Kenan Malkoç Şişlili Kadınlarla 8 Mart'ı kutladı

Kenan Malkoç Şişlili Kadınlarla 8 Mart'ı kutladı

24. Dönem CHP Milletvekili adayı Kenan Malkoç 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Şişli'de Polo Cafe'de kadınlarla bir araya geldi. Kahvaltıya ayrıca CHP Milletvekili Gülseren Onanç da katıldı

   Kahvaltı programına Şişli'de yaşayan çok sayıda banka, okul, hastane müdireleri, siviltoplum kuruluşlarında görev yapan kadınlar ve CHP Şişli Kadın Kolları yöneticileri katılırken, Kenan Malkoç yaptığı konuşmada; "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Kadınların haklarını savunan, kadın erkek eşitliğine inanan, kadınların toplumsal yaşamda erkeklerle birlikte eşit koşullarda çalışmasını isteyen, araştıran soran sorgulayan kadın arkadaşlarımızla, kuruluşlarla beraberiz. Anayasa'mızın 10. Maddesi var. Anayasamızın 10. Maddesine göre kadın ve erkek eşit haklara sahiptir. Devlet bu eşitliğin hayata geçirilmesi sağlayacak önlemleri almakla yükümlüdür. Belediye başkanlarımızın, kadın sığınma evlerini yapmaları, yeterli donanımla donatmaları gerekiyor. Ama maalesef çok yetersiz. 
 

Dünyayı değiştiren kadındır 
Malkoç:''Dünyayı değiştiren kadındır. Ama kadının elindeki güç yeteri kadar topluma yansımıyor. Belki yüzyılların baskısı, belki oluşan gelenekler, belki kadını konuşma değilde susmak zorunda bırakan uygulamalar, bütün bunların hepsinin yeniden ama yeninden gözden geçirmek zorundayız" şeklinde konuştu. 




Kadınlar her şeyi yapabilmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç “Bugün ben sizleri dinlemeye geldim. Taleplerinizi ve önerilerinizi bekliyorum; tabii eleştirilerinizi de. Çok sevgili kadınlar burada olmaktan sizinle birlikte olmaktan çok mutluyum. Kadın elinin değdiği her şeyin daha güzel olacağına inanan bir insanım. Bence kadınlar her şeye dokunmalılar. Kadınları bu konuda ne kadar önünü açarsak, ne kadar bilinçlendirirsek daha da başarılı olacaklarına inanıyorum" dedi.

 

Kahvaltıya Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) kurucusu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, Şişli Belediye Meclis üyesi Canan Şahin, CHP Şişli Kadın Kolları eski Başkanı Oya Akman, Şişli Çevre Platforum Başkanı Aynur Başarlı ve çok sayıda parti üyesi katıldı.


















 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.