Sağlıksız merkez

Sağlıksız merkez

Mecidiyeköy’de yedi ay önce yıkılan ve yenisinin yapılacağı söylenen Aile Sağlığı Merkezinin arsası otopark olarak kullanılıyor. Merkezin arsasının “AVM furyası”na kurban gideceği de ileri sürülüyor

 

YEDİ ay önce deprem yönetmeliğine uymadığı gerekçesiyle yıkılan 4 katlı 75. Yıl Aile Sağlığı Merkezinin inşaatına henüz başlanmazken, merkezin arsası otoparkçıların eline geçmek üzere.. Mecidiyeköy ve Gülbahar mahallesinin faydalandığı merkez yıkım kararını alınmasının ardından 2 haftada içinde yerle bir edildi. Yetkililer 15 yıllık binanın yerine daha modern bir aile sağlığı merkezi yapılacağını söylese de henüz hiçbir çalışma yok. Merkezin arsası hazine arazisi konumunda ve kamu hizmetine sunulmuş olarak görünüyor. Fakat merkez yıkıldığı için kamu hizmeti durumundan çıkartılacağı ve AVM furyasına na kurban gidebileceği iddia ediliyor.

İLKEL KOŞULLARDA MUAYENE

Gülbahar mahallesi azası Kazım Şen merkezin yıkılmadan önce halkın ihtiyacını karşıladığını, yıkımdan sonra tahsis edilen geçici hizmet yerinin şartlarının çok elverişsiz olduğunu belirtti. Yüzlerce insanın 100-150 metrekarelik bir yerde muayene edilmeye çalışıldığını söyleyen Şen, yapılacak diye söz verilen binanın yapımının başlatılmasını ve halkın bu kadar mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

Merkezde görevli doktor ve hemşireler ise çalışma şartlarının çok elverişsiz ve zor olduğunu ifade ediyorlar. Doktor ve hemşireler, binlerce vatandaşın aile hekimliği sistemiyle merkeze bağlı olduğunu fakat bu koşullarda hizmet vermenin çok zor olduğunun da altını çizdiler. Otopark haline gelen arsanın kendilerinin dahi kullanamadığını belirten çalışanlar bu durumun artık çözüm bulmasını istedi.

GİREN ÇIKAN BELLİ DEĞİL

Otopark olarak kullanılan arsaya girenlerin kim olduğunun bilinmediğini belirten mahalle sakini Cumali Okuyanoğlu arazinin başıboş bırakıldığını ve tedirgin olduklarını söyledi. Arsaya giren araçların kontrol edilmesi gerektiğini belirten Okuyanoğlu, mahalleden birinin burada görevlendirilerek en azından araçlarını bırakanların bilinmesi gerektiğini söyledi.

 HABER: Cihan ÇELEBİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.