Murat Botanlıoğlu

Murat Botanlıoğlu

Sargül'ün konvoyu

 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül CHP’den  büyükşehir belediye başkan adayı  olup olmayacağı tartışılırken bir anda binlerce araç konvoyu eşliğinde ortaya çıkarak Keşan’a doğru yol aldı. Binlerce gönüllüsü ile bir araya gelerek adeta  gövde gösterisine  dönüştürdüğü konvoyda  Şişliden  Keşan’a  gidene kadar  Sarıgül’e çok büyük destek ve tezahurat  vardı..
Daha önce  belirlenmiş güzergahlarda  buluşarak çığ gibi büyüyen Sarıgül’ün konvoyunda herkes çok mutlu görünüyordu. Konvoydaki araç sahiplerine merak edip sordum: O kadar yol gideceksiniz trafikte cabası. Ayrıca dünyanın en pahalı yakıtını kullanan bir ülke olarak aracınıza  yakıtı  kim koydu?
Herkesten aynı yanıtı aldım: Asla yardım almadık. Sarıgül başkanımız için feda olsun. 
Dikkat çeken bir konu ise  ilan edilen saate yola çıkılıp buluşma noktalarındaki karşılamayı hangi yöneticinin örgütleyeceğini  önceden planlanıp ilçe  giriş ve çıkışlarında hiçbir ayrıntının kaçırılmamasıydı.  Yakın çalışma arkadaşlarından TDH Genel Sekreteri  Hasan Aydın,  İl Başkanı Mehmet  Ali Oğuş , Sefa Sirmen, Sabri Erbakan, Abdülkadir Sezgin ve diğer kurmaylarıyla birlikte sohbet eden Sarıgül, yol boyunca yanından geçtiği parti binalarına da selam vermeyi ihmal etmedi
Geçtiği  güzergahlarda “Çare Sarıgül, Halkçı Sarıgül” yazılı pankart ve posterlerle karşılanan Sarıgül’e CHP bayrakları sallanarak tezahürata bulunulurken başkanınmutluluğu gözlerinden okunuyordu.  Zaman zaman kendisini bekleyen vatandaşları görünce otobüsü durdurarak aşağıya inen  Sarıgül, vatandaşlarla sohpet ettikten sonra yoluna devam ediyordu.  Konvoy nedeniyle  trafik durma noktasına gelince bazı  vatandaşların  tepki göstermeleride gözden kaçmadı.
Silivri’den geçişi sırasında  CHP’li Belediye Başkanı Özcan Işıklar da Sarıgül’ün konvoyunu karşılayarak birlikte gazetecilere poz verdi. Bunun üzerine gazetecilerin ısrarla, “CHP’den aday olacakmısınız ?” sorusuna cevap vermekten kaçınan Sarıgül , “Maça centilmence çıkacağız karalama kötüleme olmadan, centilmence mücadele olacak çelme takmayacağım. Onlarında bu konuda centilmen olmasını istiyorum” dedi. 
Sarıgül’ün Trakya gezisinin son durağı Keşan’dı.
Sarıgül,  Yeni Muhacir Beldesindeki meydanda toplanan binlerce kişilik kalabalığa hitap ederken, “Temel noktamız ülkede barış, dünyada barış, hedefimiz ise büyüktür. Bölgesel adaletsizliğe karşıyız.
Türkiye de yaşayan her insan bizim kardeşimizdir. Nerede doğduğu, ne giydiği, ne taktığı neye inandığı bizi ilgilendirmez. Hedefimiz küresel demokrasidir, küresel adalettir’’dedi.
Kafalardaki soru işareti ise, Başkan Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığına adaylığı söz konusuyken neden  İstanbul il sınırları  dışında  geziler tertipliyor olmasıydı...

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.