Motosiklet Modelleri Ve Fiyatları

Motosiklet Modelleri Ve Fiyatları

Motosiklet Modelleri Ve Fiyatları

Motosiklet tutkunlarının yakından takip ettiği motosiklet modelleri son teknoloji kullanılarak üretilen motor gücü yüksek motosiklet araçları için çeşitli motosiklet modelleri bulunuyor. Motosiklet alınırken nelere dikkat edilmeli? Motor devir hızı nasıl olmalı? gibi soruları detaylarıyla sizler için inceledik.

 

 Motosiklet Kullanım Amaçları Nelerdir?

 

 Son dönemlerde özellikle büyük şehirlerde trafik yoğunluğundan kurtulmak amacıyla motosiklet araçları oldukça fazla tercih edilmektedir. Motosiklet hem kullanım amacı bakımından hem de pratik motorlu araçlar arasında yer alması her geçen gün talebi artırmaktadır. Motosiklet kullanımı için motosiklet ehliyetine sahip olmak gerekmektedir. Ehliyet sınıfı A2 olarak ifade edilmektedir.

 

 Motosiklet Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

 

 Küçük motorlu araçlar sınıfına giren motosiklet araçları kendi içlerinde motor gücü, silindir hacmi, tükettiği yakıt ve motosikletin büyüklüğüne göre değişkenlik göstermektedir. Motosiklet alırken Dikkat edilmesi gereken noktalara detaylarıyla bakılacak olursa;

 

 - Kullanılacak olan motosiklet daha çok şehir içi veya dışı mı olacak? Kısa mesafe motosiklet çeşitleri ile daha kapsamlı ve motor silindir hacmi büyük motosiklet çeşitleri bu anlamda önem kazanmaktadır.

 

 - Motosiklet alırken mutlaka ilk el yani sıfır araç alımı yapılmaya özen gösterilmelidir. Özellikle parçaların rahatlıkla sökülüp takılabileceği göz önüne alınırsa bu anlamda parça sağlığı konusunda sıkıntılar söz konusu olabilmektedir.

 

 - Sıfır motosiklet alınırken öncelikle ayna ve gidon kontrolleri yapılmalıdır. çünkü bir kişinin motor kullanırken sürekli yardım aldığı ve sağlamlığının kesinlikle test edilmesi sebebi zorunlu kullanılan parçalar arasında yer almasıdır. Doğru takılmayan bir ayna sert rüzgar sebebiyle ters dönebilir bu durum kazaya sebep olabilir.

 

 - Gidon kontrolü en önce kontrol edilmesi gereken parçalar arasındadır. Çünkü gidon, motosikletin direksiyonudur. Montaj aşamasında eğer gidon üzerine herhangi bir ağırlık konduğunda dönmüyor ve sabit kalıyorsa bu durumda doğru montajı yapılmış anlamına gelmektedir.

 

 - Sıfır Motosiklet alımında Fren kontrolü yapılırken henüz motosiklet çalıştırılmadan önce gidon vasıtasıyla tekerlediği döndürüp fren sıkılması tekerlerin durup durmadığını test etmek için önemli bir yöntemdir.

 

 İkinci El Motosiklet Alımlarında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

 

 - İkinci el motosiklet alınırken dikkat edilmesi gereken birinci konu motosikletin ruhsata kayıtlı olup olmadığı kontrol edilmelidir.

 

 - İkinci el motosiklet alınırken dikkat edilmesi gereken diğer bir konu tramer kayıtlarının kontrol edilmesidir. Tramer kaydı, yeni adıyla SBM kaydı motosikletin önceki durumunda kazaları var mı varsa ne kadar zarar söz konusu olmuş? tespiti sağlanmalıdır.

 

 - İkinci El motosiklet alımlarında aracın tekerleklerinin en son ne zaman yenilendiği konusunda ekspertiz uzmanı ile görüşülmesi ve Motosikleti ekspertiz firmasında kontrol edilmesi oldukça önemlidir.

 

 Motosiklet Çeşitleri Nelerdir?

 

 Motosikletler yakıt bakımından Yakıt sistemi ile çalışan motosiklet araçları ve Elektrik sistemi ile çalışan motosiklet olmak üzere 2 gruba ayrılırlar.

 

 Yakıt Sistemi İle Çalışan Motosiklet Özellikleri Nelerdir?

 

 Otomobillerde olduğu gibi karbüratör sistemi ile motosiklet motorunun karbüratör yanması ve hareketini sağlaması amacıyla yakıt ile oksijeni birbiri ile buluşturmaktadır. Bu bağlamda oluşan enerji motoru çalıştıracak ve yakıt tipi motosiklet harekete geçecektir. genel olarak yakıt tipi motosiklet yaygın olarak kullanılmaktadır.

 

 Elektrik Sistemi İle Çalışan Motosiklet Özellikleri Nelerdir?

 

 Elektrik sistemi akü sistemi olarak bilinen ve elektrik adaptörü ile şarj edilmesi sistemi ile çalışan motosiklet çeşitleri arasında yer almaktadır. Havanın temiz kalması ve zararlı gazların hava ile birleşmemesi noktasında yeşil dostu araçlar kapsamında değerlendirilmektedir.

 

 Motosiklet Fiyatları

 

 Motosiklet Çeşitlerine ve donanımlarına göre motosiklet fiyatları değişkenlik göstermektedir. Ortalama iyi donanımda bir motosiklet 60.000 TL ile 90.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Motosiklet çeşitleri arasında yer alan ATV tipi araçların fiyat aralıkları ortalama 80.000TL piyasası bulunmaktadır. Ayrıca elektrikli motosiklet fiyatları ise ortalama 50.000 TL ile 90.000 TL arasında yer almaktadır.

 

 Motosiklet Servis ve Bakımları

 

 Motosiklet satış öncesi ve sonrası destek konusunda ww.ekuralkan.com/ uzman ekip tarafından talep ve ihtiyaçlara göre müşterilerine yardımcı olmaktadırlar. motosiklet satın al sonrası bakım ve genel kontrolleri, yıllık bakım süreçleri için ww.ekuralkan.com/ firma tarafından teknik destek süreci yer almaktadır.

 

 Motosiklet satın al süreç boyunca hangi tip motosiklet alınması kişinin ihtiyacına göre belirlenmektedir. Bu anlamda müşteri kendi isteklerini ve hangi tip motosiklet almak istediğini belirtmesi özelliklerinin detayları konusunda bilgi vermeleri sağlanmaktadır.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.