Şişli'de okulumu yıktırmam protestosu

Şişli'de okulumu yıktırmam protestosu

"Okulumu Yıktırmam İnisiyatifi" üyeleri, Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin yıkılıp yerine AVM, rezidans gibi yapılar yapılacağı gerekçesiyle eylem yaptı.

      "Okulumu Yıktırmam İnisiyatifi" üyesi bir grup, Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nin yıkılıp yerine AVM, rezidans gibi yapılar yapılacağı gerekçesiyle eylem yaptı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binası önünde bir araya gelen gruptakiler, "Eğitim hakkımız engellenemez", "Okullar halkındır satılamaz, kapatılamaz" yazılı pankart açtı.
      Grup adına açıklama yapan inisiyatif sözcüsü Ercan Bodur, Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisinin, Ekim 2011'de çıkarılan Vakıflar yasasına dayanarak Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı'na devredilmesini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da 1 Kasım'da askıya çıkarılan nazım imar planı değişikliğiyle kamuya faydası dokunmayan plan fonksiyonuyla "konut, ticaret ve iş merkezi" olarak düzenlenmesini sağlayan uygulamayı protesto etmek için toplandıklarını söyledi.
      Okulun, Türkiye'nin en büyük, köklü ve modern liselerinden biri olduğunu dile getiren Bodur, mezunlarının da ulaşımdan otomotive, bilişimden haberleşmeye kadar pek çok alanda önemli kurumlarda çalıştığını anlattı. 
      Bodur, okulun yıkılmasının, Türkiye'nin önemli bir okulu kaybetmesinin yanı sıra başka olumsuzluklara da sebep olacağını savunarak, okul arazisinin AVM, rezidans gibi yapıların yapılmasına uygun hale getirilmesini istemediklerini kaydetti. 
     Gruptakiler, açıklamanın ardından düzenlemenin iptali istemiyle müdürlük yetkililerine dilekçe verdi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.