MUSTAFA SİLAHYÜREKLİ İLE BİR DÖNEM DAHA

MUSTAFA SİLAHYÜREKLİ İLE BİR DÖNEM DAHA

S.S İstanbul Taksiciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Genel Kurulu, Şişli’deki merkezlerinde gerçekleşti. Tek liste ile gidilen seçimlerde bir önceki dönemde de başkanlığı elinde bulunduran İ. Mustafa Silahyürekli yeniden başkanlığa se


İstanbul Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz ve Esnaf Kefalet Bölge Birlik Başkanı Temel Çoruh’un ve çok sayıda birlik başkanı, yöneticinin de katılarak destek verdiği Genel Kurulda üzerinde uzlaşı sağlanan tek liste ile seçimlere gidildi.

Mustafa Silahyürekli gazetemize açıklamalarda bulundu.

“YENİ DÖNEM HEDEFLERİMİZ BÜYÜK”

Genel Kurul sonrasında Şişli Gazetesi’ne konuşan S.S İstanbul Taksiciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Silahyürekli, yeni döneme dönük hedeflerinin esnaf kefalet kredilerinin limitlerini yükseltmek ve kredi faizlerini de düşürmek olduğunu açıklayarak şu görüşlere yer verdi.

“ÇALIŞMA KOŞULLARI ZOR”

“Geçen yıl kullandırdığımız yaklaşık 700 kredinin tamamı geri dönüş göstermiştir. Bu da taksici arkadaşlarımızın ne kadar güvenilir insanlar olduğunun en açık göstergesidir. Taksicilerin çalışma koşulları maalesef zordur. Taksici esnafı günlük kazanır, günlük harcar. Bir borcu varsa gün be gün para ayırır. Taksicinin yazı yoktur, kışı yoktur, soğuğu sıcağı yoktur. İstanbul’da günde 3 milyon insanı taşıyoruz.

“TRAFİK SİGORTASI SIKINTI YARATIYOR”

 Öncelikle zorunlu trafik sigortası büyük sıkıntı vermektedir. 6-7 bin liraya kadar trafik sigortası ödeyen arkadaşlarımız var. Bu konuya en kısa sürede çözüm getirilmelidir. Yine SGK primlerinin yüksekliği de taksici esnafı için çok ciddi problemdir. Taksimetrelerde yapılan yıllık zam oranları çok azalmıştır. Bu da taksici arkadaşlarımızın kazancının günden güne erimesine neden olmaktadır.

“ŞİŞLİ DE RUHSATLI TAKSİ DURAĞI YOK”

Şişli de ruhsatlı durak yok inanır mısınız?  Simitçiler ruhsat alıyor ancak taksi duraklarına ruhsat verilmiyor. Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili kurumlardan bu konuda bir an önce çözüm bekliyoruz. Taksici Esnaftan görüşler

Tahsin Çalman;

“BANKALAR ARTIK BİZE GELİYOR”

Bankalara gittiğimizde ilgi görmüyorduk. Kredi taleplerimiz çoğunlukla olumsuz cevaplanıyordu. Ancak şimdilerde durum değişti. Artık bankalar duraklarımıza gelerek bize kredi vermek istiyorlar. Esnaf Kefalet Kooperatifimizin Başkanı Mustafa Silahyürekli’nin bu konuda emeği çok.

Mehmet Yurtbaşı;

“ODADAN MEMNUN DEĞİLİZ”

Esnaf Kefaletten memnunuz. Ancak Şoförler Odası Yönetiminden memnun değiliz. VİP servisler neredeyse bizden çok taşıma yapıyor. Bunun önüne geçilmesini istiyoruz. Ayrıca taksicilerin caddelerde indirme-bindirme yerleri de yok. Bu yüzden çok zorlanıyoruz.

Bayram Şahinbay;

“DURAKLARIMIZ GELİŞTİRİLSİN”

Trafik sigortaları çok pahalı, fiyatlarının düşmesini istiyoruz. Duraklarımız yetersiz. Belediyenin duraklarımızı geliştirmesini istiyoruz. Milyonluk yatlara ucuz mazot veriliyor, bir nevi kamu hizmeti yapan taksicilere neden verilmiyor? ÖTV ve KDV’nin taksilerden kaldırılmasını istiyoruz.

Duygu Dağ, Hatice Kaya; 

“İYİ HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İstanbul Taksiciler Odası Kredi Kefalet Kooperatifi çalışanları olarak başta taksici esnafımız olmak üzere tüm esnafımıza iyi hizmet vermek için özveriyle çalışıyoruz. Oda faaliyetlerimiz ve kredilerle ilgili bilgi almak isteyen üyelerimiz 0212 225 56 66 numaralı telefondan mesai saatleri içinde bize ulaşabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.