Mersin Cezerye Markaları

Mersin Cezerye Markaları

Mersin Cezerye Markaları

Mersin Cezerye Markaları

Ülkemizde cezerye tatlıları ile en çok ün salmış markalardan bir tanesi hangisidir? Sizlerde Mersin cezerye markaları hakkında araştırma yapıyorsanız doğru adrestesiniz demektir. Bu sayfada yer alan verilere dayanarak en taze ve en kaliteli cezerye markalarını en iyi fiyatlarla satın alma fırsatına sahip olabilirsiniz. 

Cezerye Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Mersin iline ait coğrafi işaret tesciline sahip bir ürün olan Cezerye tabiri caizse Havucun en güzel ve tatlı hali olarak tanımlanmaktadır. Böylesine güzel bir lezzetin piyasa üzerinde her türlü kalitesi de bulunmaktadır. Piyasada satılan cezeryelerin içerisinde katkı maddesi olmayan doğal olanlarını bulmak son derece önemlidir. Ziya efendi ürünleri içerisinde hiçbir şekilde katkı maddesi bulunmadığı için sağlıklı bir tatlı olarak bilinmektedir. Ürünlerinin içerisinde katkı maddesi bulunmayan ürünlerin üretimi ortalama 1.5 gün sürmektedir. Uzun bir serüvenin ardından hazırlanan ürünler şubelerde ve E-ticaret sitesinde sizler için satışa sunulmaktadır. 

Cezerye Nasıl Hazırlanır?

Sabahın erken saatlerinde tarlalardan toplanan havuçlar fabrikaya taşınıyor, tatlıya dönüşme aşamasındaki ilk durak. Havuçların uçları zarar görmemesi için dikkatlice kesilir ve büyük bir tencerede yüksek ateşte 1 saat pişirilir. Havuçlar en parlak turuncu rengiyle kazandan çıkarılır ve bir saat daha pişirilir, doğrama makinesinden geçirilerek havuçlar minik bir haline getirilir.

Doğranan havuçlar su, pancar şekeri, baharatlar ve isteğe bağlı fındık, fıstık, ceviz veya bademle birlikte başka bir büyük tencereye koyulur. Bu sayede reçel haline getirilen havuçlar artık kalıplama işlemi için hazırdır. Reçel formuna gelen havuçlar, kazanın önünde dakikalar harcayan bir usta tarafından özenle karıştırılır, istenilen kıvama gelince tepsiye dökülür ve merdane yardımı ile düzleştirilir.

Ustalara ulaşmadan önce 1 gün oda sıcaklığında bekletilen karışım makine yardımı ile çeşitli şekillerde kesilir. Bir ustanın elinde hindistancevizi ile karıştırılan cezeryeler paketlenerek müşterilere servis edilir.

Mersin Cezerye Markaları

Mersin cezerye markaları arasında oldukça popüler bir isim vardır ki o da şüphesiz Ziya Efendi markasıdır. Firmamız geçmişten aldığı bilgi ve birikimi gelecekte de siz değerli müşterilerine sunmaya devam ediyor. Son yıllarda artan tatlı taleplerine yönelik olarak ilgili firma şube sayısında artışa gitmiştir. Şubelerini ziyaret edemeyen müşterilerini de düşünen Ziya Efendi markası e-ticaret sitesi ile müşterilerine günlük taze olarak üretilen ürünlerini satın alma fırsatı sunmuştur. Sizlerde hemen ilgili web sitesini ziyaret ederek Mersin cezerye markaları arasından en iyilerinin ürünlerine kolaylıkla erişebilirsiniz. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.