Lazer Epilasyon Öncesi Uyarılar

Lazer Epilasyon Öncesi Uyarılar

Lazer Epilasyon Öncesi Uyarılar

Dermatoloji Uzmanları, son dönemde büyük rağbet gören ve yaşamımızın estetik kalitesini artıran lazer epilasyon uygulamalarında kullanılan cihazların önemine dikkat çekerek, "Lazer epilasyon yaptırırken kandırılmayın" uyarısında bulunuyorlar.

Lazer epilasyon ile hayatımıza giren uygulamanın zararları hala araştırılmakta olup insan vücudu üzerinde yol açabileceği tahribatlar , yan etkileri vb. gibi konularda Uzmanların herhangi bir olumsuz etkisi bulunmadığını belirtmek isteriz.  Ancak lazer uygulamalarının bazıları klaspesifik değildir. Yani vücuda uyguladığı dalga boyutları tamamen farklı olup ugyulama yapılmak istenen bölgeden daha derine inmeleri söz konusudur.  Bunun sonucunda ise cilt altında bazı defarmasyonlar, tahribatlar oluşabilmekte cilt yüzeyine leke veya yanık izi olarak dönebilmektedir. 

Belirttiğimiz gibi belirtilen bölgeden daha derinde fazla elektrik nedeniyle yanmalar , lekelenmeler oluşabilmektedir. Lazer epilasyon'un herhangi bir zararına uğramamak için istenmeyen tüy'ün olduğu bölgeye tüy'e özel bir 755 nanometrelik sinyal boyu olan alexandrite tarzında makinalar tercih edilmelidir. 

Lazer Epilasyon Öncesi Uyarılar

Lazer Epilasyon yaptıran kişilerin işlemden sonra kesinlikle ortalama olarak 21 gün güneş ışınlarının vereceği zararlar hesaba katılarak güneş koruyucu kremler kullanmaları gerekmektedir.   Lazer Epilasyon sonrası verilen zararlar ciddi derecede risk taşımamakta olup ancak yapılan işlemden sırasında veya bitiminde dikkatsiz ve umursamazlık sonucu leke ve izler gibi olumsuz yönde etkiler görülebilmektedir. Cilt üzerinde yanma , şişme , kaşıntı vb. etkiler ortalama üç - dört gün sonra tamamen geçip gitmektedir. 

Lazer Epilasyonun Etkilerinden Korunmak İçin Ne Gibi Önlemler Alınmalıdır?

Cildinde herhangi bir iltihap rahatsızlığı bulunan kişilerin bu uygulamayı yaptırmaları risk taşımaktadır. Ayrıca uçuk , akıntılı egzama v, sivilce , kronik cilt rahatsızlığı olan hastalarında lazer epilasyon sisteminden uzak durmaları önemle tavsiye edilmektedir. Ayrıca güneş ışınlarının deriye nüfus etmesi sonucu yanan veya solaryumda yanan kişiler üzerinde ciddi derecede riskli görüldüğü için uzmanlar tarafından bu tarz kişilere uygulama yapılmamaktadır. Hamile bayanlar için ise ilk üç ay lazer epilasyonu önerilmemekle birlikte üç aydan sonra anneyi telaşlandırmamak ve anne karnında bulunan bebeğin hareketlerine göre işlem yapılabilmektedir. Fakat uzmanlar yapılmaması yönünde açıklamalarda bulunmuşlardır.

Lazer epilasyon hakkında daha fazla bilgi ve profosyonel destek almak isterseniz www.epibeauty.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.