Şike Davasında Taraftar Kızgın

Şike Davasında Taraftar Kızgın

Dün Çağlayan'da devam eden davanın sonucunu bekleyen taraftara polis müdahale etti.

 Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada 23 tutuklu sanığın savunması tamamlandı. Duruşmada sanık avukatlarının talepleri alındı Aziz Yıldırım'ın avukatı müvekkilinin tahliyesini istedi. Taleplerin ardından Cumhuriyet Savcısı Ufuk Ermertcan tutuklu sanıklardan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Mehmet Yenice ve Çoşkun Çalık'ın suç vasfının değişmesi ve tutuklu kaldıkları sürenin göz önüne alınarak tahliyesi yönünde karar verilmesini talep etti.

YILDIRIM'A TAHLİYE YOK
Savcı Ermertcan, aralarında
Aziz Yıldırım'ın bulunduğu 20 sanığın tahliye taleplerinin kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması nedeniyle reddedilmesini istedi. 


SUÇUN VASFININ DEĞİŞME OLASILIĞIYLA 7 TAHLİYE 

Özel yetkili İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi Fenerbahçe Klübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Eskişehir eski Teknikdirektörü Bülent Uygun, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski futbolcu Cemil Turhan, Coşkun Çalık, Mehmet Yenice ve Ömer Ülkü'nün tahliyesine karar verdi. Mahkeme, suçun vasıf ve mahiyeti, suç vasfının değişme ihtimali ve sanıkların tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyelerine hükmetti. Mahkeme Emanuel Emenike, Göksel Gümüşdağ, Tayfur Havutçu ve Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 33 tutuksuz sanığı bir sonraki duruşma savunmalarının alınması için çağırdı. Mahkeme Aziz Yıldırım, İlhan EKşioğlu Olgun Peker'in de aralarında bulunduğu 16 tutuklu sanığın mevcut deliller atılı suçlamalar kuvvetli suç şüphesi, delilleri karartma ihtimali, dosyada bulunan fiziki takip tutunaklarını gerekçe göstererek tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

DEMİRÖREN TANIK OLARAK DİNLENECEK 
İddianamede şike ve teşvik yapıldığı iddia edilen maçların görüntülerinin yayıncı kuruluştan istenmesine karar veren heyet, aralarında TFF Başkan adayı Yıldırım Demirören, A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Lütfü Arıboğan'ın da aralarında bulunduğu 21 kişinin tanık olarak dinlenilmesi taleplerinin sanıkların savunmasının alınmasından sonra değerlendirilmesine karar verdi. 

26 MART'A ERTELENDİ 


Mahkeme ayrıca bütün sanıkların seyir yasağını kaldırdı. Duruşma 26 Mart'a ertelendi. Şike davası 26-30 Mart arasında görülecek. 

TARAFTARA POLİSTEN MÜDAHALE 

Şike davasında dışarıda bekleyen Fenerbahçeli taraftarlara polis müdahale etti. Mahkemenin verdiği 7 tahliye kararının ardından başlayan olaylarda Fenerbahçeli bazı taraftarlar polise şişe attı. Çevik kuvvet ekiplerinin Toplumsal Olaylara Müdahale Aracıyla (TOMA)ile taraftara müdahale etti. Gaz sıkarak dağıtılan taraftarlardan bazıları gözaltına alındı. 

OTYAKMAZ'DAN İTİRAF
Günün en çarpıcı savunması Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz’dan geldi. Olgun Peker’in menajerlik sınavının kitapçığını beyan etmesinin ardından davada ikinci itirafı Otyakmaz gerçekleştirdi. Başkan Otyakmaz, Trabzonspor’un futbolcuları Mehmet Yıldız aracılığıyla kendilerine teşvik primi önerdiğini belirterek, “Mehmet Yıldız, ’Trabzonsporlu futbolcular gelmiş, arkadaşlara, ‘bizi FB’ye karşı şampiyon yapacak bir skor alırsanız 1 milyon dolarınız hazır’ demişler’ dedi. İsim vermedi, ‘bana isim sorma başkanım, arkadaşlarımı ispiyonlamış gibi olmayayım’ dedi. Ben de Zeki Mazlum’u aradım, aynı şekilde ‘Sen yok dedin ama birileri ta buraya kadar gelmiş bak’ dedim. Böyle bir şeyin olacağına ihtimal vermedi. Yıldız kimden geldiğini tanımaz, ama kime dendiğini bilir, savcıya söyledim. Savcı, Mehmet’e sormuş. Mehmet, ‘Duydum, ama kimden bilmiyorum demiş.” 

Bülent Uygun ağladı 
Teknik Direktör Bülent Uygun ise “Ben emniyete ilk çağrıldığım gün olayın Sedat Peker beyefendi ile olduğunu düşündüm ancak şike ile ilgili olduklarını söylediklerinde biz neden buradayız diye düşündüm. Fenerbahçe’nin yıllarca formasını terlettim ve Fenerbahçe davasında yargılanmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu. Uygun, savunmasını yaparken, eşiyle yaptığı özel konuşmaların tapelerinin iddianameden çıkarılmasına yönelik talebi reddedildiği için sinirleri bozuldu ve ağlamaya başladı. 

‘Kötü muamele gördüm’ 
Dün savunmasını ilk veren kişi konumundaki Tamer Yelkovan, “33 yıldır kulübün mali işlerini yürütüyorum. Emniyette kötü muamele gördüm” deyince Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci araya girip, “Bakın böyle söylenince üzülüyorum. Neden yasal haklarınızı kullanmadınız. Ondan sonra savcılık süreci oldu, o zaman bu durumu anlatıp şikâyetçi olmadınız” diyerek bir nevi Yelkovan’a hakkını aramadığı için sitem etti. Yelkovan ise bunun üzerine “Başkanım hayatımda ilk defa bu tür işler başıma geliyor” dedi. 
Daha sonra kulübün şikede kullandığı iddia edilen şike paralarına ilişkin iddiaları cevaplayan ve hakimin epey sıkıştırdığı Yelkovan, şikede kullanılması amacıyla Yıldırım’ın talimatıyla İlhan Ekşioğlu’na para verdiğine dair beyanda bulunmadığını söyledi. 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.