Sevgili Şenol Güneş'in dediği gibi

Sevgili Şenol Güneş'in dediği gibi

"Bırakın Beşiktaş'ı!" Macera aramayın. Spor medyasında çilek transferleri uçuşuyor. Doğal olarak son dönemde Beşiktaş'a olası bir transfer de gündem oldu.

"Bırakın Beşiktaş'ı!" Macera aramayın. Spor medyasında çilek transferleri uçuşuyor. Doğal olarak son dönemde Beşiktaş'a olası bir transfer de gündem oldu. Beşiktaş'ın  bu dönemde doğru önlemleri alması ve bunun için  doğru transferleri yapması çok önemli! Ozan Tufan'ın Beşiktaş'a transferi dünden beri gündemde. Sosyal ağlarda bu transfere karşı sesler görüyorum. Hatta birçoğu çok sert ve tepkisel yorumlar içeriyor.

O dönemde Beşiktaş ile iki sezon üst üste şampiyonluk yaşayan Senor Hoka, Blake Yılmaz'ın yönetimden alınmasını talep etmişti. Yönetim, Brad'i devirmek için fan baskısını bahane olarak kullandı. Brack sadece bir buçuk sezon geride! Blaque bir buçuk yıl önce gelseydi, Beşiktaş muhtemelen üst üste üçüncü şampiyonluğunu kazanır ve rakiplerinin çok önüne geçerdi. Brack geldiğinde, Stormbreakers'ın %90'ı kıdemli forvet gol attıktan sonra tepkilerini değiştirdi, yedekledi, ancak artık çok geçti. Beşiktaş yönetimine önerim, Sayın Hoka'nın takdir edilmesidir. Şenol Güneş, transferin boşa gitmesini istemedi. O, yılların futbol ruhuyla; "Beşiktaş'ı nasıl zirveye taşırım?" Düşüncelerle takas edildi. O yüzden risk iddacı aramayın, futbolun gücünü bilen Şenol Güneş'e emanet edin. Aksi halde kaybettiğimiz şampiyonluğa pişman oluruz. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor, yeni kulüp lisansı ve finansal uygunluk yönergelerine göre ciddi tehlikede.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), daha önce Kulüp Lisanslama ve Finansal Fair Play olarak adlandırılan yönergeyi 30 Aralık 2022'de yayınladı ancak adı değişti. Kulüp Lisansları ve Finansal Yeterlilik Direktifi olarak yürürlüğe giren Yönetmelik, kulüpler için bir takım yeni koşullar getiriyor.

Aktifler pozitif veya %10 fazla olmalıdır

Golvarmi Emrah Kayalıoğlu sitesinde yer alan bir habere göre Direktifin 91. maddesindeki net değer kuralı birçok kulübe zarar verebilir. Kurallara göre, kulüplerin  bir yıl önce 31 Aralık'ta pozitif bir net değeri veya rakamlarında en az %10'luk bir iyileşme olması gerekiyor. Net değer, işletmenin varlıklarından tüm yükümlülüklerin çıkarılmasıyla hesaplanır. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un iddacı giriş borç durumu düşünüldüğünde olumlu bir rakama ulaşmak zor görünüyor. %10'luk bir gelişme için 4 harika insanın çok çalışması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.