Seth bu maçta yedek kulübesinde olacak

Seth bu maçta yedek kulübesinde olacak

Beklendiği gibi Faslı futbolcunun gol atmak için zamana ihtiyacı vardı.

Beklendiği gibi Faslı futbolcunun gol atmak için zamana ihtiyacı vardı. Teknik Direktör Şenol Güneş, Kasımpaşa karşısında stoperde Welinton-Tayyip Talha ikilisine başlamayı planlıyor.

1 lig maçı kaçıran Beşiktaş, haftaya 26 puanla 6. sırada giriyor. Selçuk İnan yönetimindeki Kasımpaşa 18 puanla şampiyonada 13. sırada bulunuyor.

5 BEŞİKTAŞ'I KAYBEDİYOR

Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Rachid Ghezzal, Kerem Atakan Kesgin ve Josef de Souza ile sarı kart nedeniyle cezalı Valentin Rosier kadroya tatubet alınmadı. Francisco Montero da kampın kadrosunda yok. Sakatlıktan dönen Seth, Dünya Kupası'nın ardından ilk kez müsabaka kadrosuna dahil oldu. Beşiktaş ile Kasımpaşa Süper Lig'de bugüne kadar 36 kez karşı karşıya geldi. Siyah-Beyazlılar rakiplerine karşı 22 kez, Kasımpaşa ise 6 kez  galip geldi. Her iki takım da sekiz kez berberden ayrıldı. Bahsi geçen maçlarda Beşiktaş 72 gol atarken, Kasımpaşa 40 golle karşılık verdi. İki İstanbul ekibi son olarak 25 Nisan 2022'de Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi ve Lacivert Beyazlılar deplasmanda  3-0 kazandı.

VİZİKTAŞ 8 MAÇTA 17 PUAN

Beşiktaş bu sezon Süper Lig'de  evinde 17 puana sahip. Siyah-Beyazlılar, evinde oynadığı sekiz maçta 5-1'lik skorla galip geldi. Beşiktaş evinde oynadığı 2 deplasman maçından sadece 1 tanesine sahip. Kayserispor, Fatih Karagümrük, Sivasspor, Ümraniyespor ve Adana Demirspor'u mağlup etmeyi başaran siyah beyazlı ekip, evinde Başakşehir'e yenilirken Fenerbahçe ve Trabzonspor ile berabere kaldı. Beşiktaş bu maçlarda 7'si gol olmak üzere 16 gol kaydetti.

Derbi haftasında Kasımpaşa galibiyeti Beşiktaş için çok önemli.

Koç Şenol Güneş, zirveye ulaşmak için en az 4 maç üst üste kazanmaları gerektiğini düşünüyor. 3-4-5.  Karagümrük, Sivas ve Ankaragücü'nü tatubet giriş  birkaç haftada mağlup eden Kartal, üst üste 10 hafta üst üste 2 maç kazanamadı. Lider Galatasaray'ın 10 puan gerisinde 1 maç geride kalan siyah-beyazlı ekip, Konyaspor ile aynı puana sahipken puan sıralamasında 4 takımı  geçmek zorunda. Bu nedenle Kasımpaşa sınavı başlar başlamaz Beşiktaş camiası buna 'evet mi hayır mı' diye bakıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.