PAŞA KAN AĞLIYOR

PAŞA KAN AĞLIYOR

Paşa Mahallesi Muhtarı Zeki Aygün ve halkı gazetemizin Genel Yayı Yönetmeni Mehmet Tekin’e arayarak yaşadıkları sıkıntıları ve uygulanan çifte standardı anlattı. Şişli Gazetesi olarak Paşa Mahallesi’nin kanayan yarasını tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

 MAHALLELİ; ‘SANDIKTA GÖRÜŞÜRÜZ’ 

Her şey mahalle halkının Belediye-SİNPAŞ projesini ret etmesiyle başladı. Muhtar da halkın yanında olunca hizmetler aksadı ve sorunlar büyüdü. Muhtar çaresiz ama onurlu, halk bezmiş ama kararlı. Verdikleri mesaj ise iki kelime ‘Sandıkta Görüşürüz’ 

“ŞİŞLİ’DE HİZMET KALİTESİ DÜŞTÜ”
Objektif olmak gerekirse Başkan Mustafa Sarıgül, üzerine vazife olmayan belediyecilik hizmetlerini dahi yapıyordu. Gerçekten hizmet anlamında halkın yükünü çekiyordu. Üstüne vazife olmayan konularda bile cenazeydi, düğündü yani birçok konuda elinden geleni yapıyordu. Daha sonra bu standardı normal belediye hizmetleri mesafesine çekti. 

“BİZ SIKINTI YAŞIYORUZ”
Benim muhtar olarak sorumluluk alanım şu muhtarlık binamın önündeki kaldırımla başlıyor ve otobanda bitiyor. Bu bölgede dehşet derecede sıkıntı çekiyoruz. Eskiden sokaklar iki üç günde bir yıkanıyorken şimdi bir ayda zor yaptırabiliyoruz. Kaldırımları yaptır yaptırabilirsen, dört ay boyunca bir kaldırımla uğraşıyoruz. Yani bir kaldırım yapmak için dört ay uğraşılır mı? Şu aşağıya inerken internet kafemizin önünde bir kırık kaldırım ve aşağıdaki dükkânı yağmur olduğu zaman su basıyor. Bunu Eylül ayında başlıyoruz dile getirmeye ve Ocak ayının sonunda ancak yaptırabiliyoruz. Bunu yetkili makamlara sözlü iletiyoruz, mail atıyoruz, telefon açıyoruz ama bir sonuç yok.

“ASFALT BANA GELİNCE BİTİVERİYOR”
Taleplerimiz için yapmıyoruz demiyorlar, programa aldık diyorlar. Şöyle de bir sıkıntımız var, ne hikmetse asfalt bana gelince bitiyor, bekliyoruz. Gariptir başka yerler asfaltlanırken bizim mahalleye yok. Örneğin, Çakıl Sokağı var. Bir inşaat firması elektrik kablosu döşenmesi için sokağı kazdı, elektrik idaresi de gelip yapacak. 25 gün gelen giden olmadı. Söyledik gelin yapın diye, bizim sorumluluğumuzda değil dediler. Bu süre içersinde çamur ve çukur arabalarda ön takım bırakmadı. Öyle bir çukur yani. En sonunda Şişli Kaymakamlığı’na dilekçe verip şikâyet ettim, ertesi gün gelip yaptılar. Peki; 25 gün boyunca bize niye rezalet çektirdiniz. Yani böyle devamlı olarak aramak zorundayız.

Başkan ile herhangi bir husumetiniz var mı?

“HALKTAN YANA OLMAMIZ OLABİLİR”
Başkanla yok. Belki çok fazla keskin olduğumuz için. Biz de aka ak karaya kara, ama onlarda ak ve kara yok sonsuz gri var. Şöyle bir mesele var. Belediye SİNPAŞ ile birlikte 60 dönümlük yere talip olmuş, fakat halk uygun bulmadığı için proje gerçekleşmemişti. Belediye o süreçte belki bizden katkı bekledi. Ama biz katkı vermek yerine vatandaş ne istiyor ne söylüyor onun sesini dinledik.

“HALK BELEDİYEYİ BASTI”
Belediye halka anlatmak için bir toplantı yapalım dedi. Ardından toplantı iptal, projeyi yetiştiremedik dediler. İşte şu ay şu günde yapılacak dendi, o gün geldi belediye gene iptal dedi. Şu gün kesin dediler size yirmi otobüs gönderiyoruz geleceksiniz belediyeye o gün oldu belediye gene iptal deyince millet de belediyeyi bastı, ne oluyoruz yani bu çocuk oyuncağımı dedi. Ondan sonra başkan bir toplantı yaptı SİNPAŞ’ın avukatları geldi. Proje tanıtılmaya çalışıldı, biraz provoke de oldu işin doğrusu. 

SİNPAŞ’tan sonra iş değişti yani?

“MUHTARLAR SİYASETE ÇEKİLİYOR”
Biraz değişti. Başkan muhtarlara gerçekten önem veriyor. Fakat muhtarları siyasetin içine çekmeye çalışıyor. Ben muhtarlığı bir siyaset makamı olarak görmüyorum, bir hizmet makamı olarak görüyorum. Yanında olan ve olmayan gibi bir ayırım var. Ben kimsenin karşısında değilim ama yanında da değilim. Toplum için çalışıyorsanız yanınızdayım. Başkanın yanında da olduk. Açılışlar toplantılar falan. Ama ben siyaset yapacak olsam siyasi partilere giderim. İşin doğrusu Başkan beni sever ben de onu severim. Fakat benim tıkandığım nokta hizmet almam lazım ama alamıyorum. Ben husumet edecek bir adam da değilim. Benim derdim hizmet alabilelim. 

“AK PARTİ’DE İLGİSİZ KALDI”
Siyasi partilere serzenişim oldu. Ak Parti Şişli İlçe Başkanı Nevzat Şatıroğlu ile görüşmek istedim. Aradım toplantıda dediler, iletin dedim ses yok. Bir daha aradım arazide dediler iletin dedim randevu istedim ses soluk yok. Üç kere aradım yine ses yok. Ben de Ak Parti Genel Merkezi’ni aradım. Vatandaş bizim için çok önemli diyorsunuz ama alt birimleriniz için hiç de önemli değiliz dedim. Ondan sonra Nevzat Bey beni aradı, geliyorum dedi. Ben de mahallede değildim, sonrada görüşemedik. Yollarla ilgili Ak Parti’den daha sonra başka yöneticiler geldi. Eskiden mahalleye 12 giriş vardı şimdi yok. Ulaşım Planlama’ya gittik hatalı bir proje olduğunu kabul etti. 1.500 imza topladık Ulaşım Planlama’ya verdik yolu açın diye, teknik ve trafik açısından mümkün değil diye cevap geldi
“OKUL YAPTIRDI AMA YOLLARI KAPALI”
Bu başkan kadar okul yaptıran bir adam görmedim. Ama kar yağdı zaman en son oradan kalkar. Okulun önü buz tutar. Uyardık, gidiyoruz yapıyoruz dediler sonra ne gelen var ne giden.

CHP’den ilgilenen oldu mu?
“HASAN TOKSÖZ İLGİLENDİ”
CHP’den meclis üyesi Hasan Bey ilgilendi.  Tünelden çıktığında karşı Yıldırım Evlerinin olduğu yer dehşet derecede yıkım vardı. Gecekondular yıkılıp öyle bırakılmıştı. Biz yine söyledik ama kalmıştı. Hasan Bey ile görüştük sonrasında orayı temizlediler.

Mahallenin en büyük sorunu nedir?

“TAPU VE YOL SORUNUMUZ VAR”
Baktığınızda mahallenin 5’te 2’si imarlı 5’te 3’ü de gecekondu durumunda. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki ŞİNPAŞ’ın talip olduğu 60 dönümlük yerdeki toplam 480 hak sahibinin tapu sorunu var. Tapu alınamamasının sebebi de tapuda malik kısmının boş olmasıdır. Malik kısmının hazine adına tescili, ondan sonra da işgalcisi kimse ona satımı ile ilgili süreci dava açarak başlattık. Bu yaklaşık bir buçuk iki sene içerisinde sona erebilecek bir süreç. Bu mahalle imar geldiğinde yani 5-10 sene içinde Şişli’nin en yoğun mahallesi olacak. Hani nerede yeşil alan? Nerede yol? Hiçbir şey yok. Ama imara açığız işte. Körler sağırlar birbirini ağırlar kimsenin umurunda değiliz. 

“MAHALLEYE GİRİŞ VAR ÇIKIŞ YOK”
En elzem sıkıntılarımızdan biri de yol. İnsanlar mahalleye giremiyor, girebilen de çıkamıyor. Park sorunu ise hat safhada. Elektrik direk ve kabloları ise bir başka olay. Bedaş teklif sundu belediyeye üçte bir maliyetini karşılayın kablolar yerin altına insin diye. Ama bizim mahallenin çoğunda sıkıntı devam ediyor yarısı duruyor.

“BELEDİYE AYIRIM YAPIYOR” 
Kime nasılsa bize de öyle olsun istiyorum. Nişantaşı’nda iki gün bir çukur açık kalsın ben o başkanın elini öperim. Ama oraya böyle buraya da böyle yapılıyorsa bende bağırıyorum. Burası da Şişli ama burası şişti yani.

“YILDIRMA POLİTİKASI İZLENİYOR”
Ben Şişli Gazetesi ile beraber bu yapılanları ve yaşadıklarımızı anlatarak halka da inmeyi düşünüyorum. Hizmet gelecekse gelecek, gelmeyecekse de ben bangır bangır bağıracağım. Size bir yaşadığım olayı anlatayım. Benim başkanla tanışmam garip oldu. Üç mahalle muhtarıyla sırayla konuştu. Bana döndü sen nereden çıktın dedi. Ben de edep ettim sustum. Bu arada dört yıldır başkanın ziyaret etmediği tek mahalle muhtarlığı burasıdır. 
Çok güzel bir proje vardı hemen bu karşımızda 1.5 dönümlük bir yerde emekliler evi kültür merkezi yapılacaktı. Proje hazırlandı ihaleye çıktı onaylandı. Fakat ihale iptal edildi. Ben bakıyorum 4 mahalleye çivi çakılmadı. Aksine var olan çiviler söküldü.


Mustafa Akgül (Bakkal)
“BİZDE Mİ HIRSIZLIK YAPALIM”
Ben 1990’dan beri burada yaşıyorum. 1998’den beri dükkânı çalıştırıyorum. Daha bir yere bir şey koymadım. Yan tarafta adam kaçak sigara sattı. İki senede bir araba aldı. Defalarca zabıtayı aradım. Bir tanesi geliyor merhaba diyor gidiyor. Bizde mi hırsızlık yapalım.
 
“BURASI NİŞANTAŞI GİBİ OLSUN”
Burası Türkiye’ye değil Yunanistan’a mı bağlı. Buranın çıkışı bile yok. Nişantaşı’na git gez orası Paris her taraf güllük gülistanlık. Yani burada da bir taş olsun parke olsun bir yürüme yeri olsun. Buralarda Nişantaşı gibi olsun, hepimiz insanız yani. Buranın çöpçüsü bile ayrı. Demek oluyor ki buranın insanı ayrı.
Muhammer Yıldırım (Berber)
“İKİNCİ SINIF MUAMELE GÖRÜYORUZ” 
20 yıldır berberim. Yollarda giriş çıkış yok, yapılar yıkılıyor öyle kalıyor, çöpler aynı şekilde. Çamurdan yürünmüyor yağmur yağınca rezalet oluyor, dere taşıyor. İnşaatlar falan girdi, inşallah sonu güzel olur. Kaldırım bazı yerlerde var bazı yerde yok. Olanda da aynı anda iki kişi yürüyemiyor. Bu mahalle ikinci sınıf muamele görüyor.
Fatma Özlü (Mahalle sakini)
“TAPU SURUNUMUZ ÇÖZÜLSÜN”
Evlerimizin yapılmasını ve tapu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz.
Elmas Özkan (Mahalle sakini)


“BAŞKAN SORUNUMUZU ÇÖZSÜN”
Bizim bina çok eskiden yapılan bir bina yani müşterek olduğu için sorunlar çıktı. Kayyumla ilgili sorunlar çıktı. Kira ödeyeceğiz,  aynı zamanda da mahkemeliğiz. Biz zor durumdayız. Biz bu binalarda hak sahibi değilmişiz. Evlerimizi satanlar bizi dolandırdı. 14 daireyiz ve işgalci görünüyoruz. Herkesin durumu aynı, ama biz bilmiyorduk. Şimdi biz kendi evimizde kiracıyız. Başkanımız çok iyi ama bu konuda kızıyorum. Bizi uyandıran gene kayyumdu, kimse bir şey bilmiyordu. Eşim tekstil işi yapıyor zaten kalp hastası ve zor durumdayız. Biz Mustafa Sarıgül’e bu sorunu çözün diyoruz.


Aziz Ağca (Mahalle sakini)
“RÜŞVETSİZ İŞ YAPILMIYOR”
Hiçbir hizmet yok, çöpler dışarıda belediyenin asfalt çalışmaları da ortada, gecekonduların ruhsatı yok. Belediyede rüşvetsiz iş yapılmıyor. Belediye başkanımız bir hedef gösterdi zamanında, işte bu muhtarı seçin dedi. Biz onu seçmedik ondan sonra işler aksamaya başladı yani kişisel olaylar topluma yansıyor. 4 senedir maalesef böyle yürüyor işler, sonradan oldu daha önce daha iyiydi. 150 yıllık yolumuz kapandı, İBB yol geçirdi açık cezaevi durumuna düştük, bu belediye başkanının kabahati. Sarıgül imza vermese böyle olmazdı. Neden izin veriyor böyle bir şeye? Karşımda olsa aynen söylerim bunları.  Caminin durumu iyi. Başkana burada hakkı verilmeli, cami güçlendirildi, korkulukları yapılıyor.


Atacan Ergan (Mahalle sakini)
“BU MAHALLEYİ EZMESİN”
Burası fakir kırsal olduğu için 3. Sınıf muamelesi yapılıyor. Kaç kere söyledim ama burası süpürülmüyor. Civelek sokaktan yukarısı pırıl pırıl. Ben 35 senedir buralıyım. Bu problem son seçimlerden sonra başladı. Buradan oy alamadığı için bu muamele yapılıyor diye düşünüyorum. Sokaklar delik deşik her yer pislik içinde. Mustafa Sarıgül’e oy veren biri olarak söylüyorum hak istiyoruz. Allah var hizmetini de görüyoruz hakkını yememek lazım. Düğünümde otobüs gönderdi, cenazene falan yardımcı oluyor. Ama bu mahalleyi de bu kadar ezmesin…

 Aziz Ağca (Mahalle sakini) 
“MAHALLEMİZ KALP KRİZİ GEÇİRİYOR”
Burada biri hastalansa hastaneye yetiştirilemez, itfaiye giremez. Burası şuan kalp krizi geçiriyor ana damar kapalı çünkü. 


Şadi Zerinus (Mahalle sakini)
“SARIGÜL’E OY VERMEYECEĞİM”
1970’ten beri burada oturuyorum. En büyük sıkıntı yönetim, muhtara sahip çıkılmıyor, yollar kötü, insanlara sahip çıkılmıyor, kaçak yapılar yapılıyor. Diğer hak sahipleri mağdur ediliyor. Paşa Mahallesi Şişli’nin göz bebeğiydi sonra ne olduysa bu hale geldi. En büyük sorunumuz yol. Benim bildiğim halk muhtarına sahip çıkıyor ama Başkana öfkeliler son dönemlerde herkes çok öfkeli.  Başkanım sen bizim muhtarı ezerek bizi yıldıramazsın. Ancak oy kaybı yaşarsın. Bu sene kesinlikle ona oy atmayı düşünmüyorum, hemşerim olmasına rağmen. Yemekler düzenleniyor kimseyi yemeğe götürmesin hizmet yapsın parayı hizmete harcasın. 


Ümit Yıldırım (Sigorta eksperi); 
“KOSKOCA SARIGÜL MUHTARA CEPHE ALMIŞ”
Yollarımız o kadar kötü ki haftada 2-3 kez kaza oluyor burada. Spor kulübümüz aynı durumda, illegal işler dönüyor. Ben karşı çıktım diye dayak yedim. Kulübün içinde kapılar kapandı üzerime ama kanıtlayamadık. Üyeliğimi de sildiler. Muhtarı cephe almış koskoca Şişli Belediye Başkanı ben anlamıyorum. Muhtara takmış kafayı bizden çıkarıyor acısını. Bizim kararımız değişmez ama. 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum