Emir Sarıgül’ün 'istifası' babasına mesajdı

Şişli Gazetesi olarak Emir Sarıgül’ün istifa ettiği yönündeki haberlerin perde arkasını açıklıyoruz.

BU HABERLERİ EMİR SARIGÜL ÇIKARTIYOR

Bu istifa olayları direkt olarak Emir Sarıgül ve yakınları tarafından çıkartılmıştır. Bu haberle baba Sarıgül’e ‘Sen benim Şişli Belediye Başkanlığı isteğimi gerçekleştirmezsen ben de senin Şişli’ni Hayri İnönü’ye bırakırım’ mesajıdır.

EMİR SARIGÜL BAŞKAN OLMAK İSTİYORDU

Emir Sarıgül uzun süredir “Şişli Belediye Başkanı” olmak istiyordu. Bunun içinde Şişli Belediyesi’nde yapmadığını bırakmamıştı. Bu olayların büyümesiyle ve Türkiye Kamuoyuna yansımasıyla birlikte babası Mustafa Sarıgül’de kendisine 2015 yılı Ocak ayında Belediye başkanı yapma sözünü vermişti.

BABA SARIGÜL OĞUL EMİR’E SÖZ VERMİŞTİ

Emir Sarıgül babasının verdiği sürenin uzayacağını anlayınca iyice hırçınlaşmaya başlamıştı. Milletvekilliği ’ne hazırlanan baba Sarıgül’de oğlu Emir Sarıgül’ün bu hırçınlıklarını durdurmak için harekete geçti.Oğlu Emir Sarıgül’ü de yanına alarak gittiği Kütahya’nın Şaphane ve Simav ilçeleri ziyareti esnasında verdiği o sözü yaptığı konuşmada da tüm kamuoyu önünde duyurmuştu.

Sarıgül’ün bu konuşmasına dikkatlice bakıldığında verdiği bu sözlerin ikrarı görülecektir.

SARIGÜL’ÜN VERDİĞİ SÖZLERİN SATIR BAŞLARI

Mustafa Sarıgül Kasım Ayı’nın 28’inde Kütahya’ya gitti. Burada yaptığı konuşma da tüm medyada yer almıştı. Sarıgül bu ziyaretine Emir Sarıgül’ü de götürmüştü. Sarıgül burada yaptığı konuşmada; Ocak Ayı’nın 15’nde tüm Kütahya Halkı’nı Şişli’ye davet etmişti. Yine aynı konuşmasında da 8 ve 9 Ocak tarihlerini  “Dünya Meclis Üyeleri Günü” ilan etmişti. Sarıgül bu konuşmasında oğlu Emir Sarıgül’e ‘Bak ben tüm kamuoyunun önünde sana verdiğim sözü ilan ediyorum’ demişti.

SARIGÜL AİLESİ’NİN PLANINI NEYDİ?

Şişli Belediyesi Ocak Ayı Meclisi’nin ilk oturumu 05.01.2015  Pazartesi günü yapılacaktı. Bu toplantıda Hayri İnönü istifa ettirilecekti. Meclisin ikinci oturumu da Ocak Ayı’nın 8 veya 9’nda yapılacaktı. O tarihte de Emir Sarıgül Şişli Belediye Başkanlığı’na aday olacaktı. Şişli Belediye Meclis Üyeleri de Emir Sarıgül’ü başkan seçecekti. Sarıgül o günü de Dünya Meclis Üyeleri günü ilan edecekti.   

Emir Sarıgül Şişli Belediye Başkanı seçildikten sonra da Mustafa Sarıgül’ün davet ettiği Kütahya Halkı’nı da Emir Sarıgül  “Şişli Belediye Başkanı” olarak karşılayacaktı.

EMİR SARIGÜL İNÖNÜ'YÜ GÖRMEK İSTEMİYORDU

Emir Sarıgül artık babasının verdiği sözle kendisini belediye başkanı olarak görmeye başlamıştı. Şişli’de de bir belediye başkanı edasıyla dolaşmaya başlamıştı. Öyle ki; Hayri İnönü’yü Aralık Ayı Meclisi’nde görmek dahi istemiyordu.

MUSTAFA SARIGÜL İNÖNÜ’YÜ ALMANYA’YA ÇAĞIRIR

Emir Sarıgül baba Sarıgül’e bu durumu aksettirir. Baba da plan ve programında olmamasına rağmen Hayri İnönü’nün Pazartesi günü meclise girmemesi için Pazar akşamı saat 17.00’de Hayri İnönü’yü Almanya’ya davet eder. Hayri İnönü’de apar topar Almanya’ya gitmek zorunda kalır.

 Şişli Gazetesi’nde bu ziyaretin resmi bir ziyaret olmadığını söylemiştik. Bu resmi ziyaretle ilgili de bir tek resmin dahi olmadığını belgelemiştik.

İNÖNÜ BİR DAHA MECLİSE BAŞKANLIK YAPAMAYACAKTI

Burada bir başka skandal daha yaşanmıştı. Şişli Meclisi’nde tarihinde eşine rastlanmamış bir durum olmuştu. Normal şartlarda Şişli Belediye Meclisi Pazartesi günü toplanır. Bu toplantıda gündeme getirilen konular komisyona havale edilir. Komisyonda iki gün bu konuları inceler ve Perşembe veya Cuma günü de ikinci meclis toplanırdı. Ama Çarşamba günü Türkiye’ye dönecek olan Hayri İnönü’nün meclise başkanlık yapmasını istemeyen Emir Sarıgül ikinci meclis toplantısını Salı gününe aldı.

SARIGÜL ALMANYA’DA İNÖNÜ’YÜ İSTİFAYA ZORLAMIŞTI

İnönü’nün Almanya ziyaretinde kamuoyuna yansıyan tek şeyde ‘istifa etmeyeceğim’ açıklamaları olmuştu. Bu da Almanya ziyaretinin resmi bir ziyaret olamadığı ve Mustafa Sarıgül’ün talimatıyla Almanya’ya gittiğinin bir ispatıydı. Bu açıklamanın arkasında da Almanya’da Mustafa Sarıgül’ün Hayri İnönü’yü istifaya zorlaması yatıyordu.

EMİR SARIGÜL’DEN BABA SARIGÜL’E DİREKT MESAJ

İnönü’nün Almanya’da yaptığı açıklamadan ve baba Sarıgül’ün Türkiye’ye gelmesinden sonra Emir Sarıgül Hayri İnönü’nün kısa süre içerisinde istifa etmeyeceğini anladı. Buna karşılıkta Mustafa Sarıgül yakın arkadaşlarına; ‘Şişli Belediyesi’nde artık Hayri İnönü ile yol yürüyemem, benim kırk yıllık emeğimi de kimseye yedirtmem’ demişti.  Babasının Şişli’ye önem verdiğini bilen Emir Sarıgül’de ‘Sen benim hayalimi gerçekleştirmedin, ben de senin Şişli’ni Hayri’ye bırakırım tehdidinde bulundu. Bunun da gerek baba Sarıgül’e, gerekse de basına sızması Emir Sarıgül tarafından sağlandı.

ŞİŞLİ GAZETESİ OLARAK UYARMIŞTIK

Şişli Gazetesi olarak biz tüm bu gelişmeleri gazetemizde haber yapmıştık. Ve demiştik ki bu yaşanan olaylar bunlarla sınırlı kalmayacak. İşte bu istifa olayları da o gelişmelerden sonra doğrudan baba Sarıgül’e verilmiş bir mesajlardır.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDE KARGAŞA DEVAM EDECEK

Şişli Gazetesi olarak 2015 yılının Mart Nisan Mayıs aylarında Şişli’de büyük olaylar olacak demiştik. Yine söylüyoruz Şişli Belediyesi’nde önümüzdeki günlerde daha büyük olaylar yaşanacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.