Livstycket uzmanlari Şişli Meclisi üyeleriyle

Livstycket uzmanlari Şişli Meclisi üyeleriyle

Livstycket uzmanlari Şişli Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi üyeleriyle bir araya geldiler.

Şişli Belediyesi’nin partneri İsveç merkezli Livstycket adlı kurumun uzmanları Şişli Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi üyeleriyle bir araya geldiler. İsveçli uzmanlarca verilen eğitimlerin ardından çeşitli STK temsilcileriyle bir araya gelinerek, el işleri sergileri ve “Şişli Belediyesi Kadın Emeğini Değerlendirme Pazarı gezilmiştir.



Şişli Belediyesi, Şişli Yerel Gündem 21 ve İsveçli kadın kuruluşu Livstycket ortaklığında Olof Palme Vakfınca finanse edilen İsveç ile Türkiye arasında kadınların el becerilerinin istihdam piyasasına sunulması konusunda işbirliğini amaçlayan projenin ilk toplantısı 21-25 Mart tarihlerinde Stockholm’de gerçekleştirilmişti. Livstycket İsveç’te göçmen kadınlara eğitim veren ve onlara istihdam piyasasında yer bulan okul niteliğinde İsveç’te aynı konuda çalışan pek çok kurum ve kişiyle işbirliği yapan tanınırlığı çok yüksek bir kurumdur.

Türkiye’den 3 kişilik bir heyetle Stockholm’de gerçekleştirilen bu gezide Stockholm Belediyesi Entegrasyon şube müdürü Karin Alvendal, İsveç Parlamentosu Sosyal Demokrat Milletvekili Marie Nordén, Stockholm Batı çevresi Polis 2. Müdürü Pär Törnlöv, Stockholm Mahkemesi’nden yargıç Allan Camitz ve Täby bölgesi Kadin Merkezi sorumlusu Birgit Groth ile görüşmeler yapılmıştır. Projenin ilk aşamasındaki bu toplantılara ek olarak Şişli Yerel Gündem 21 kadın grubu Livstycket’teki Türk kadınlara kendi çalışmaları ve Türkiye’de kadının durumu ile ilgili bilgilendirme sunumu yapmışlardır. Projenin ilerleyen aşamalarında İsveçli eğitmenler Şişli Yerel Gündem grubu üyesi kadınlara eğitimler verecekler ve projenin sonunda Livstycket ve Şişli Yerel Gündem 21 üyeleri İsveç’te ortaklaşa bir el sanatları sergisi düzenleyecektir.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerin ikincisi 26-29 Haziran 2007 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirililmiştir. Livstycket’ten 3 uzmanın katılımıyla Şişli Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi üyesi kadınlarımız istihdam piyasası, sosyal haklar, temel tasarım örnekleri dersleri almışlardır.

(Daha fazla bilgi için: abmerkezi@sislibelediyesi.com, 0212274 9111)




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.