Online Kıbleyi Bulun

Online Kıbleyi Bulun

Namaz kılanların seyahat veya gezilerde en büyük telaşesi kıble yönü olmaktadır.

Namaz kılanların seyahat veya gezilerde en büyük telaşesi kıble yönü olmaktadır. Zira namaz kıbleye yönelmek suretiyle kılınır. Kıble ise Mekke’deki Kabe yönü veya tarafını ifade etmektedir. Dolayısıyla kıble ciheti dışında kalan herhangi bir yöne doğru namaz kılınmaz. Kıble yönünün bilinmediği durumlarda mutlaka araştırma yapılması gerekir. Bu araştırmaların ilk adımı kıble yönünü bilen birisine sormaktır. Şayet etrafımızda kıble yönünü bilen bir Müslüman bulamadıysak farklı yöntemler ile kıble yönü araştırmalarına devam ederiz.
Açık alanda isek kıble yönünü bulmak için güneş veya kadranlı saatlerden yararlanırız. Veya yanımızda pusula varsa bununla kuzey yönünü kolayca bulabiliriz. Buradan hareketle de diğer yönleri ve elbette bulunduğumuz konuma göre kıble yönünü yaklaşık olarak tespit edebiliriz. Yalnız hassas bir şekilde kıble yönünü bulmak istiyorsanız biraz sonra anlatacağımız yöntemi kullanmanızı öneriyoruz. Qibla Finder servisi ile, online haritalar üzerinden kıble yönünü bulmanın konforunu yaşayın. Ve hassas bir şekilde kıble yönünüzü bulun. Çevrimiçi haritalar Google Maps alt yapısını kullanır. Harita üzerinde konumunuz ile Kabe arasına çekilen kıble yönü hattınız ile hassas bir şekilde kıble yönünüzü tayin edebileceksiniz.

Online haritalar ile uydudan kıble yönü tespiti için Qibla Finder servisini kullanmanızı öneriyoruz. En doğru kıble yönü sonucu için bu servise https://www.qiblafinder.org adresinden ulaşılabilmektedir. Manyetik pusula için bulunduğunuz yerin kıble yönü derecesini de buradan öğrenmeniz mümkündür.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.