Şişli Belediyesi’nde iş yaptırırken dikkat edin

Şişli Belediyesi’nde iş yaptırırken dikkat edin

Geçtiğimiz günlerde gazetemizi arayan bir Şişlili esnaf ruhsat yenilemesi için belediyeye yaptığı başvuru için 1.300 TL para ve 20 kişilik yemek karşılığında ruhsatın gecikmeden yenilenebileceğini söylediklerini iddia etti.

Şişli’de esnaflık yapan duyarlı bir firma yaşadıkları olayı içine sindiremeyerek gazetemizi arayıp yaşadıkları olayı anlatarak başka esnafların sıkıntı çekmemesi ve mağdur olmaması için Şişli Gazetesi’nin halkı bilinçlendirmesini talep etti.

İŞİN HIZLANMASI İÇİN 30 KİŞİLİK YEMEK

Duyarlı esnaf var olan ruhsatının yenilenmesi için zamanı geçmeden müracaat için Şişli Belediyesi Ruhsat Bölümün gidiyor. Orada bir görevliye ruhsatının yenilenmesi için gerekli evrakları veriyor. Görevli bu iş için 1.300 TL para ve 30 kişilik yemek verirse ruhsatının uzamadan hemen halledileceğini ifade ediyor.

Duyarlı firma sahibi tüm evrakları tam olmasına rağmen karşı karşıya kaldığı bu durum karşısında uğradığı muameleye tepki göstererek belediyeden ayrılıyor.

YAPILAN İŞ HUKUKA AYKIRI

Sonra bu olayı avukatına anlatan esnaf böyle bir olayın kanuni olmadığını öğrenince tekrar belediyeye gidiyor. Kendisinden talepte bulunan görevliye değil bir başka görevliye gidiyor. O vicdanlı görevli hiçbir talepte bulunmadan 900 TL olan resmi harç ücretini alarak işlemi gerçekleştiriyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.