Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Turistik, ekonomik ve tarihi ilişkilerimizin yakınlığının yanı sıra

Turistik, ekonomik ve tarihi ilişkilerimizin yakınlığının yanı sıra, coğrafi olarak sahip olduğumuz yakınlığında etkisiyle, Schengen Bölgesi, Türk vatandaşlarının dünya genelinde en yoğun vize başvurusu gerçekleştirdiği yurtdışı bölgelerdendir. Geçtiğimiz dört yılın istatistiklerinde Schengen Bölgesi’ ne Türk vatandaşlarının yaptığı vize başvuruları için harcanan miktar 140 Milyon Euro civarında. Bu devasa rakam ve Schengen Bölgesi’ nde en çok başvuru yaptığımız ülke ise kaçınılmaz bir şekilde tahmin edileceği gibi Almanya. Schengen Anlaşması’ nın da fikir babası ve kurucularından olan Almanya ile olan derin ilişkilerimiz, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin yüksek hacmi, her dönemde daha da artıyor ve buna paralel olarak vize başvuruları da artıyor. Schengen vizesi başvuru süreci bilindiği üzere oldukça zorlu ve doğru bir prosedürün hassas ve dikkatli şekilde takip edilmesiyle olumlu şekilde sonuçlanabilme olasılığı artıyor. Türkiye’ de bulunan Almanya Konsolosluklarından sadece 3 tanesi, bulundukları yere yakınlığına göre ülkemizi üç bölgeye ayırarak vize işlemleri sunmaya yetkili kılınmış. İstanbul Almanya Konsolosluğu,  İstanbul ve çevre illerinde bulunan, diğer konsoloslukların yetki sınırına girmeyen alanlarda yaşayan Alman vatandaşlarına her türlü hizmeti sağlarken, aynı zamanda tüm bu bölgelerdeki Türk vatandaşlarına da vize işlemleri sunmaya yetkilidir.

Aynı zamanda bir Büyükelçilik olan Ankara Almanya Konsolosluğu, hizmet bölgesi olarak bakıldığında en geniş alanda bulunan Alman vatandaşlarına ve yanı sıra Türk vatandaşlarına hizmet sağlıyor. İç Anadolu Bölgesi’ nin tamamı, Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ nin tamamı, Karadeniz ve Akdeniz Bölgelerinin bir bölümüne vize işlemleri sunmaya yetkili konsolosluktur.

Kalan Tüm Bölgeler yani, Ege Bölgesi ve Akdeniz Bölgesi’ nin bir kısmı ise İzmir Almanya Konsolosluğu hizmet bölgesine giriyor. Bu bölgelerde yaşayan Alman vatandaşlarının talep ettikleri tüm işlemleri konusunda, hizmet vermeye yetkili konsolosluk aynı zamanda bu bölgelerde yaşayan tüm Türk vatandaşlarının vize başvuru ve onaylama işlemlerini yapmaya yetkilidir. Yaşadığınız bölgeye göre vize işlemi vermeye yetkili doğru konsolosluğa ulaşmanız, Schengen vizesi başvurunuzun olumlu sonuçlanabilmesi, başlatacağınız zorlu süreç ve bazı işlemleri yeniden yapmak zorunda kalmamanız için açısından son derece önemlidir. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.