Kahramanmaraş'ın el sanatları

Kahramanmaraş'ın el sanatları

Kahramanmaraş Kültür Sanat Derneği ve Nakkaş işbirliği ile Kahramanmaraş'a özgü el sanatları İstanbul Beylerbeyi Sarayı'nda görücüye çıktı.

Kahramanmaraş'a özgü el sanatları İstanbul Beylerbeyi Sarayı'nda görücüye çıktı.


Kahramanmaraş Kültür Sanat Derneği ve Nakkaş işbirliği ile organize edilen sergi yüzlerce Kahramanmaraşlıyı bir araya getirirken, kentin tanıtımına da büyük katkı sağladı.

 

İstanbul Beylerbeyi Sarayı'nda açılan serginin açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Kültür Sanat Derneği Başkanı Abdülhakim Eren, Kahramanmaraş'ı en büyük handikabı olan tanıtım eksikliğini gidermek için yola çıktıklarını söyledi.

 



Kahramanmaraş'ın güzelliklerini yıllarca yansıtamadıklarını belirten Eren, herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, "Biz bir öncülük ettik ve saraylara layık eserlerimizi Beylerbeyi Sarayı'nda sizlerin beğenisine sunduk. Artık, inanıyoruz ki bu eserlerin önemini daha da çok anlayacak ve bize daha çok destek vereceksiniz." dedi.

 

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da, serginin açılışında yaptığı konuşmada, "Beylerbeyi gibi sanat harikası bir yapının kolları arasında ruh ve zekânın raksı neticesinde ortaya çıkan sanat eserleri ile bizleri buluşturanları, bunun için burada olanları kutluyor, sergimizin çok hayırlı geçmesini diliyorum." diye konuştu.

 

Kahramanmaraş Valisi Niyazi Tanılır ise sergilenen eserlerin Kahramanmaraş'ı yansıttığını belirterek, "5 bin yıllık geçmişi olan el sanatlarımız, Kahramanmaraş'ın kültür ve sanat birikiminin bir ifadesidir. Buradaki ürünleri birer el sanatı olarak görmemek gerekiyor. Çünkü sanat hakikati arayışın yollarından biridir. Bu zenginlik, mimari edebiyat, şiir, hat, tezhip, ebru, bakır işlemeciliği, ahşap oyma ve en nihayet sim sırma olarak mekânda ve zamanda iz bırakmıştır. Kent kimliğinin mayası olarak geçmişi geleceğe bağlayan bu iz, aynı zamanda milli kültürümüzün ve dolayısıyla evrensel kültüründe bir parçasıdır. Sergiyi biraz da bu gözle gezmenizi ve değerlendirmenizi istiyorum." şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından ise serginin açılışı gerçekleştirdi. Beylerbeyi Sarayı'nı süsleyen eserleri tanıtan sergiyi açan kurdeleyi, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Cafer Tatlıbal ve Kültür Sanat Derneği Başkanı Abdülhakim Eren birlikte kesti.


Sergi 26 Ağustos tarihine kadar açık kalacak.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.