ŞİŞLİ’de dev buluşma

ŞİŞLİ’de dev buluşma

Şişli ve Şehri İstanbul Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tekin’in girişimiyle başlatılan “Şişli Platformu”, ilk toplantısını Crowne Plaza Harbiye’de gerçekleştirdi. Toplantıda Şişli sakinleri ve ileri gelenleri hazır bulundu.

 

Eğitim ve sağlıktan, Şişli’deki sosyal yaşam alanlarına varana dek, kente ait birçok probleme çözüm aranacak olan “Şişli Platformu”nda ayrıca, kent kültürü ve bilincinin oluşturulması amaçlanıyor. 

Bir gazeteci olarak, yaşadığı kentin sorunlarına uzun yıllardır ayna tutan Mehmet Tekin, “Şişli Platformu”nun ilk toplantısında, Şişli’yle ilgili gelecek planlarını ve katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şişli ve Şehri İstanbul Gazeteleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tekin’in önderliğinde gerçekleşen toplantıya; Şişli’nin farklı siyasi partilerinden siyasiler, Şişli Belediye Başkan aday adayları, Şişli Belediye Meclis Üyeleri, farklı dini inançlar sahip, farklı kültürden insanların katılması Şişli’nin mozaiğinin yansıtılması katılımcılar tarafından tam not aldı. 



HER ŞEY ŞİŞLİ İÇİN
Şişli Platformu’nun kuruluş amacının Şişlilik ruhunu oluşturmak, Şişli’de yaşayanlara kent bilincini aşılamak ve Şişli’yi daha iyi yaşanabilir bir ilçe haline getirmek olduğunu söyleyen Mehmet Tekin; ‘Şişli Platformu ile yapılacak kaliteli etkinlik ve projelerle Şişli’nin tarihinde eşine zor rastlanır katılımın olduğunu bunun akabinde de Şişli’de yine eşine zor rastlanır sürprizlerle Şişli’yi ve Şişliliyi gurur duyulacak noktaya gelecek’ diyerek açıklamalarına devam etti. 
Şişli Platformu olarak amacımız iyi niyetlidir. Platformun ilk kuruluş gününde  Şişli’nin her kesiminden birbirinden değerli isimlerin katılması da bize inanmalarının göstergesidir. Bu inanca, bu kültüre, bu birliğe sahip Şişli’ye hiçbir gücün engel olamayacağını bugün bu insanlar göstermiştir. Bizler bu platformla Şişli’yi yönetenlere üreteceğimiz projelerle yardımcı olmak. Şişli’yi yönetenlerin koyduğu kurallara uyması için Şişlililerin kent bilincine sahip olması için çalışmalar yapmak. Şişli Platformu iyinin yanında kötünün karşısında olacak. Bunu da akılcı ve bilimsel yöntemlerle uygulayacak.

SOSYAL AHLAKİ ZORUNLULUK 
Yaşadığımız şehre bizler sahip çıkmazsak birileri sahip çıkacaktır. Bizler artık hastalanmadan sağlığımızın, kaybetmeden kıymetini bilmemizin zamanı çoktan gelmiştir.
Her şeye rağmen bugün burada Şişli tarihinde eşine zor rastlanır bir gün ve bir oluşum yaşanmaktadır.
Bu gün burada Şişli’nin mozaiği gibi Şişli Platform etrafında farklı dinlerden insanların, farklı siyasi görüşten rakip siyasilerin, aynı mesleğe sahip rakip işletme sahiplerinin, işleri başlarından aşkın yöneticilerin bulunması bizlerin ne kadar iyi niyetli ve özel işler çıkartabileceğimizi daha şimdiden ortaya koymaktadır. Şişli Platformu iyinin yanında kötünün de karşısında olacak. Bunu da akılcı ve bilimsel yöntemlerle uygulayacak.

YÖNETİM TARAFSIZ OLACAK  
 
Platformun yönetimi için de aynı hassasiyeti göstereceğiz. Platform yönetimine tüm Şişli’nin inandığı, güvendiği ve Şişliliyi kucaklayacak bir yönetim oluşturacağız. Buna proje üretecek genç ve dinamik Şişlilileri de ekleyerek Şişli’nin ve Şişlililerin sesi olacağız.

YAŞANABİLİR BİR ŞİŞLİ
Şişli’de Şişlilik ruhunu ve bilincini yaratmak ve bunları gelecek nesillere aktarmak. Şişli’yi daha yaşanabilir bir ilçe olabilmesi için uzmanlar eşliğinde projeler üretip uygulanmasını sağlamak.

MAHALLE KONSEYİ
Mahalle konseyi oluşturarak komşuluk kültürünün oluşmasını ve gelişmesini sağlamak, bununla ilgili çalışma ve etkinlikler yapmak

GENÇLİK KONSEYİ
Gençlik konseyi kurarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin karakterli, üretken, aktif olmaları için çalışmalar yapmak. Onların rol model aldıkları tanınmış isimleri bir araya getirerek eğitici ve öğretici sohbetler ve geziler tertip etmek.

SPOR KONSEYİ    
Spor konseyi kurarak bölgenin tanınmış spor adamlarının katılımı ile tüm Şişli’nin spor yapması için teşvik edecek aktiviteler yapmak. Spor alanlarının genişletilmesi için kamuoyu oluşturmak.

SANAT KONSEYİ
   
Sanat konseyi oluşturarak bölgemizin tanınmış sanatçılarının katılım ve teşvikiyle Şişlilinin kültür ve sanata katılımını sağlamak kültür ve sanatsal etkinlik ve yarışmalar tertip etmek. Tiyatro, sinema ve sanat merkezlerinin Şişli’de çoğunlukta olmalarının avantajlarını kullanmayı düşünüyorum.

AVRUPA BİRLİĞİ
   
Avrupa birliği konseyi kurarak Şişlilinin Avrupa’dan alması gereken fon ve teknolojilerden faydalanmak ve Avrupa’da kardeş şehirler oluşturmak

EKONOMİK KONSEYİ
   
Ekonomi konseyi kurarak bölgemizin tanınmış işadamları ve ekonomistlerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak. Şişli esnafının sorunlarını tespit etmek ve çözümleri için araştırma yapmak ve lobiler oluşturmak. Mesleki geziler ve seminerler düzenlemek. İstanbul ve Türkiye’nin ekonomisini yöneten kişi, kurum ve kuruluşların büyük bölümünün Şişli’de olmaları bizler için büyük avantaj olacaktır.

TURİZM KONSEYİ
   
Turizm konseyi kurarak Şişlilinin en az bir kez Türkiye veya Ülke dışı gezi yapmasını sağlamak. İmkânı olmayanlara da imkân sağlamak. Turizm firmalarının büyük bölümünün Şişli’de bulunmalarının düşünülürse bu hedefinde düzgün planlama ile gerçekleşebileceğini düşünüyorum.

SAĞLIK KONSEYİ  
 
Sağlık konseyi kurarak Şişli’nin sağlıklı bir kent olmasını sağlamak. Tüm Şişli’nin en az yılda bir kez kan vermesini sağlayarak Şişlilinin bir kan bankasına sahip olmak. Tüm Şişlilinin en az bir kez dahi olsa chekup olmasını sağlamak. Türkiye’nin en büyük devlet hastanelerinin gerekse de özel hastanelerinin veya şubelerinin Şişli’de olması ve de birçok klinik ve laboratuarlarının Şişli’de bulunmasının avantajlarından yararlanarak bu hedefe ulaşabileceğimizi düşünüyorum.

BİLİM KONSEYİ  
 
Biz platform olarak bilim adamlarına aşırı derecede önem veriyoruz. Bilim bölümümüz olacak. Hakikaten Şişli’de bilimsel çalışmalar şart. Burada bulunan Profesör Ali Osman Hoca bulunmayan Profesör Osman Tanık Hoca gibi değerli hocalara ihtiyacımız var. Bilim adamları genelde STK ve halktan kopuk bizim hocalarımız bunların çok dışında. Çok ciddi çalışmaları var. Her şeye rağmen pes etmeyip çaba göstermeleri takdire şayandır. 

TERTİP KONSEYİ  
    
Bir tertip konseyi kurarak yılın önemli günlerinde Şişli’ye özel etkinlik ve organizasyonlar yapacağız. Yılın enlerini seçeceğiz. Yılda en az bir kez ulusal veya uluslar arası festival veya etkinlikler düzenleyeceğiz. 




Önder Dinler 
(Crowne Plaza Harbiye Otel Genel Müdürü) 
PLATFORM ÇOK YARARLI OLACAK 
Hem burada yaşıyor hem de burada yaşanan sıkıntıları biliyorum. Mehmet Tekin’le tanışıklığımız çok uzun değil. Sohbetlerimiz arasında, böyle bir şey gelişti. Platform dedi, Şişli’yi toplayalım dedi. Ben de açıkçası kendisini bir müddet sorguladım, bir müddette tedirginlik yaşadım. Ama Şişli’nin kendisine ait çok ciddi sorunları var.  Sonunda ben de ikna oldum. Sizlerin içerisinde benden daha çok bunları yaşayanlar vardır. Mehmet’in fikrini inanılmaz derecede destekliyorum. Gerek sosyal sorumluluk olarak gerekse de birbirimizle tanışmamıza vesile olacak bir ağ olarak bu platform çok yararlı buluyorum. 
GENÇLERİMİZİ GETİRMELİYİZ
Ben açıkçası başlangıçta katılımın bu kadar olacağını tahmin etmiyordum. Gelen topluluğu ve insanları görünce, platforma olan inancım 2 kat arttı. Bundan sonra iplerin biraz daha gergin olması, sürekliliği sağlayabilmek çok önemlidir. Özellikle gençleri buraya getirebilmeliyiz. Son olayları da gördük gençler neler yapabiliyor. O yüzden onların katkısı bizle için çok önemli. Ne kadar çok katılım olursa bilinç o kadar yükselecek, o kadar çok destek göreceğiz. Destekle beraber bu olay büyüyecek; sonuçta bölgemize bir katkı olacak.
PLATFORMDA SİYASET YOK
Ben hayatımda görmediğim insanları burada görüyorum. Belki sizler içinde geçerlidir. Ama anladığım kadarıyla Mehmet Bey buraya siyaseti hiç sokmak istemiyor. Değişik partilerden, değişik görüşlerden insanlar var. Şişli’nin sadece Nişantaşı’ndan ibaret olmadığını, ayrı güzelliklerin olduğuna inanıyorum. Ben Şişli’ye geldiğimden buyana Bomanti’den başlayarak, özellikle gayrimüslim nüfusunun yavaş yavaş yok olduğunu görüyorum. Benim evimin yan tarafında Ermeni bayan oturuyor. Şişli’de çok güzel bir çeşitlilik var. Hem dinsel olarak hem de vatandaş olarak. Bu yüzden ben bu platformu çok önemsiyorum. Bundan sonraki toplantılarda da hem şahsım hem kurumum adına bu tür toplantılara ev sahipliği yapmaktan gurur duyacağım. 



Ahmet Ünal (İnşaat Mühendisi)
GÜZEL İŞLERE İMZA ATILACAK
Ben doğma büyüme Şişliliyim aslen Sivaslıyım. İnşaat sektöründe çalışıyorum. Platformun hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah da güzel işlere imza atacağına inanıyorum. 




Mansur Topçuoğlu 

(Haliç Üni. Mütevelli Heyet Başkanı)
ŞİŞLİ PLATFORMU BİZİM ORTAK HAYALİMİZ
Şişli’yle olan ilgim; 3 tane kampüsümüzün ve 5 bin tane öğrencimizin burada konuşlanmış olması. O nedenle zaten daha önce Sivil toplum Kuruluşları ve ve muhtarlarla bir araya gelerek üniversitemizle ilgili ne gibi projeler yapabiliriz diye toplantılar yaptık. Bugün burada olmaktan çok mutluyum. Bizim yola çıkış amacımızı destekleyen ve Şişli için ciddi bir ortak hayal, ortak hedef oluşturma çabası olarak görüyorum bu platformu. Bunu gerçekleştirenleri kutluyorum...



Can Çobanoğlu 
(Eski Milli Takımlar Menejeri)
KOMŞULUK KÜLTÜRÜ GELİŞTİRİLSİN
Bilişim ve iletişim sektöründe iki şirketim var. Sosyal ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmaların ne kadar önemli olduğunu bildiğim için de sizin bu kurduğunuzu platformu çok önemsiyorum. Bu tip platformların genelde en büyük sorunu ilk heyecanla devam etmemeleridir. Genelde ilk toplantılar kalabalık daha sonra eksilerek giden bir enerji erozyonu olur. Öyle olmamasını temenni ediyorum. Gönlünüze sağlık. Platformun tüm Şişlililere hayırlı olmasını diliyorum. Bir tarihtir Şişli. Her mahallesinde ayrı bir kültür yaşar, ayrı bir hikâye vardır. Her mahallesinde 6-7 Eylül Olayları’nın izleri vardır. Komşuluk ilişkilerinin kuvvetli olduğu bir ortamda büyüdük. Platformun önceliklerinden bir tanesi de komşuluk kültürünün gelişmesi olmalıdır. Şişli’den yine bir ışık yükselsin, Türkiye’deki kardeşliği, barışı, insan hakları ve özgürlüğü bir yere taşısın diyorum. 



Hüseyin Güler 
(Sezgü Yayıncılık ve Organizasyon) 
SİYASET ÜSTÜ BİR OLUŞUM
Yayıncılık sektörünün yanında aynı zamanda İstanbul’da yayınlanan Son Haber Gazetesi’nin sahibiyim. Demokrat parti Şişli İlçe Başkanı’yım, tüm katılımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. 
Bu platformun fikir babası Mehmet Tekin’dir. Sevgili arkadaşlar bu platformla alakalı Mehmet Bey o kadar heyecanlıydı ki, hani çölde bir hafta gezip suyu bulan insan gibiydi. Bize platformla ilgili geldiğinde bizi de heyecanlandırdı. Toplandık, sohbetler ettik. 
Görüyorum ki buraya gelen katılımcılarda da aynı heyecan ve ilgiyi görüyorum. Bunun için de herkese teşekkür ediyorum. 
TARAFIMIZ ŞİŞLİ VE ŞİŞLİLİ
Mehmet Bey’in istediği gibi burada herkesin aynı şeyi istediğini görüyorum. Belki bu safta Demokrat Partilisi var, Milliyetçi Hareket Partilisi var, Ak Partilisi var ama siyaset yok. Burası Şişli Platformu, siyaset üstü bir organizasyon. Bütün arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Seçilen ve seçilecek arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Biz seçilecek arkadaşlar kim olursa olsun bu platformun düşüncelerine ihtiyacı var.Mehmet Bey’in de söylediği gibi bu platform bir taraftır. Tarafı da Şişli ve Şişlilidir. Bu platforma katılan herkes düşüncelerini rahatlıkla bildirebilir. Daha farklı önerisi olan arkadaşlar olabilir. Mehmet kardeşimizin saydığı konseylere ilave olabilecek başka konseyler kurulmalı. Çevre Konseyinden, sağlığa, şehirciliğinden, eğitimine, gençliğinden, engellisine, kadınından daha birçok farklı konseylere sizlerin önerisiyle oluşacak.  
PLATFORMUN HEDEFLERİ BÜYÜK
İstanbul’da yaklaşık 9 Devlet Üniversitesi, 46 tane özel üniversite bulunuyor. Şişli’de de 13 tane üniversitenin kampüsü var, hastanesi var, holdinglerin merkezi yerleri var. Büyük şirketlerin üssü burası. Biz burada bir araya geldiğimiz zaman çok heyecanlı fikirler çıkar. Bir takım siyasiler olabilir, bürokrasinin önde gelen insanları olabilir, eğitimciler olabilir, Uluslararası camiadan bir takım devlet başkanları olabilir, işadamları olabilir, tanınmış insanları davet edeceğiz. Mehmet kardeşimden aldığımız enerji ve heyecanla hep birlikte hizmet etmek istiyoruz. Desteklerinizden dolayı teşekkür ediyoruz, sağ olun. 



Kenan Malkoç 
(CHP Şişli Belediye Başkan aday adayı) 
ŞİŞLİ PLATFORMU BÜYÜK İŞLER YAPAR
Ben 40 yıldır Şişli’de yaşıyorum. Ekonomistim, bu dönem CHP’den Şişli Belediye Başkan aday adayıyım.  Bu platforma çok inanıyor ve güveniyorum. Şişli Platformu; Şişli’de, barış sevgi ve kardeşliği yakalamak isteyen Şişlililerin toplandığı bir platform olacak. Bu düşünceler uğrunda Şişli’de yıllarca yaşayan, Şişli’nin dertlerini, sevinçlerini bilen arkadaşlarımızla bir araya geldik. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden, tek amaç Şişli’yi daha güzel hale getirmektir. Bu platformla barış, sevgi ve kardeşliğin tohumlarını atacağız.. 



Aynur Başardı 
(Şişli Çevre Platformu kurucusu) 
PLATFORMDA RENKLİ İNSANLAR
Şişli Çevre Platformu kurucusuyum. 29 Mayıs 2011’de “Ali Samiyen Park Olsun, Şişli Hayat Bulsun” sloganıyla 1000 kişiyi yürütmeyi başarmıştım. Anti parantez şunu da belirtmek istiyorum. Fakat bir kurumsal bir kimlik kazandıramamıştım. Şimdi Şişli Platformu çatısı altında toplanmaktan gurur duyacağım. Şişli Çevre Platformu bitiyor, Şişli Platformu başlıyor benim için. 
 “Şişli Platformu” Şişli’nin can suyu olacak. Buna kesin eminim. Bu platform benim için çok önemli ve çok şey ifade ediyor. Değişik iş kollarından, farklı sivil toplum örgütlerinden çok renkli kişiler burada. Gelecek toplantı çok daha iyi ve başarılı olacağına inanıyorum.  Bugün burada bulunmayanlar, mutlaka gelip üye olsunlar, katkı versinler. Şişli çok önemli bir ilçe ve muazzam bir mozaiği var. Bunun kıymetini bilemedik. Betonlaştırdık, komşu ilişkileri bitti, parklarımız çok az. Bunun için diyorum ki; herkes elini taşın altına koyacak.
HAYVAN HAKLARI KOMİSYONU
Benim Şişli Platformu’ndan ricam var. Hayvan hakları komisyonunun da mutlaka kurulması. Ben 12- 13 yıldır Şişli Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilite Porjesini yaptım ve uyguladım. O küpeli köpekler benim projemdir. Kısırlaştır, aşılat, yaşat kampanyası yaptım. Çok başarılı şekilde yürüdü. Her yıl 2 Haziran’da Dünya, Çevre ve Hayvanlara Saygı Günü düzenledim. 4-5 bin kişiyi yürüttüm. Her yıl geleneksel olarak. 
ÇEVRE KONSEYİ OLMALI
Çevre komisyonu da olması lazım. Şişli’de bir park yok. ‘Ali Samiyen Park olsun, Şişli hayat bulsun’ sloganıyla yaptığım zaman ciddi katılım olmuştu. Bir engellinin oturup güneşle buluşacağı, çocuklarımızın bisikletle dolaşacağı, insanların evcil hayvanla dolaşacağı, bir yaşlının sosyalleşeceği alanlar lazım. .


Murat Canbaz 
(D4D Dijital Tasarım Ajansı)) 
PLATFORMA HİZMETE HAZIRIM
14 yıldır Şişliliyim, Meşrutiyet Mahallesi’nde başladı buradaki hayatım. Nişantaşı’nda dijital ajansım var tasarımcıyım. Umarım tasarımlarımla platforma destek verebilirim ya değer katabilirim diye düşünüyorum



Nuray Aynacı 
(Turizm ve Sigorta) 
KONSEYDE HİZMET EDEBİLİRİM
19 Mayıs Mahallesi’nde oturmaktayım. Turizm ve sigorta şirketim var. Şişli Türkiye’nin küçük hali gibi. Çok Çeşitli insanlar ve kültürler, dinler bir arada yaşamakta. Bu beni çok etkiliyor. Eğitim, Kadınlarla, çocuklarla ilgili projelerde gönüllü olarak çalışmak istiyorum. Ayrıca CHP’nin Şişli Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı’yım. 


Elif Ergün 
(Ekonomist) 
ŞİŞLİ'Yİ ÇOK SEVİYORUM
Ben Şişlili değilim açıkçası, ama Şişli’de birçok arkadaşım var ve Şişliyi çok beğeniyorum. Ama daha iyi olabilir tabi her şey. Bu anlamda Şişli’ye katkı saylayabileceğimi düşünüyorum. 



Seçil Aydın 
(Avukat) 
PLATFORMA BAŞARILAR DİLERİM
Şişli Platformuna katılmaktan mutluluk duydum. Platforma başarılar diliyorum. 



Mihrican Ahipaşaoğlu 
(Eğitimci ve işletmeci) 
KADINLARA ÖNEM VERİLMELİ
Demokrat Parti İstanbul İl Teşkilat Başkanı’yım. Aynı zamanda Abide-i Hürriyet’te ufak bir restauranın işletmecisiyim. Böyle güzel bir olaya vesile olduğunuz için teşekkür ediyorum.
İnsanlar kendilerini güvende hissetmelidirler. Özellikle mağdur kadınlar. Dayak yiyen, eziyet gören kadınlar için kadın sığınma evleri yapılmalı. Var mı bilmiyorum ama en azından işlevleri genişletilmeli. İnsanlar mağdur olduklarında başvurabilmeli. Etüt merkezleri olabilir bazı mahallelerde. Okuyamayan çocuklar için çalışmalar yapılabilir. Bir de organ bağışıyla ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde yapılması olabilir.
ÇALIŞMAKTAN ZEVK ALIRIZ
Erasmus’la ilgili bilgi vermek istiyorum. Çeşitli üniversitelerden Erasmus’la ilgili birçok öğrenci var Şişli’de. Eşimde Anadolu Üniversitesi Erasmus sorumlusuydu. O konunun çok önemli olduğunu, Şişlimize neler getireceğini bildiğim için sayın hocama gönüllü yardımcı olacağız. Eşimle birlikte, birçok gence sertifika programları vererek iş sahibi yaptık. Bu gerçekten çok çabuk geri dönüşümü olan, gençlere iş olanağı sağlayan bir fırsattır. Bu konuda hocamla çalışmaktan büyük zevk alırız. Eşimi de gönüllü yardımcı olarak getireceğim. Şişli Nişantaşı ise durum hiç hoş değil. İşim nedeniyle iki yıldır Şişlili oldum ve çok seviyorum. Gönül ister ki her yer Nişantaşı olsun.



Birol Akgüneş 
(inşaat mühendisi) 
PLATFORMA BAŞARI DİLİYORUM
Cumhuriyet Halk Parti’de siyaset yapıyorum. Bu platforma gerçekleştirenleri kutluyor ve emeği geçenlerebaşarılar diliyorum.


Nurettin Tan 
(Serbest Muhasebeci ve müşavir) 
ŞİŞLİ'YE SAHİP ÇIKIYOR
Şişli için büyük bir şey. İlçemize sahip çıkılıyor. Bu platforma başarılar diliyorum.



Murat Şahin 
(Spor Adamı) 
SPORA DESTEK BEKLİYORUM
Feriköy Spor Kulübü’nün Futbol Şube sorumlusuyum. Platforma başarılar diliyorum. Aynı zamanda spor camiasına desteklerinizi bekliyorum. Herkese teşekkür.



Kamer Demir 
(Şişlili) 
PLATFORM AMACINA ULAŞACAKTIR
Eski CHP Şişli İlçe Başkanıyım  platforma başarılar diliyorum. Platformun amacına ulaşacağına inanıyorum.



Adem Demirtaş
(Mali müşavir) 
GENÇLERE ÖNEM VERİLMELİ
Buradaki renkli insanlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Platformun amacına ulaşmasını temenni ediyorum. 
Platformun genel konusu gerçekten cazip görünüyor. Ama üzüldüğüm bir konu belki ilk olmasından dolayı olmamış olabilir. Bayanları tenzih ederek buradaki yaş grubunu 40-45 görüyorum. Gençler yok. Şimdi Şişli’de işsiz gençler var, dışarıda yaşayan gençler var. Lisede okuyan gençler var. Bu gençlerin platformdan haberdar olması lazım. Benim naçizane önerim; belli bir yaş gurubu olan arkadaşlarımın 18 yaş grubuna yakın çocukları var ise gelecek platformda buraya katılmasını diliyorum. Ağabeyleri, amcaları olarak neler yaptığımızı göstermemiz gerekiyor. Onlar yarınlarda bu bayrağı taşıyacaklar. Gençlik üzerinde yoğunlaşmasını öneriyorum.



M.Sabri Aslan 
(Esnaf) 
ŞİŞLİ'NİN TOPRAĞINI ÖPTÜM
40 yıldır Şişli’de oturuyorum. Perdeciyim. Size bir anımı anlatacağım. Geçen sene Bodrum’da bir iş aldım. İşi yaparken 10 gün kaldım. Sabaha karşı 5’te Mecidiyeköy’de şoföre dedim ki, “Beni indir.” “Neden” dedi.  Şişli’yi o kadar özlemişim ki, “Şişli toprağını öpeceğim. Bodrum beni kesmedi” dedim. 
MUTLAKA VAKIF KURMALIYIZ 
Eğer biz Şişli’yi yaşatacaksak, mutlaka bir vakıf kurup arkamızdan öğrenci yetiştirmemiz lazım. Fakir olabilir, zengin olabilir beni hiç ilgilendirmez. O çocuğu içimize alacağız, burs vereceğiz. Diyeceğiz ki, Kardeşim gel bizim cemaatimiz ya da sosyal çalışma alanımız budur. 


Şahabettin Küçükyazıcı 
(Emekli) 
ŞİŞLİ'YE BÜYÜK KATKI YAPACAK
Ben uzun yıllar Bomonti’nin lojmanlarında oturdum. Tekel Genel Müdür Yardımcılığı’ndan emekliyim. Emekli olduktan sonra buradan ayrılamadım. Bu arada sosyal demokrasi faaliyetlerde bulunuyorum. Bu arada Mehmet beyle uzun zamandır tanışıyoruz. Şişli’de çeşitli sorunlar arasında platform eksikliğinden şikâyetçiydik. Kendisini bu konudaki duruşunu tebrik ediyorum. Bugün ki bu toplantı şu ana kadar tanıdığım değerli arkadaşlarım kimliklerinden edindiğim intibaha göre gerçekten bir platformun temeli oluşmuş durumda. Çünkü kentlerde yaşayan insanların kamu yönetimleri ve yerel yönetimleri var. Siyasi ve sivil kuruluşlar aracılığıyla talepler iletiliyor. Ama bunun daha derli toplu, bir sivil toplum kuruluşu platformunda dile getirilmesi, çeşitli partilerden çeşitli görüşlerin oluşturduğu ortamda siyaset üstü anlayışla, bölge sorunlarının değerlendirilmesi çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Dolayısıyla şimdiden başarılar diliyorum. 



Erol Beyaztaş 
(Şişlili) 
ŞİŞLİ İÇİN ÇALIŞANLARA BAŞARILAR
CHP Belediye Meclis Üyesiyim. 30 yıllık Şişliliyim. Platforma başarılar diliyorum.



Aslan Kaya 
(Muhtar) 
PLATFORM ŞİŞLİ İÇİN HAYIRLI OLSUN
Halide Edip Adıvar Mahalle Muhtarıyım Şişli Platformu Şişli’ye hayırlı olsun. 


İbrahim Özkan 
(Emlak danışmanı) 
PLATFORMA BAŞARI DİLİYORUM
Misafir olarak katılıyorum. Şişli için gönül verlere başarılar diliyorum. 


Hulki Şavkın 
(Eski Şişli Belediyesi Özel Kalem Md) 
PLATFORMUN EMRİNDEYİM
Herkese iyi akşamlar diliyorum. Özellikle hakikaten bütün katılımcıların mevcudiyetine teşekkür ediyorum. Ben burada doğmadım ama burada büyüdüm, 46 yıllık Şişliliyim. 30 küsur yıllık da belediyedeki görevimden kısa süre önce emekli oldum. Hepinizin emrindeyim.


Prof. Dr. A.Osman Öncel
(Jeofizik Mühendisleri İstanbul oda Başkanı) 
PROJE ODAKLI ÇALIŞALIM
İstanbul Üniversitesi öğretim üyesiyim. İşlerim dolayısıyla bir bakıma Şişli ikinci adresim oldu. Mehmet Bey’e Şişli Gazetesi’nde röportaj verdim. Bana Şişli hakkında düşünme fırsatı verdi. Önemli riskler var, bu risklerin azaltılması için geç bile kalındı. Ancak zararın neresinden dönülse kardır. Tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum.
Amacım her zaman proje ve kalite odaklı çalışmak ve bulunduğum yerlere proje ekseninde kişisel bir şeyleler yapmaya çalışmak. AB Departmanı gerçekten önemli bir şey Avrupa Birliğinin gençlik ofisinin özellikle açılması önemli olabilir. Özellikle son iki yıl önce Avrupa Gençler konferansı yapıldı. Ben özellikle Şişli’nin çok kültürlü olmasından dolayı çok kültürlü olmanın ne demek olduğunu biliyorum. Ben Kanada’da yaşamış insan olarak bir okulda 176 tane dilin konuşulduğu okulda benim çocuğum okudu. O bakımdan Şişli benim için çok özel bir yer. Bu özelliğini de muhafaza etmesi lazım. 


Emin Dora Uçarer
(Gazeteci yazar) 
KARDEŞİMİ GÖNÜLDEN KUTLARIM
Doğma büyüme Şişliliyim. Şişli Platformu’nu canı gönülden kutluyorum. Her zaman da sevgili kardeşim Mehmet’in arkasındayım.



Adnan Yüksel
(İşadamı) 
ŞİŞLİ ÇOK GÜZEL BİR İLÇEDİR
Burada Şişli’yi bir dönem önetenler, yönetmeye çalışanlar ve bu yönetmek için aday olanlar bulunuyor. Biz de bir dönem aday olmuştuk. Bu platformda görüyoruz ki; çok çeşitli kesimlerden insanlar burada. Dolayısıyla bu platforma ‘Şişli Platformu’ dememek mümkün değil. Ben platformun bundan sonra da çok faydalı olacağına inanıyorum. Şişli’nin belediye başkanlarını tüm Türkiye tanır. Şişli çok ilginç bir yer. Bir yandan medyanın merkezi, bir yandan finansın merkezi durumundadır. Bu Şişli’yi 2000-3000 belediye arasında saysanız, herkesin bildiği Şişli belediye başkanlarıdır. Bu Şişli’nin büyük bir bütçesi var. Bu büyük bütçeyi yönetmek isteyen insanlar var. Bütçe ile beraber nasıl yönetiriz diyen kişiler var. Bu platform aynı zamanda Şişli’de siyaset üstü kalacağı gibi. Burada da bir takım görüşleri beyan etmek zorundayım. Hangi partiden olursa olsun. Şişli’yi yönetecek insanlara destek vermek gibi bir konumu da olsun isterim. 



Cem Sert
(İstanbul Şoförler Odası Başkanı) 
PLATFORM HAYIRLI OLSUN
Şişli’de Teşvikiye Mahallesi’nde doğdum, orda büyüdüm ve yaşıyorum. İstanbul Şoförler Odası Başkanlığı yapmaktayım. Platformun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. 



Salih Kuyan
(Elektrik mühendisi ve siyasetçi) 
ŞİŞLİ SEVDALILARI BİR ARADA
Bütün Şişli sevdalılarıyla bir arada olmaktan onur ve guru duyuyorum. Bugüne kadar birçok siyasinin, birçok sivil toplum kuruluşunda görev yapmış arkadaşlarımızın burada olduğunu görüyorum. Bu Şişli Platformunun oluşması için, daha önceden proje aşamasında kaldığını düşündüğümüz, çeşitli defalar da birlikte olduğumuz, konuştuğumuz projeyi gerçekleştirdiği için Mehmet Tekin’e ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum. 



Özcan Ertürk
(Kamu çalışanı) 
ŞİŞLİ İÇİN HAYIRLI OLSUN
Bu platformun Şişli için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Herkesi kutlarım. 


Resul Can
(Adalar Belediye Başkan Yardımcısı) 
BİRİKİMLERİMİ PLATFORMA AKTARACAĞIM
20 yılı aşkın süre büyükşehir belediyesinde görev yaptıktan sonra Adalar Belediye Başkan Yardımcılığı yaptım. Mehmet beyin sayesinde Şişli Platformu ile tanıştım. Teknik olarak tüm desteği ve şevkimi aktaracağım.


Mesut Ayvaz
(Yönetici) 
PLATFORMA TEŞEKKÜR EDİYORUM
Ben aslında Bahçelievler’de oturuyorum. Yaklaşık 20 sene önce Şişli Endüstri Meslek Lisesi ile Şişli hayatım başladı. Ondan sonra kopamadık buradan. Bu platform için Mehmet beye teşekkür ediyorum. Umarım her şey çok güzel olacak. 


Ahmet Mert
(İşadamı) 
ÖNCE VATAN SONRA ŞİŞLİ
Öncelikle bu platforma vesile olan Mehmet beye teşekkür ediyoruz.İnşallah bundan sonra bu platforma tüm güzellikler ve tüm işler en iyi şekilde yapılır. Biz de önce vatana sonra Şişli’ye hizmet vermekten büyük zevk alırız. 



Halil Sarıbaş
(İşadamı) 
PLATFORMA BAŞARI DİLİYORUM
Mehmet Tekin beye ve sivil toplum kuruluşlarına başarı diliyorum. Şişli’ye bu oluşum çok faydalı olacaktır. Platform için çalışıcaklara şimdiden başarılar diliyorum.


 
Gökay Timuçin
(Web tasarımcı) 
PLATFORMA BAŞARILAR 
14 seneye yakındır web tasarım işleriyle uğraşıyorum. Bu platformukuran herkese teşekkür ederim. 



Kemal Parlak
(İşadamı) 
TEBRİK EDİYORUM
Gıda sektöründeyim. Bu platforma başarılar diliyorum. Herkesi tebrik ediyorum Şişli’nin geleceği için yapılmış büyük bir adım olacak. Eğemi geçen herkesi kutluyorum....


Murat Soğancı İşadamı
PLATFORMUN TARAFSIZLIĞINDAN EMİNİM
Şişli de kamu kuruluşları için tedarik yapan bir şirketim var. Mehmet beyle yaklaşık 10 yıldır tanışıyorum. Kendisinin çok adil ve tarafsız biri olduğunu düşünüyorum. Tarafsızlığı sağlamak için elinden geleni yapıyor. Ben küçükken amcamın çocukları solcuydu, dayımın çocukları sağcıydı. Ben ise hep tarafsız olmaya çalıştım hep. Sadece şunu öğrendim yıllar içinde. Zulmün ve adaletsizliğin karşısında tarafsızlık korkunç kötü bir şey. Bu ortamın adil bir platform olacağını düşünüyorum.





İsmail Aşçıoğlu İşadamı
PLATFORMA BAŞARILAR DİLİYORUM
40 yıllık Şişliliyim. Ailece 1968 yılından beri inşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Mehmet Bey’e teşekkür ediyoruz. İnşallah iyi bir netice çıkacaktır buradan.


 

Kahraman Ayhan Siyasetçi
ŞİŞLİ’Yİ YÖNETENLERİN REHBERİ OLACAK
Şişli’nin büyük eksikliklerini inşallah ortaya koyacak ve Şişli’yi yöneten yerel yöneticilere bir bakıma rehberi olacak bu platformu düzenleyen Mehmet beye ve Crowne Plaza müdürüne ben de teşekkür ediyorum. Gerçekten Şişli’yle bütünleşmiş, Şişli’yle yüreği atan hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Buplatformun daha sağlıklı olması, komisyonların daha sağlıklı kurulabilmesi için bugün bu tanışmayı yaptık. Tüm arkadaşlar bir dahaki toplantıya daha hazırlıklı gelsinler. Komisyon başlıkları ilgili de çalışma yapılırsa çok daha iyi olur.



Yaşar Gedik Turizmci
PLATFORMA BAŞARILAR DİLİYORUM
Turizmle uğraşıyorum, başarılar diliyorum.




Uğur Karabıyık İşletmeci
PLATFORMA BAŞARILAR DİLERİM
Yeme içme sektöründe hizmet veren bir firmanın ortağıyım. Platforma başarılar diliyorum.




Cahit Can Yanık E.Albay & Avukat
ALMAN GİBİ BİTİRME DİLEKLERİMLE
10 senedir Mecidiyeköy’de serbest avukatlık yapıyorum. Ortaklar’da oturuyorum. Emekli subayım. Bu güne kadar hiçbir STK’da, hiçbir siyasi partiyle alakam olmadı. Ama tam bir takım sosyal sorumluluk hissetmeye başladığım sırada sağ olsun Mehmet bey haberdar etti ve bu vesileyle katıldım. İnşallah başarılı olur. Türk gibi başlıyoruz, Türk gibi bitiriyoruz. Alman gibi bitirme dileklerimi sunuyorum.


Nazım Ardışen İşadamı
STK'LAR ÇOK OLMALI
Burada gördüğüm kadarıyla sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin az olduğunu görüyorum. STK ve derneklerimizin, her mozaikten insanlarımızın olduğunu biliyorum Şişli’mizde. Bunların biraz daha buraya kanalize edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Başarılarının devamını diliyorum.



Alican Kayhan Konut İş Sendikası Genel Başkanı
ARTIK ŞİŞLİ AĞLIYOR
Böyle bir projenin hayata geçmesi çok önemlidir. Çünkü Şişli İstanbul’un merkezi konumunda bulunan bir yer. Bu platformun tabii ki daha da gelişmesi gerekir. İlk toplantı olmasına rağmen çok iyi bir katılım var umuyorum herkes üzerine düşeni yapacak

Ben de şöyle bir şey söyleyeyim, burada tabi aday adaylarımız var. Yarın birileri seçilecek. Biz bu Şişli’de seçilen belediye başkanını Ardahan’da, İzmir’de Diyarbakır’da oralarda propaganda yapmasını istemiyoruz. Şişli’de yapılması gerek şeyler vardır. Sadece bir yerlere yazıp da güleryüzlü Şişli demekle Şişli’nin güldüğü falan yok. Şişli ağlıyor. O yüzden bu platform iyi bir şey olmuştur, doğru bir şey olmuştur. O yüzden daha iyi şeyler yapılması için, ben de konut İş Sendikası Başkanı olarak üstüme düşeni bu arkadaşlara yardımcı olmaya söz veriyorum.



Ayhan Görmüş MHP Şişli Teşkilat Başkanı:
AİLENİN İÇİNDE OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM
17 yıllık Şişliliyim. Bu ailenin içerisinde bulunmaktan onur duyuyorum; umarım her şey istediğimiz gibi olur.


Muammer Keskin Mali Müşavir:
ŞİŞLİ’DE İHTİYAÇ VARDI
Mehmet beyi yakın bir tarihte tanıdım. Ama çok önemli bir görevi ifa ettiğini düşünüyorum. Bu kadar farklı kesimden insanı bir araya toplamak zor bir şeydir. Şişli’de böyle bir ihtiyaç vardı. Umarım herkesin gönlündeki gibi güzel bir Şişli’yi birlikte yaratırız. Bugünlerde hep savaş dili konuşuluyor, barış diliyle bir şeyler yapabiliriz diye düşünüyorum.



Canan Şahin CHP Belediye Meclis Üyesi:
BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM
Sivil toplum örgütlerinin çok önemli olduğuna inanıyorum. İlçe bazında da bu projenin başarı sağlayacağına; daha doğrusu güzel bir Şişli yaratmak için bütün kesimlerin el ele vereceğine inanıyorum.



Leyla Kılıç Şişli Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı:
BU HAYALE ORTAK OLMAKTAN MUTLUYUM
Mehmet Bey ile tanışmamız dernek sayesinde oldu. İyi ki de olmuş. Onun böylesine güzel bir hayaline ortak olmak bizim için onur verici, hayırlı olsun.


Hasan Ok İşadamı
PLATFORMU BAŞARILAR DİLİYORUM
Ben Şişli’de oturuyorum. CHP’de yönetim kurulu üyeliği yaptım. Bu dönemde de Şişli’de CHP’den Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı’yım. Herkes iyi akşamlar diliyorum.



Vedat Yaşar Muhtar
PLATFORMA BAŞARILAR DİLİYORUM 
Maslak spor kulüp başkanıyım, başarılar diliyorum

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.