Paşa Mahallesi ayakta

Paşa Mahallesi ayakta

Şişli Gazetesi olarak geçtiğimiz sayıda Paşa Mahallesi için ‘Paşa kan ağlıyor’ diye manşet atmıştık. Mahallenin içerisindeki bulunduğu duruma dikkat çekmiştik. Bu sayımızda Paşa Mahallesi, sobadan çıkan gazdan dolayı zehirlenen iki can yitirdi. Kapatılan

 “PAŞA HALKI YASTA”

Paşa Mahallesi’ni çevre yollara bağlayan Darulacuze Caddesi, bir süre önce  yapılan Tünel nedeniyle kapanmıştı. Mahalle sakinlerinden Kazım ve Ayşe Süslü evlerinde sobadan zehirlendi. Yaşlı çifti kızları baygın halde buldu. Ambulans çağrıldı. Ancak Okmeydanı’ndan gelen ambulans, Tünel nedeniyle yolu kapanan Paşa Mahallesine, arka yollardan 40 dakika sonra gelebildi. Yaşlı çiftten Ahmet Süslü bekletilmeye dayanamadı, can verdi. Hayat arkadaşı Ayşe Süslü ise ambulansta yaşamını yitirdi. Olay sonrası mahalle halkı, yollarını açmayan Şişli Belediye Başkanı Sarıgül’e büyük tepki gösterdi. 



“GEÇ MÜDEHALE İŞE YARAMADI”
Bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri önce baba Kazım Süslü'yü ambulansa bindirdi. Sağlık ekipleri daha sonra anne Ayşe Süslü'yü müdahale ederek kalp masajı yaptı. Kalp masajının ardından anne Ayşe Süslü de ambulansla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Baba Kazım Süslü'nün yolda anne Ayşe Süslü'nün ise hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. 



Paşa Mahallesi sakinleri olay sonrası görüşlerini şu şekilde dile getirdiler; 


Aysel Samet (Ev Hanımı)
“BULUNDUKLARINDA YAŞIYORLARMIŞ”
Ambulans bir saatte geldi. Bulunduğunda komşularımız söylüyor canlılarmış. İnsanlar yaşıyormuş. Ambulansa canlı bindirilmiş. Önce Kazım amcaya oksijen verilmiş. Daha sonra da Ayşe teyze oksijene bağlanmış. Ayşe teyze ambulansta can vermiş. Eğer Darulacuze yolu açık olsaydı onlar kurtarılabilirdi. Mahalle sakinleri olarak bu yolumuzun bir an önce açılmasını istiyoruz. Bize bunu yapmaya kimsenin hakkı yok. 


Erdoğan Yılmaz 
“SANKİ CEZALANDIRILIYORUZ”
Aşağıdaki Tünel yolu yapılınca bu yol kapandı. Darulacuze yolu eskiden giriş çıkışlı yoldu. Artık giriş çıkışımız kesildi. Bu yüzden çok mağduruz. Ne misafirlerimiz gelebiliyor. Ne yangın olsa itfaiye gelebilir, ne de işte bu gibi vakalarda ambulans zamanında yetişebilir. Halimiz perişan. Aslında bu yol açılabilir. Aşağıda kamulaştırılmış parası ödenmiş bir ev var. O ev yıkıldığında yolumuz açılarak çevre yoluna bağlanabilir. Kamulaştırması tamamlanmış, parası ödenmiş ev neden yıkılmıyor. Sanki cezalandırılıyoruz. 


Nuran Yamalı 
“EN ÇOK OY PAŞA MAHALLESİNDE”
Bizim ciddi sorunlarımız var. Biz 135 senelik Feriköylüyüz. Bu bir kazaydı, yaşlılardı. Ama burada bir olay var. Yol olmadığından dolayı bir ambulans 40 dakikada, ikinci ambulanssa 48 dakikada geldi ve Okmeydanı’ndan geliyor bu ambulans. Pe ki neden yetişemiyor. Çünkü yol kapalı. Feriköy’e gelebilmek için bir dünya yol dalaşıp geliyor ambulans. Bu insanlar göz göre göre öldüler. Eğer ambulanslar zamanında gelseydi o insanlar kurtulabilirdi. Biz bunu hep yaşıyoruz. İtfaiye gelemiyor. Sen bu yolu yükseltirken, bu insanların mağdur olacağını bir belediye başkanı olarak düşünmelisin. Bütün yollar kapandı. Yol yapmak için bütün insanlara diyor ki, oturursan otur oturmuyorsan yıktığın zaman 200 metresini alırım diyor.  Kardeşim burası Beylikdüzü değil, burada 500-600 metre arsa mı var. Burada büyük arsa bulamazsın. Biz diyoruz ki bizim caddemizi aç, aşağıdan da çıkış ver, bu insanlar kurtulsun. Yok ev yıkıcam yok bilmem ne. Yıkmasın kardeşim. Bu yolu karayollarına peşkeş çekemezsin. Ben onun eski muhtarının yaltakçısı değilim. Biz ona dedik ki; Başkanım siz buraya toplu konut yaptığınız zaman bu insanlar o evlerin aidatını ödeyemezler.


“BAŞKAN BURALARA GELMİYOR” 
Otobüs durağına kadar Şişli Belediye Başkanı, oradan aşağı inmiyor. Bu ölenlerde hemşerisi diye geldi bugün. Yoksa gelmiyor buralara. Buradaki insanlar fabrikalarda çalışıp gecekondu yapmışlar. Şimdi ben yemedim sen ye dememizi istiyorlar. Biz tapularımızı hangi belediyeden alacağız. Biz bundan iki sene önce burada binlerce kişi eylem yaparak gittik. Mustafa Sarıgül burada toplu konutları durdurdu. Benim halkım hazır değil dedi. 


“BAŞKAN SOKAĞIMIZDA BİR YÜRÜSÜN”
Ben Mustafa Sarıgül’ü insan olarak çok severim. Ancak yanındakiler yanlış insan. Onu yanlış yönlendiriyorlar. Eskiden bu gecekondularda iki kişi otururdu insanlar şimdi bu gecekondularda yirmi kişi oturuyorlar. En büyük oy Paşa Mahallesinde eğer Şişli Belediye Başkanı kazanmak istiyorsa, Büyükşehire oynamak istiyorsa Allah aşkına şu sokaklarda yürüsün halimizi bir görsün. Zaten geçen seneki seçimde biz onu Paşa Mahallesi olarak salladık. 


“KİMSE ONUN ALEYHİNDE YAZAMAZ”
Ya kardeşim düşünsene, dernek başkanları gezilere gidiyor da, benim mahallemdeki şalvarlı, fakir komşularım niye gidemiyor o gezilere. Ben bu mahallede kimsenin hakkını yedirmem. Ben hasta yatağımdan kalktım size bunları anlatmaya geldim. Gerçi bu röportajda yayınlanmaz. Kimse onun aleyhinde yazmaz.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.