Şişli’de “Kaçak ittifak”ın perde arkası

Şişli’de “Kaçak ittifak”ın perde arkası

Ayazağa Asal Otomotiv binasının kaçak olmasına göz yuman Şişli Belediyesi, İBB ve AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı arasındaki ittifakın kafa karıştıran sorularına yanıt bulduk.

                                                                                          


Geçtiğimiz sayıda; Ayazağa’da bulunan Asal Otomotiv binasının kaçak olmasına göz yuman Şişli Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ak Parti Şişli İlçe Başkanlığı arasında ki ittifakı manşetimize taşımıştık.

Tarafsız olmak ve ismi geçen tüm ilgililere söz hakkı vermek adına ciddi anlamda mücadele ettim. Bu mücadelenin bir kısmına Ak Parti
Şişli İlçe Başkan Yardımcısı Kahraman Ayhan’da şahittir. Hatta öyle ki eğer bu olay doğruysa istifa ederim diyecek kadar da Kahraman Bey tepki göstermişti. Hatta bana gazeteciler bazı haberleri cımbızla alırlar demiş ve birkaç örnek vermişti. Tabii bu açıklamayı Kahraman Bey’in bizi yeterince tanımadığına verdik. Ve bahsettiği tüm konuları ses kayıtlarıyla önüne koyunca bizi daha iyi tanıma fırsatı bulmuş oldu.

Biz 15 yıldır emin olmadığımız hiçbir haberi yapmadık. Ne bugün nede yarın bu duruşumuzu bozmayacağız. Hiç bir güçte bunu bozduramayacak. Şimdi gelelim olayın aslına. Olayın patlama noktası; Ayazağa’dan gelen bir ihbar üzerine, yaptığımız araştırmalar neticesinde kendisine ulaştığım eski Ak Parti Şişli yöneticisi. Haber kaynağımın ismini ancak mahkemede açıklayacağım. Onlar beni mahkemeye veremediler. Ama ben onları vereceğim. Bu kişi de Şişli Ak Parti İlçe Başkanı Nevzat Şatıroğlu’nun birlikte çalıştığı yöneticisi. Biz doğru düzgün gazetecilik yapalım derken, bir takım aklı evveller de benim yanlış haber yaptığımı ve özür dileyeceğimi söylüyorlar. Bir de sağda solda rakiplerinin kendisiyle uğraştıklarını söyleyerek zannediyor ki insanlar inanıyor. Her yer de yöneticiler var, her yerde de rakipler var ama doğru düzgün hiç kimseye de iftiralar atılmıyor. İnsanları bir noktaya kadar kandırabilirsin. Ya sonrası... Kırdığın cevizler bini aştı. Her şeyi yapıp edeceksin sonra da, yapılan haberden dolayı özür dileyecek gibi haddini aşan laflar edeceksin. Buda yanına kar kalacak. Yok böyle bir şey. Ayrıca başbaşayken ettiği o yeminleri yazmıyorum. Ama o yeminleri ederken yanımızda Kahraman Ayhan’da vardı. Hatta Kahraman Bey’de eğer bu iddialar doğruysa istifa ederim demişti. Sonrasında sessiz sinema oynandı. Bu büyük lafların konuşulduğu ortamda hep birlikte bir karar aldık. Bu olayın üzerine gidecektik. İsterse bunları da yalanlasınlar da bir görelim… Bu konuşmada , bu olayın doğru olmadığını ispatlamak adına, olayda adı geçen, Şişli’nin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz’ün Büyükşehir Belediyesi’ne, Şişli Belediyesi’ne ve mahkemeye başvurması sağlanacaktı.. Kahraman Bey’de olayın büyükşehir ayağını üstlenip araştırma yapacaktı. Biri size iftira atacak! Yalan yanlış haberyapacak! Siz olsanız ne yaparsınız? Sizi bilmem ama ben ortalığı ayağa kaldırırım. Peki; Ak Parti Şişli’yi yönetenler ne yaptı? Hiçbir şey. Peki Ak Parti Şişli Yönetim Kurulu üyeleri ne yaptı? Hiçbir şey. Birilerinin beni mahkemeye vermesini, bana hesap sormasını beklerken ortada hiç ses yok. Ve bu arkadaşlar bir de Şişli Belediyesi’ni almaya talipler. Size garanti veririm ki ben bu işin peşini bırakmayacağım. Gelelim onların araştırıp peşinde koşması gereken habere. Onların yoğun iş temposundan vakit ayıramadıklarını düşünerek onların yerine biz açıklıyoruz.

AYAZAĞA’DA Kİ BİNA KAÇAK MI?
Evet Kaçak.
Hatta Şişli Belediyesi’nin geçici verdiği ruhsatla yapılan inşaatın bir şikayet üzerine kaçak olduğunu tespit eden İBB inşaatı mühürlüyor.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ İNŞAAT RUHSATINI NASIL VERDİ?
Bunun yanıtını Şişli’deki tüm binalarda görmeniz mümkün.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GÖZ MÜ YUMDU?
Evet.
Yapılan şikayetler sonrasında önce mühürledi, daha sonra mührü kaldırarak göz yumdu. Ayrıca o zamanın İBB yetkililerinden biri bugün Ankara’da bakanlıkta görevli. Ondan da hala cevap bekliyoruz.

AK PARTİ ŞİŞLİ’DEN İBB’YE ARACILIK MI YAPILDI?
Şişli Belediyesi ve İBB Ak Parti Meclis Üyesi Ahmet Hamdi Gürbüz’ün, İBB ile Şişli Belediyesi arasında aracılık yaptığı, Asal’ın bağış yapmasıyla kesinleşti.

AK PARTİ ŞİŞLİ ASAL’DAN 25 BİN TL BAĞIŞ MI ALDI?
Evet alındı. Ak Parti’nin o dönemin yöneticilerinden birinin de şahit olduğu bir ortamda 25 bin TL alındı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.