Muammer Keskin: 'Başarısız olursam istifa etmeyi taahhüt ediyorum'!

Muammer Keskin: 'Başarısız olursam istifa etmeyi taahhüt ediyorum'!

CHP Şişli Belediye Başkan aday adayı olan Muammer Keskin hem CHP örgütüne hem de Şişli Halkı’na ‘Başarısız olursam görevden alınmayı taahhüt ediyorum’ diyerek tarihe not düşecek birçok açıklama ve taahhütlerde bulundu.

“CHP’YE VE ŞİŞLİ’YE YAKIŞIR BİR BİNA SÖZÜ”

Taraftarlarının ilçe binasına sığmaması üzerine; CHP İlçe Başkanlığı’nın CHP ve Şişli Halkı’na yakışır bir mekana kavuşturma sözü veren CHP Şişli Belediye Başkan aday adayı Muammer Keskin; tarihe not düşecek açıklama ve taahhütlerde bulunduğu konuşmasına başladı.

“YAŞANABİLİR BİR ŞİŞLİ SÖZÜ VERİYORUM”

40 yıldır Şişli’de yaşadığını ve 30 yıldır da Şişli’de siyaset yaptığını söyleyen Keskin, Şişli’yi çok iyi tanıdığını, yaşanabilir bir Şişli yapabilecek bilgi, birikime ve ekibe sahip olduğunu ve de bir mali müşavir olarak belediyenin borçlarını en kısa zamanda temizlemek ve Şişli’yi yaşanabilir bir ilçe yapmak için aday olduğunu söyledi

İşte CHP Şişli Belediye Başkan aday adayı Muammer Keskin’in konuşmalarından satır başları;

“BAŞARISIZ OLURSAM BAŞKANLIKTAN ALINMAM İÇİM

BAŞKANLIK TAAHHÜTNAMESİNE İMZA ATACAĞIM”

Bu ilçe böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Kimse vazgeçilemez değildir. Belediye başkanlık yönetimi bir sistem tarafından kontrol edilmeli.  İşte bu sistem bizim oluşturacağımız Şişli Modeli olarak buna en iyi örnek olacak.

Belediye başkanları tanrısal br güce sahip olmamalı ve değildir de. Başarızılık durumunda bir balediye başkanı derhal görevden alınmalı. İşte biz buna da en iyi örneği oluşturacağız. Evet ben başarız olursam veya bir yanlış yaparsam azledilmeyi şimdiden ilan ve taahhüt ediyorum. Bunu Başkanlık Taahhütnamesi olarak imza altına alacağım.

 “ŞİŞLİ’DEN İSTANBUL’A, YERELDEN İKTİDARA”

“Şişli’den İstanbul’a, Yerelden İktidara” sloganı ile yola çıktık. Biz yapacağımız çalışmalarla Şişli Modeli belediyeciliği oluşturacak ve yerelden İstanbul’a ve oradan da iktidara yürüyeceğiz.

Şişli Belediyesi’ni yönetmek için stratejik bir planla yola çıkıyoruz. Kağıt üstünde yapılan stratejik planlarla değil gerçekçi olacak. Masa üstünde hazırlanan plan uygulamasını tarihe gömeceğiz.

“BİZ SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEYE GELİYORUZ”

Demokrasi ve katılımcılık sadece kağıt üzerinde kalıyor. Sorarsanız herkez sosyal demokrak ve katılımcıyız derler. Ama aslında öyle değil. Ben asla öyle olmayacağım. Size sözüm olsun. Aksi durumda bana hesap sorun. Biz mevcut köhnemiş sistemi değiştirmeye geliyoruz.

“BELEDİYEYİ ŞİŞLİ HALKI YÖNETECEK”

Şişli sakinlerinin yönetime katılımını sağlamayı ve halkın “belediyede söz, yetki ve karar” sahibi olmasını hedefleyip onu da gerçekleştireceğiz. Aktif vatandaş iradesini yönetimde söz sahibi yapacağız. Belediye bütçesinin belirli oranını mahallelerin ihtiyaç ve gelişmeleri yönüde kullanılması sağlayacağız.

Toplumcu belediyecilik anlayışıyla, belediye yönetiminde saydamlık ve denetim için gerekli olan tüm uygulamaların yerine getirileceği bir sistemi oluşturacağız.

“KENT KONSEYİ İŞLEVSEL OLACAK”

Kent konseyi sivil inisiyatifi yansıtan demokratik bir yapıya kavuşturacağız. Kentte yaşayanları ve kent hakkı savunucularının sesi, sözü ve iradesine dönüştüreceğiz. Konseyler belediye Başkanı'nın arka bahçesi olmayacak. Başkanın adamı olan bir kurum olmayacak. Kent Konseyinden gerçek anlamda faydalanılacak.  Bu kurum çok önemli bir kurumdur. Bunu işlevsel olarak kullanmayan başkan başkan değildir. Onlarla işbirliği içinde çalışacağıma da söz veriyorum.

“ROL MODEL OLACAK BELEDİYECİLİK YAPACAĞIZ”

Yaşanabilir bir Şişli için önce sokağı dinleyeceğiz ve insana dokunacağız. Örgütümüzün her mensubu ve Şişli’ye gönül veren tüm arkadaşlarımla birlikte Şişli’de rol model olacak bir belediyeciliği egemen kılacağız.

“ŞİŞLİ YAŞAM PLANI OLUŞTURACAĞIZ”

Çevre ve iklim politikalarıyla uyumlu, tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan, ayrımcılıkla mücadele eden, dezavantajlı grupları dikkate alan, boş zamanları değerlendirme, spor ve eğlenceyi ihmal etmeyen bir  “Şişli Yaşam Planı” oluşturacağız. Şişli’den İstanbul’a ve tüm Türkiye’ye doğru büyüyen bir iktidar yürüyüşünü başlatmış bulunuyoruz“ diyor.

“GÖRÜNÜR, İZLENEBİLİR, DENETLENEBİLİR VE HESAP SORULAN BİR ŞİŞLİ”

İzlenebilir ve hesap sorulabilir bir Şişli hedefliyoruz. Meclis toplantıları ve ihalelerin online olarak izlenecek. Belediye satın almaları merkezi ve meslek odaları bilirkişiliği ile mutlaka reel fiyatlarla yapılacak. Harcamaların denetlenmesi, gelir-gider cetvelleri ve bilançonun izlenebilir olması, mahalle meclislerinin harcamalar için hesap sorabilmesi sağlanacak.

“İMAR RANTI BELEDİYECİLİĞİNİ YOK EDECEĞİZ"

Artık plan tadili yapılarak imar rantı üzerine kurulan belediyeciliği yok edeceğiz. Belediyeler imar rantına yenik düşmektedirler. Biz rant üzerine kurulan bu düzeni değiştireceğiz.

“ŞİŞL YAŞAM PLANLARI OLUŞTURACAĞIZ”

Çocuklarımıza yeterince sahip çıkmaıyoruz. Çalışan ailelerin  0-4 yaş çocukarımıza kreş. eğitim atölyeleleri oluşturacağız. Kooperatif kuracağız  Çocuklarımızın ve Şişli Halkı’nın sağlıklı gıdalara doğrudan ulaşmasını sağlayacağız.

Bu yerel seçim Şişli ve Türkiye'nin geleceği için son çıkıştır ve bu seçimin sadece bir yerel seçimin ötesinde Türkiye’nin geleceğinin belirleneceği bir seçimi olacaktır diyen Keskin; tüm Şişli Halkı’na ve beni destekleyen tüm dostlarıma sevgi ve saygılarımı sunarım diyerek sözlerini tamamladı.

Şişli Gazetesi olarak Muammer Keskin’in bu söz ve tahhütlerinin takipçisi olacağız.

Muammer Keskin'in resim galerisini izlemek için tıklayın.

muammer-keskin-chp-sisli-belediye-baskan-aday-adaylik-basvuru-resimleri-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.