MEZARLIK MANZARALI PROBLEM GARANTİLİ DAİRELER

MEZARLIK MANZARALI PROBLEM GARANTİLİ DAİRELER

Uzun yıllardır terk edilmişliğin getirdiği, Bomonti plazalarının gölgesinde sorunlarla boğuşan Feriköy’e bağlı Paşa Mahallesi sakinleri tedirgin… Yaklaşık 30 bin nüfusun yaşadığı mahallede tapuların dağıtılmaya başlaması bir nebze yüzleri güldürse de ars

Mezarlık manzaralı evlerde oturan vatandaşlar, hırsızlık ve gece saatlerinde yaşanan gürültü kirliliğinden şikâyetçi olduklarını dile getiriyor.

On yıllar önce şehir dışında kalan yeşil araziler, göç dalgasının ardından gecekondulaşmaya başladı. Dört katı bulan apartmanlarda oturan mahalle sakinleri elektrik, su, vergi gibi mükellefi olmalarıyla birlikte tapularına da sahip değildi. Bölgede son zamanlarda tapu dağıtım çalışmalarının başladığı bazı ev sahiplerinin, evlerinin yıkılıp yeniden yapılması için müteahhitlerle temas halinde olduğu belirtildi.

HIRSIZLARA DAVETİYE

40 yıldır Paşa Mahallesi’nde, komşularıyla birlikte mezarlık manzaralı apartmanında aynı çatı altında akrabalarıyla ikamet eden İbrahim Baycan (65), mezarlık ile apartmanlar arasındaki açıklamalarında şunları dile getirdi: “Mezarlık ile mahalle arasındaki duvarlara set inşa edilebilir. Böylelikle hırsızlardan da korunmuş oluruz. Birkaç kez yaşadık, mezarlıktan pencere demirlerine tırmanıp iki defa para çalmışlar. Beş sene önce kadardı, bin TL’ye yakın para çalınmıştı.

‘GÜVENLİK YOK’

Mezarlıkta gece saatlerinde güvenlik görevlileri bulunmadığını dile getiren Güllüşah Tatlı (50) ise şunları ifade etti: “Gece, bekçi konarak güvenlik önlemi alınmalı. Duvara setler yapılmalı. Pencereme demir yaptırdım ama hırsıza demir dayanmıyor. Ne yazık ki sarhoşlarda mezarlığa giriyor. Bazen tinerciler, bazen de telefonlarından müzik açanlar rahatsızlık veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.