Şişli için ‘Şişli Platformu’

Şişli için ‘Şişli Platformu’

‘Şişlilik Ruhu’nu yeniden yaratmak ve Şişli’yi daha yaşanabilir bir ilçe haline getirebilmek için harekete geçiliyor Kamuoyu ve halktan gelen talepler doğrultusunda kurulacak ‘Şişli Platformu’ ile milli birlik çalışması başlatılıyor.

Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Tekin’in girişimleriyle oluşturulacak olan ve  her kesim ve her görüşten insanının bir araya geleceği Şişli Platformu için çalışmalar yoğunlaştı. Mehmet Tekin tüm duyarlı Şişlilileri bu birliğe katılmaya davet ederken, “Öncelik Şişli olmalı” dedi. Tekin, amaçlarını şöyle açıkladı:
“Şişli kozmopolitik bir ilçe olmakla beraber, gerek ekonomik gelir, gerekse de sosyokültürel anlamda özel bir konuma sahiptir. Matematiksel verilerle insanları sıkmak istemiyorum. İlerleyen süreçte yapacağımız düzenli toplantılar sonrasında tüm verileri halkımızla paylaşacağız. Ama Şişli’nin tam anlamıyla hak ettiği yerde olmadığı apaçık ortada.“
HER KESİMDEN TALEP VAR
“Şişli’nin hak ettiği yerde olması için biz gazete olarak yıllardır çaba sarf ediyoruz. Bu çalışmaları yaparken de din, dil, ırk, mezhep ve görüş ayırımı yapmadan, tarafsız bir şekilde Şişli’nin geleceği ve menfaatini düşünüyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucunda kamuoyunun ilgi ve alakasına mazhar olduk. Toplumun birçok kesiminden gelen talepler doğrultusunda bir platform oluşturmak için çalışmalara başladık.
YAŞANABİLİR 
BİR ŞİŞLİ İÇİN
“Bu birliğin en önemli hedefi Şişli’nin daha yaşanabilir bir ilçe olması ve Şişlililik ruhunu sağlamak. Şişlili’nin müşterek istek ve beklentilerini de belirleyerek ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapıp kamuoyu lobisiyle sonuca ulaşmayı planlıyoruz. Amaç muhalefet değil, birlik beraberlik içerisinde, huzur ve mutlu bir şekilde yaşamak.”
“Bugün bize gelen şikâyetler arasında en önemlisi Şişli’yi yönetenlerin Şişli’de oturmamaları.  Eğer Şişli yaşanabilir bir yer ise, neden onlar Şişli’de oturmuyorlar. Neden yaşamlarını Şişli’de idame ettirmiyorlar. Komşuluk kavramının yok olduğunu, aynı apartmandaki insanların birbirlerini tanımadıklarından şikâyetler geliyor. Bugün yanımızdaki Beşiktaş’a bakın, Sarıyer’e bakın, Beyoğlu’na bakın. Oralarda Şişli’nin tam tersine bir Beşiktaşlılık, Sarıyerlilik kavramı var. Bizde neden olmasın. Amacımız işte bunu sağlamak. Bugün Şişli’de yaşayanlar, Şişli’nin 5 yıl sonra 10 yıl sonra ne olacağını bilmiyor. Yani bir stratejik plan yok.”
EMİNÖNÜ FATİH’E BAĞLANDI
“Eminönü’nün Fatih’e bağlanması gibi yarınlarda da Şişli’nin o günün siyasi yapısına göre Kağıthane veya Beşiktaş’a bağlanmayacağını kim garanti edebilir. Eski İstanbullular, bir zamanlar Beyoğlu’nda gezmek için özel kıyafetlerini giyip İstiklal Caddesi’nde gezmenin keyfinden ve kültüründen bahseder. Şimdi o caddenin durumu hepimizin malumu. Yarınlarda Şişli için de benzer tehlikeler söz konusu. Bugün, dünkü Nişantaşı’dan bahsedemediğimiz gibi… Nişantaşı’nı Nişantaşı yapan insanların büyük bölümü bugün orada değiller. İstemeyerek de olsa oradaki yaşam zorluklarından dolayı Nişantaşı’ndan ayrılmak zorunda kaldıklarını ama o eski Nişantaşı’yı aradıklarını da bana yazıyorlar. Böyle bir oluşumdan bahsettiğimde de büyük bir mutlulukla bu oluşumun içerisinde olacaklarını ifade ediyorlar.”
BİRLİĞE DAVET EDİYORUZ
“Şişli Platformu olarak başlayıp, tüzük çalışmaları bittikten sonra önümüzdeki günlerde dernekleşmeye gitmeyi düşünüyoruz. Bu vesile ile tüm duyarlı Şişlilileri bu birliğe davet ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.