Şişli Rotary Kulübü'nden yardım

Şişli Rotary Kulübü'nden yardım

Şişli Rotary Kulübü, Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşünde kaybolan çantayı bulduktan sonra sahibine ulaştıran çoban Umut Ateş'in köyündeki okul için topladığı malzemeleri kendisine teslim etti...

Şişli Rotary Kulübü, Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşünde kaybolan çantayı bulduktan sonra sahibine ulaştıran çoban Umut Ateş'in köyündeki okul için topladığı malzemeleri kendisine teslim etti. Dedeman Otel'de düzenlenen törene katılan Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı ve Memorial Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, 1-7 Temmuz'da Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü düzenlediklerini hatırlattı. 
Yürüyüşe Ankara'dan katılan Veteriner Fidan Yüksek'in, Allahuekber Dağları'nda içinde telefon ile yürüyüş için gerekli malzemelerin olduğu çantayı kaybettiğini belirten Sönmez, bölgede çobanlık yapan Umut Ateş'in daha sonra çantayı bularak, kendisini aradığını anlattı. Prof. Dr. Sönmez, ardından Ateş'in çantayı kargoyla sahibine ulaştırdığını bildirdi. 
Sönmez, durumu anlattığı Şişli Rotary Kulübü üyelerinin, Ateş'i örnek davranışından dolayı ödüllendirmek istediğini kaydederek, "Umut'u aradım ve kendisine ödül vermek istediklerini söyledim. O da, ödül yerine köyünün okuluna fotokopi makinesi alınmasını istedi. Bunun üzerine yardım kampanyası düzenledik ve okul için fotokopi makinesinin yanı sıra çeşitli kitap ve ders araç-gereçlerinin yer aldığı büyük bir kütüphane, bilgisayarlar, kablosuz internet bağlantı sistemi, projeksiyon cihazı ve haritalar topladık" dedi. 
Sönmez, böyle duyarlı bir kişiye hediyeleri takdim etmenin kendileri için büyük mutluluk olduğunu da sözlerine ekledi. 
Umut Ateş ise mutlu olduğunu dile getirerek, "Bu yardımları yapan herkese teşekkür ediyorum. Bence geleceğe yapılan yatırım en büyük, en güzel yardım" diye konuştu.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.