Kaymakamdan gönül elçiliğine davet

Kaymakamdan gönül elçiliğine davet

Şişli Kaymakamı Mehmet Öklü, Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülük ettiği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca hazırlanan ‘Gönül Elçileri Projesi’ için Şişlililere destek çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Şişli’nin resmi kurum müdürleri, sivil toplum örgütleri, eğitim kurumları ve muhtarların da davet edildiği bir toplantı gerçekleştiren Kaymakam Mehmet Köklü, Gönül Elçileri Projesi’nin Koruyucu Aile Projesi’yle karıştırılmaması gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Gönül elçisi olmanın hukuki zorunlulukları yok. Bu yönüyle koruyucu aile kavramıyla karıştırılmamalı. Herkes ihtiyacı bulunan başka bir kişi için bir şey yapabilir. Örneğin, huzurevindeki bir yaşlıya haftanın belli bir günü kitap okuyabilir ya da kimsesiz bir çocuğa bir müzik aleti çalmayı öğretebilir. U konuda bir sınırlama yok. Mahallenizdeki bir yaşlıyla ilgilenmek veya bir engelliye herhangi bir konuda yardımcı olmak da gönül elçiliğinin sınırları içindedir. Proje Türkiye’de büyük ilgi gördü. İlçemizde de aynı ilgiyi göreceğinden hiç şüphe duymuyorum. Başta muhtarlarımız olmak üzere Şişli'deki tüm sivil toplum örgütleri, eğitim kurumları ve kuruluşlardan bu projeye destek olmalarını bekliyorum".

EN BÜYÜK ENGEL BÜROKRASİ
Kaymakam Mehmet Köklü, daha sonra projenin geliştirilmesi konusunda katılımcıların düşüncelerini aldı. 
Şişli İlçe Emniyet Müdürü Hacı Mehmet Aslancan gönül elçilerini kabul ederken, ihtiyaçlıyı korumak amacıyla mutlaka ön soruşturmadan geçirilmesi gerektiğini vurguladı. 
21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Av. Gülbin Sözen ise sivil toplum kuruluşu olarak bugüne kadar önemli işlere imza attıklarını, Gönül Elçileri Projesi'ne de destek vermek istediklerini belirterek "Biz güzel işler yapmak istiyoruz. Ancak bürokrasi karşılaştığımız engellerin başında geliyor. Bizim kurumumuz ciddi ve geçmişi belli bir kurumdur. Olan bizim gibi sivil toplum kuruluşlarına oluyor. Bürokraside engel olunmaması gerektiğinin bir kez daha altını çizmek istiyorum" dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.