Ligde önümüzdeki hafta Galatasaray

Ligde önümüzdeki hafta Galatasaray

Ligde üst üste 6. galibiyetini aldı. Fenerbahçe Derbisinde de sarı-kırmızılı takımın liderliğini bırakmadı ve puan 36'ya yükseldi.

Ligde üst üste 6. galibiyetini aldı. Fenerbahçe Derbisinde de sarı-kırmızılı takımın liderliğini bırakmadı ve puan 36'ya yükseldi. Üst üste ikinci kez mağlup olan MKE Ankaragücü ise 16 puana sahipti.

Ligde önümüzdeki hafta Galatasaray, derbi için 8 Ocak Pazar günü  Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacak. MKE Ankaragücü, sahasında Kayserispor'u ağırlayacak.

Süper Lig'de 17. sırada. Bu haftaki maçta Arabam.com Konyaspor ile Demir Grup Sivasspor karşı karşıya geliyor.

Mücadele 2-2 berabere bitti. Konyaspor adına Muhammet Demir 22. dakikada, Amir Hadziahmetovic ise 56. dakikada gol attı. Konuk Sivasspor için gol 34. 4 maçta galibiyet elde mooibet giriş edemeyen Konyaspor, 1. dakikada Max Gradel (penaltı) ve 79. dakikada Charilaus Charisis üzerinden 26 sayı kaydetti. Sivasspor da puanını 15'e yükseltti. Konyaspor, bu hafta sonu Premier Lig'de Fatih Karagümrük'ü konuk edecek. Sivasspor haftayı "Bay" olarak geçirecek.

Muhabir ve spor yorumcusu Müslüm Gülhan, Duhuliye.com'da hakemlik ve VAR ile ilgili son gelişmeleri değerlendiriyor.

Müslüm Gülhan'ın açıklaması:

"Teknolojik gelişmenin temel amacı, hayatı kolaylaştırmak ve insanların beklentilerini karşılamaktır. Üniversiteler bu amaçla bilgiyi organize eder ve bu organizasyon aracılığıyla uzmanlar yetiştirir. Ar-Ge denilen özel araştırma merkezleri Bu amaca hizmet eden yeniliklerin araştırılmasının maliyeti Bu merkezler oluşturulan, yüksek teknolojilerin geliştirilmesine ve yenilenmesine hizmet eden bir döngüdür.Böyle bir döngüde özellikle bilgi işlem departmanı, yaşam mekanizmamızın her alanında kararları nihai olarak belirleyen ve sonuçların kesinliğini sağlayan tüm kolaylıkları sağlar.

VAR futbolda da aynı şeyi yapıyor. Ancak teknolojiyi nasıl ve neden kullandığınız da çok önemlidir. Saçma bir örnek  ama Albert Einstein  bir şehri atomları parçalayarak yok etmedi. VAR, tahkim kurumlarının adalet kurgusunu pekiştirdiği kanıtlanmış bir sistemdir. Her iki Dünya Kupası'na da katkısı, futbola katkısı bu kadar yüksek, kalitesi bu kadar yüksek, neden bu kurmaca şey ülkemizde gerçek bir karşılık bulamıyor,  sorun orda. Ne de olsa insanlar onu kullanıyor... Bu tür kurgusal futbol kurgusunun olduğu bir ülkede mooibet onun olması bence çok normal. Bu, bu ülkelerin kültürel değerleri ile ölçülebilecek bir durum. TFF maçın tüm konuşmalarını yayınlamalı ki belki  bir kontrol mekanizması oluşturulabilir. Tahkim kurumlarının yeniden tasarlanması gerekiyor. VAR ayrılıyor, hakem sahada ayrılıyor.

Fatih Karagümrük, Spor Toto Süper Lig'in 17. haftasında Kayserispor'dan ayrılıyor.

Karagümrük sahadan 4-2'lik galibiyetle ayrıldı. Fatih Karagümrük, Levent Mercan'ı 35 saniyede, Mbaye Diagne'yi 12 saniyede yendi. İkinci dakikadaki golü soyunma odalarını 2-0 öne geçirirken, İstanbul temsilcisi 47. dakikada  Otabek Shukurov'un golüyle Kayseri'nin farkını üç sayıya yükseltti. Kayserispor'dan Bernard Mensah 57. dakikada penaltıdan gelen golle durumu 3-1'e getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.