Sarıgül’den Şişli'ye 30 milyonluk bütçe

Sarıgül’den Şişli'ye 30 milyonluk bütçe

Şişli Belediye Meclisi’nde tarihi bir karar alındı. Mustafa Sarıgül’ün 15 yıldır yönettiği Şişli Belediyesi’nin iştiraki olan Kent-Yol’un 15 yıldır süregelen bütçesinde 14 milyon (14 trilyon) olan bütçesi seçime kısa bir süre kalmasına rağmen 30 milyon (3

Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konuşulduğu bir süreçte bu bütçenin artırılması temayüllere ve etikliğe aykırı ve art niyetler olduğu siyasi otoriteler tarafından dile getiriliyor.

 

ART NİYET VAR

Şişli Belediye Meclis toplantılarında muhalefetin istek ve talepleri karşısında Sarıgül’ün ‘Yeni gelecek başkanın yapması gerekir’ ifadelerini kullanmasına rağmen bu kadar yüksek bir bütçenin aktarılmasının altında art niyetin olduğu tartışılıyor.

Bu bütçe Sarıgül’ün İstanbul Belediye Başkan adaylığı için kullanılacağı dolayısıyla da Şişlilinin hakkı olan hizmetin de Şişli’nin dışında kullanılacağı anlamı çıkacağı söyleniyor. Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olmaması durumunda da Şişli Belediye Başkanlığı için seçim bütçesi olarak kullanılacağı yorumlanıyor. Her halükarda da yine seçim döneminde bu bütçenin artırılmasının da yine etik olmadığı ifade ediliyor.

 

KARAR CHP’Yİ DE İKİYE BÖLDÜ

CHP grup kararı alarak onay vermesi, CHP’li meclis üyelerini ikiye böldü. CHP gurubunda sert tartışmaların yaşanmasına da sebep olduğu konuşuluyor. Gurup kararı olması nedeniyle CHP tüzüğü gereği gurupta alınan kararlara meclis üyelerinin de uyma zorunluluğu var. CHP’li bazı meclis üyelerinin gurup karına şerh koyarak tutanaklara geçilmesi yarınlarda Şişli Halkının ve parti üst yönetiminin hesap sorduğunda tüm gerçeklerin ortaya çıkması adına önem arz edeceği ifade ediliyor.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.