Şişli Kent Konseyi Toplantısı 2017

Şişli Kent Konseyi Toplantısı 2017

Şişli İlçesi Kent Konseyinin 2017 yılı Ocak ayı Genele Kurul ilk toplantısı, Şişli'deki Özel bir Lisenin Gösteri ve Konferans salonunda gerçekleştirildi.


Toplantı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Ulusal Mücadelede yaşamını yitirmiş tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın hep bir ağızdan okunması ile açıldı.
Açılış konuşmasını, Kent Konseyi Başkanı Yavuz Meriç yaptı. Konuşmasında Ekim ayında gerçekleşen genel kurul sonrası yapılan görev ve başkanlık atamalarını sırası ile okudu. Konseyin yapması gerekenlerden ve görevlerinden bahseden Meriç, Şişli Kent Konseyinin Kasım - Aralık - Ocak faaliyetleri hakkında slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara bilgi aktarımında bulundu.
Kent Konseyinin Öneminden bahseden Meriç, Konseye destek ve inancın devam etmesi konusundaki dilekleriyle konuşmasını tamamladı.
Konuşma yapmak üzere söz alan Şişli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zakine Taş, konuşmasına kadının toplumdaki yeri ve önemine dikkat çeken bir sunum gerçekleştirdi. Kadınlara yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren ve hazırladığı slayt sunumuyla, ana temasının kadına şiddet ve tecavüz konularını anlatan bir konuşma gerçekleştirdi.
Şişli'de tespit ettikleri bir çok olumsuzluğa değinen Zakine Taş, metro istasyonları çıkışında para kazanmak için mendil satan müzik yapan çocuklardan bahsetti ve Konuşmasına Nazım Hikmet'in yazdığı "Kadınlarımız" şiiri ile son verdi.
Konuşma yapmak üzere mikrofonu Öğrenci Meclisi Başkanı Emre Sarıyar aldı. Üzerinde çalıştıkları projelerden kısaca bahseden Sarıyar, kurdukları komisyondaki görev dağılımı ve görevlerden bahsedip gerçekleştirmek üzere çalışmalara başladıkları proje ve fikirlerle alakalı girişimlerine destek veren Şişli Kent Konseyine teşekkür etti.
Bu konuşmaların ardından, Gündemde olan diğer maddelere ve bu maddelerin oylanmasına geçildi. Eylül ayında verilen 200 bin tl. lik bütçeden hiçbir harcama yapılmamasının açıklanması oldukça dikkat çekti.
oylamanın ardından Talep ve Dilekler kısmına geçildi. Söz alan katılımcılar görüş ve düşüncelerini dile getirdiler. 

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.