Sarıgül'den Yalçın Bayer'e yanıt

Sarıgül'den Yalçın Bayer'e yanıt

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer'in köşe yazısında yeni bir siyasi parti kurulacağını yazmıştı.. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, internet sitesinden yazılı bir duyuru yayınladı..İşte o çok önemli "e-duyuru"..

HÜRRİYET YAZARI YALÇIN BAYER NE YAZMIŞTI?

Biliyor musunuz

MUSTAFA Sarıgül'ün öncülüğünde, Hikmet Çetin'in genel başkanlığında kurulacak yeni partinin adının 'Cumhuriyetçi Demokrat Parti' (CDP) olarak düşünüldüğünü...




ŞİŞLİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL'ÜN "e-DUYURUSU"


"Sayın
Yalçın Bayer
Hürriyet Gazetesi

Öncelikle saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

12 Ağustos 2007 tarihli yazınızın “Biliyor musunuz?” başlıklı haberinizde, Benim öncülüğümle, Sayın Hikmet Çetin’in başkanlığında kurulacak yeni partinin adının “Cumhuriyetçi Demokrat Parti (CDP) olması düşünüldüğü belirtilmektedir.

Hemen ifade etmek isterim ki. Cumhuriyet Halk Partisine yıllarca emek vermiş, önemli görevler almış olan Sayın Hikmet Çetin gibi, hepimizin bildiği nedenlerle siyaset dışı kalmış yada bu gün partimizin düştüğü durumdan mutlu olmayan bir çok ağabeyim ve arkadaşlarımla zaman zaman bir araya geldiğimiz doğrudur.

Ancak hepimizin ortak görüşü kurtarılacak yerlerin başında Cumhuriyet halk Partisinin olduğudur. Ayrıca ülke siyasetinin önünü tıkayan unsurları bertaraf etmeden yeni parti kurmak çok şikayet ettiğimiz bölünmelere bir yenisini eklemek olacaktır. Bu nedenle böyle bir yeni oluşum düşüncemiz yoktur.

Cumhuriyet Halk Partisinin gençlik kollarından başlayarak her kademesinde görev yaptığımız emek verdiğimiz partimizi layık olduğu yerde görmek benim ve adı geçen diğer siyasetçilerin de temel amacı ve arzusudur.

Bu nedenle de CHP ile halkın arasında örülen yapay duvarları kaldırmak, partimizi yeniden halka kazandırmak amacıyla 9 Eylül günü saat 9 da 9 gerekçeyle CHP genel merkezi önünde olacağız. Ülke siyasetinin, demokrasinin önünü tıkayanlara gitmelerini söyleyeceğiz.

Bunu böyle bilmenizi ve yurttaşlarımın da böyle bilmeleri dileğimdir. Değerli Yalçın Ağabeyime bir kez daha selam ve sevgilerimi iletiyorum.

Saygılarımla,"
Mustafa Sarıgül

KAYNAK: http://www.mustafasarigul.com/common/t1.asp?PageName=guncelAyr&L=1&ID=1046

EDİTÖRÜN NOTU:

Aylardır herkesin merak ettiği bir konu böylece netleşmiş oldu. Mustafa Sarıgül, yeni bir siyasi parti kurmayacağını yazılı olarak ve resmi internet sitesinde yayınladığı bir "e-duyuru" ile deklare etmiş oldu. Muhalefet mücadelesi demokratik yollarla ve yasal zeminde CHP içinde sürecek..










HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.