Saçlarımız Neden Dökülür?

Saçlarımız Neden Dökülür?

Saçlarımız Neden Dökülür?

Saçlarımız Neden Dökülür?

 

Saç çeşitli nedenlerle dökülür. Öncelikle genetik düzeyde değerlendirmek yanlış olmaz. Ailenizde saç dökülmesi sorunu varsa bu sorunu bir sonraki nesilde de görebilirsiniz. Ayrıca araştırmalar saç şekillendirme için kullanılan jel, sprey ve köpük gibi inorganik maddelerin de saç dökülmesini etkileyebileceğini göstermiştir. Akıl hastalığı da saç dökülmesine neden olabilir.

 

Saç Ekimi Nedir?

 

Saç ekimi, saç seyrelmesi tedavisidir. Doğal saçlarınızın bir kısmını veya tamamını kaybettiyseniz, bir saç ekim merkezinde ekileceksiniz. Saç ekimi genellikle erkeklere uygulanmaktadır. Bunun ana nedeni, erkek saçlarının saç dökülmesine yatkın olmasıdır. Bununla birlikte, kadınlar da bazı nedenlerden dolayı saç dökülmesinden muzdarip olabilir. Bu nedenle bu tedavi kadınlarda saç dökülmesini az miktarda da olsa yeni saç ekimi yaparak telafi edebilir.

 

Saç Kökü Nedir?

 

Genel olarak saçın yapısı saç gövdesi ve saç kökü olmak üzere iki ana kısımdan oluşur. Saç köklerinin içinde saç kökleri vardır ve bu en önemli kısımdır. Saç bu kısımdan çıkar. Ayrıca kıl köklerine bağlı kan damarları, yağ bezleri ve kıl kasları vardır.

 

Saç Yapısı ve Saç Yapısı Çeşitleri Nedir?

 

Yağlı saç tipi, yağ bezlerinin aşırı yüklenmesinden kaynaklanır. Aşırı aktif yağ bezleri, saçı zayıflatan aşırı sebum üretir. Açık renkler yağlılığa daha yatkındır çünkü açık renkli saçlar koyu renk saçlara göre daha hassastır. Yağlı saçlara neden olan yağ dokusu doğuştan olabilir.

 

Ayrıca ergenlik ve menopoz gibi hormonal değişiklikler sürecinde yağlı saç tipi oluşabilir. Yağlı saç tipi uygun şampuan ile kontrol altına alınabilir. Aynı zamanda düzenli saç yıkamak da yağlılığı önlemek için önemlidir.

 

Saç ekimi kimlere uygundur?

 

Genel olarak erkek tipi kellik sorunu yaşayan herkes saç ekimi yaptırabilir. Erkek tipi kellik, erkek hormonlarının etkisiyle genetik olarak saç dökülmesine yatkın kişilerde ortaya çıkar. Bu kişilerde saç kökü çevresindeki saç üreten hücreler bu hormonun etkisiyle zamanla canlılıklarını kaybederler. Önce incelir, sonra esnemeyi bırakır ve sonunda tamamen düşer. Tabii ki saç ekimi bu durumdaki hastalar için en güvenli ve en kalıcı tedavi yöntemidir.

 

Saç Ekimi Yöntemleri Nelerdir?

 

Safir saç ekimi  Saç köklerinin ekileceği bölgeyi oluşturmak için iki farklı cihaz kullanılır. Biri klasik bir yarık, diğeri ise deri altı safir. Geleneksel FUE implantasyon tekniklerinde kanallarda metal slit kullanılırken, yeni teknoloji gelişen safir FUE implantasyon sürecinde safir slit kullanımına izin vermektedir. Safir, daha küçük kanalları açarak daha az kanama ve ağrı, daha düşük enfeksiyon riski ve dolayısıyla daha hızlı iyileşme süreci sağlar.

Saç Ekimi Nasıl Yapılır?

 

Saç ekimi, uzmanın tercih ettiği yönteme bağlı olarak çeşitli ekim teknikleri kullanır. Bu noktada FUE ve FUT arasındaki seçim tamamen uzman zevkine kalmıştır. Ancak bundan önce, saç dökülmesinin altında yatan nedenleri netleştirmek ve hangi yolların ve yöntemlerin izleneceğine dair net bir fikir birliğine varmak için bazı araştırmalar yapılacaktır.

 

FUE yöntemi iz bırakmadığı için birçok kişi bu yöntemi tercih etmektedir. FUE'de saç kökleri tek tek alınır ve ekim yapılacak alana nakledilir. Bu işleme implant da denir.

 

Saç Ekiminin Avantajları Nelerdir?

 

Çok çeşitli saç dökülmelerinin tedavisinde başarılı sonuçlar verir. Saç dökülmesinin ileri evrelerinde de kullanılabilir. Saç dökülmesi tedavileri başarısız olduğunda etkili sonuçlar sağlar Saçınızın doğal görünmesini sağlar.

 

Yenilenen saçlar dökülmez kadınlar ve erkekler için uygun Yara izi yok ve hızlı iyileşme Genç yaşta oluşan yara ve yanık gibi bölgelere uygulanabilir.  En iyi bilinen faydası, kaybolan özgüveni geri kazanmasıdır. Yüksek stresli durumların stresli olmayan kişilere göre 11 kat daha fazla saç dökülmesine neden olabileceği kanıtlanmıştır. 

 

Hangi aylar saç ekimi için uygundur?

 

Saç ekimi için bilinenin aksine özel bir mevsimi yoktur ve yılın 12 ayı rahatlıkla saç ekimi yapılabilir. Sadece belirli aylarda ve mevsimlerde saç dökülmesi kişiye bağlı olarak daha sık veya daha az olabilir. Her kişi kendi saç yapısına göre süreci gözlemleyerek saç ekimi için doğru zamanı belirleyebilir.

 

Ne zaman tohum ekeceğinizi seçerken akılda tutulması gereken birkaç şey var. Yazın saç ekimi yaptırmaya karar veren kişilerin ameliyattan sonra 10 gün boyunca yüzmeden ve güneşten uzak durması gerektiği unutulmamalıdır. Kışın saç ekiminden sonra soğuktan korunmak için başınızı pamuk ve bol bir şapka ile korumalısınız. 

 

Saç ekimi için yaş sınırı nedir?

 

Özellikle gençler, erken yaşta başlayan saç dökülmelerini ciddiye alıp tedavi için uzman bir dermatoloğa başvurmaları gerekir. Saç dökülmesi yaşayan gençlerin ileriye dönük tedbirler almasında fayda vardır.

Saç ekimi ne kadar sürer?

 

Saç ekimi 4-8 saat sürer. Saç ekiminden sonra bu işlemin profesyonel ve sosyal bir ortamda bilinmesini istemiyorsanız yaklaşık 7 gün sürecektir. Bu tür endişeler olmadan 1 gün içerisinde günlük hayatınıza dönebilirsiniz.

 

Saç ekimi sonucu ne zaman görülür?

 

Saç ekiminden sonra doğal görünümü ve başarıyı hissetmeniz yaklaşık bir yıl sürer. Saç ekimi sonrası saç büyümesi beklendiği kadar hızlı değildir. Yeni saçların çıkması için öncelikle bir şok alopesi döneminden geçmesi gerekir. Şok aşamasında, verimsiz saçlar dökülür. Bu şekilde ekilen saç kökü kurulur ve büyümesi için gerekli alan belirlenir.

 

Darbe kopma evresi ikinci hafta ile üçüncü ay arasında görülür. 3 ay sonra şok aşaması tamamen bittiğinde ekilen saçlar uzamaya başlayacaktır. Üçüncü aya kadar ilk tüyler ince ve seyrek görünecektir.

 

Saç ekimi sonunda gür, gür, uzun saçlara kavuşmak için en az altı ay beklemeniz gerekir. Saç ekiminden 6 ay sonra köklerin çoğu uzar, ancak ameliyattan yaklaşık bir yıl sonra tüm saçlar yeniden çıkacaktır.

 

Saç ekimi öncesi nasıl bir cilt bakımı yapılması gerekir?

 

Saçları güçlendirmek için kullanılabilecek pek çok bakım solüsyonu ve serum içeriği vardır, ancak bu bakım solüsyonları ve serumların saç ekimi fiyatları kullanımı, olası implantasyon öncesi komplikasyonları önlemek için işlemden 3 gün önce kesilmelidir.

 

Saç Ekimi Sonrası Saç Nasıl Yıkanır?

 

Doktorunuzun söylediği gün saçınızı yıkamaya başlamalısınız. Bu, klinikte ilk yıkamadan sonra ortalama 3 gündür. Saçınızı ılık suyla yıkayın ve çok sıcak veya çok soğuk su kullanmaktan kaçının.

 

İlk iki hafta doktorunuzun önerdiği bakım losyonları ve şampuanları kullanın. Greft bölgesini köpürürken asla ovalamayın ve durulamadan önce şampuanın hafifçe köpürmesine izin verin. 

 

Saç Ekimi Fiyatları

 

Saç ekimi fiyatları genellikle ameliyat başına sabit fiyat olarak verilmektedir. Bu fiyatlar muayene paketinin detaylarına ve verilen hizmetin kalitesine göre klinikten kliniğe değişmektedir.

 

Saç ekimi fiyatları hasta için en ideal seçim ise, piyasayı araştırmak ve benzer fiyatlara sahip hizmet paketlerinden en detay ve hizmet kalitesine sahip olanı seçmek tavsiye edilir.

 

https://www.smilehairclinic.com/sac-ekimi/ bilgi için hemen tıklayın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.